Børnehjælpsdagens hæderspriser går til en ildsjæl og en fighter, der viser vejen for anbragte børn og unge
Festsalen på Københavns Rådhus var fyldt med rørende øjeblikke til Børnehjælpsdagens prisuddeling, hvor sløret blev løftet for modtagerne af årets Lillebrorpris og Børnehjælpspris. De to prismodtagere blev hædret for deres kampgejst og viljestyrke med prisoverrækkelse ved H.M. Dronningen.
Organisationen Børnehjælpsdagen arbejder året rundt med at styrke anbragte børn og unge i Danmark. Siden 1993 har Børnehjælpsdagens afholdt en årlig prisuddeling med det formål at fremhæve de gode historier og hylde dem, der viser vejen på anbringelsesområdet.
”I dag hylder vi håbet, ildsjælene, troen på og kampen for at lykkes. For håbet er vigtigt at værne om. Måske især på vores felt.” (…) ”Vi ved, at når man er anbragt, kan der være mange mørke dage og svære tider. Men i dag fejrer vi det håb, den styrke og de muligheder vi også VED gemmer sig i ALLE børn.” sagde Sofie Hugo, Direktør i Børnehjælpsdagen, i sin velkomsttale til de godt 190 mennesker i Festsalen på København Rådhus.
Modtagerne af Lillebrorprisen og Børnehjælpsprisen er levende eksempler på de mange mennesker, der yder en kæmpe indsats for at hjælpe, støtte og give omsorg til børn og unge, der har så uendeligt meget brug for det. De viser os levende eksempler på, at indsatserne og støtten inden for anbringelsesområdet kan ændre livskursen for børn og unge, der får mulighed for at drømme, vokse og udvikle sig - og med imponerende vilje og styrke kan finde deres egen vej til et godt, selvstændigt liv.
Historisk prisuddeling viser både alvor og håb
I år er det 120 år siden Børnehjælpsdagen blev organiseret som en storslået og festlig indsamlingsbegivenhed i København til fordel for de fattige, forarmede og anbragte børn. Årsagen var alvor, men festlighederne skabte samling omkring det fælles anliggende at give bedre liv til børnene. Den ånd lever videre i Børnehjælpsdagen som organisation, der stadig kæmper for at styrke anbragte børn og unge, der får tilbudt langt sværere vilkår for at lykkes end deres jævnaldrende med alvorlige konsekvenser for deres fremtidsmuligheder.
Derfor hylder vi dem, der gør en forskel for at give anbragte børn og unge bedre livsvilkår – og rammerne for fejringen af årets prismodtagere i 2024 får Børnehjælpsdagens historie og nutid til at gå op i en højere enhed, hvilket også fremhæves af Socialborgmester, Karina Vestergård Madsen, der åbnede Rådhusets døre for prisuddelingen:
”Som socialborgmester er jeg stolt af, at Børnehjælpsdagen har valgt at fejre deres historiske prisuddeling på Københavns Rådhus, som endda falder sammen med deres 120-års fødselsdag. Alle børn har ret til et godt liv med sociale fællesskaber, omsorg og støtte. Og der spiller civilsamfundet og organisationer som Børnehjælpsdagen en stor og vigtig forskel for anbragte børn og unge. Tusind tak til Børnehjælpsdagen for jeres store arbejde og et stort tillykke til prismodtagerne - og en særlig tak til H.M. Dronningen for at sætte fokus på nogle af samfundets mest sårbare mennesker.”
En hyldest til de mange ildsjæle på anbringelsesområdet
Stolerækkerne var gæstet af dedikerede aktører på socialområdet og anbringelsesfeltet, fonde, virksomheder, ngo’er, Børnehjælpsdagens ambassadører samt Børnehjælpsdagens protektor, H.M. Dronningen. Peter Mygind, mangeårig dedikeret ambassadør for Børnehjælpsdagen, førte gæsterne godt igennem programmet som vært og Luka Lind, tidligere X-faktor-deltager og også en rollemodel som anbragt i plejefamilie sang sin ny producerede sang ”Fjern” for publikum i salen.
Årets prismodtagere 2024
H.M. Dronningen, protektor for Børnehjælpsdagen, overrakte priserne til årets prismodtagere:
Eva Riedel modtager årets Børnehjælpspris 2024
Eva Riedel har stiftet og driver værestedet og herberget, Hellebro, der giver husly, støtte og hjerterum til hjemløse unge med 140 daglige brugere.
Eva Riedel er en sand ildsjæl, der i 2014 forlod sit job i finansbranchen for at etablere Hellebro og hjælpe det stigende antal socialt udsatte unge væk fra gaden. Med sin egen baggrund som anbragt, ville Eva skabe et miljø for hjemløse unge – der ellers ville være blevet overladt til sig selv. Hun gav de unge den støtte, hun selv manglede i sin opvækst. Koblingen mellem hjemløshed og anbragte unge er desværre tæt, hvor omkring 1/4 hjemløse unge har været i anbringelsessystemet.
Eva Riedel er drevet af en vision om, at vi som samfund og fællesskab alle sammen er forbundne, og dermed afhængige af hinanden, når mennesker snubler over livet.
Kevin Pedersen modtager årets Lillebrorpris 2024
Kevin Pedersen på 21 år er en ægte fighter. Med sit motto, 'At give op er ikke en mulighed,' har Kevin skabt et godt og stabilt liv, hvor han finder stolthed i sit daglige arbejde inden for tømrerfaget.
Bagtæppet for Kevins kamp er en barndom præget af svigt. Men hos plejefamilien fandt han en tryg base og viljestyrke til at taget ejerskab over eget liv. Uden at gøre et stort nummer ud af sin egen udvikling og præstation – står han som rollemodel for andre unge.
Som 17-årig skulle Kevin tage kørekort, men hans biologiske forældre ville ikke give det nødvendige samtykke. Sammen med sine plejeforældre stod Kevin fast for at kræve sin ret og ændre reglerne, så andre unge i dag kan få kørekort med deres sagsbehandlers godkendelse. Den personlig sejr for Kevin er også en systemisk ændring, der stadfæster unge menneskers ret i eget liv.
Med anerkendelsen af de to prismodtagere følger 10.000 kr. samt et canvas af den amerikansk-brasilianske kunstner Romero Britto til Årets Støtte og til Årets Indsats.
Børnehjælpsdagen er behjælpelig med at besvare spørgsmål og skabe kontakt til interviews:
Prismodtager Eva Riedel
Prismodtager Kevin Pedersen
Børnehjælpsdagens direktør, Sofie Hugo
Sanger og performer, Luka Lind
Børnehjælpsdagens unge ambassadører, der fortalte deres historier på scenen: Nicole, Sam, Louise.
Nøgleord
Kontakter
Maja S. KrogstrupKommunikationschef
Tlf:+45 35309312Tlf:+45 26252497mk@bhd.dkBilleder
Vedhæftede filer
Børnehjælpsdagen
Børnehjælpsdagen er en af Danmarks ældste humanitære organisationer, der siden 1904 har arbejdet for at hjælpe og styrke anbragte børn og unge i særligt udsatte positioner i Danmark. Gennem indsatser, projekter, aktiviteter, camps og styrkedage i hele landet giver vi anbragte børn og unge livskvalitet og bedre forudsætninger for at mestre livet. Børnehjælpsdagens styrkende ungeindsats Empower4U giver de unge redskaber til et selvstændigt voksenliv, der siden 2017 har fået 9 ud af 10 af alle de unge deltagere i job eller uddannelse. Hvert år er vi i kontakt med flere tusinde anbragte børn og unge, deres plejefamilier samt børne- og ungehjem, som får direkte glæde af vores fællesskabende aktiviteter og styrkende indsatser.
Følg pressemeddelelser fra Børnehjælpsdagen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Børnehjælpsdagen
Historisk prisuddeling hylder ildsjæle på anbringelsesområdet med prisoverrækkelse ved H.M. Dronningen25.10.2024 11:46:28 CEST | Presseinvitation
PRESSEINVITATION: Den 5. november afholder Børnehjælpsdagen prisuddeling på Københavns Rådhus. På dagen vil en særlig ildsjæl og en særlig rollemodel inden for anbringelsesområdet blive hyldet med hhv. Børnehjælpsprisen og Lillebrorprisen. H.M. Dronningen, protektor for Børnehjælpsdagen, vil overrække priserne til årets prismodtagere.
PÅ GADEN: Børn hjælper børn med årets Julelotteri7.10.2023 14:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Startskuddet lyder: Børnehjælpsdagens Julelotteri er på gaden over hele landet fra den 8. oktober. Vær med til at støtte det lokale forenings- og skoleliv - samt anbragte børn!
Private fonde har med målrettet indsats på IT reddet flere tusinde udsatte unges uddannelse30.9.2021 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Noget så simpelt som en computer har givet flere tusinde udsatte anbragte unge adgang til at gennemføre en uddannelse. Det viser en ny undersøgelse, hvor Børnehjælpsdagen – med massiv støtte fra store private fonde – har uddelt computere gennem 10 år til anbragte unge. 4 ud af 5 af de unge oplyser, at det har haft stor betydning for, at de fik en uddannelse.
HISTORISK TILTAG PGA CORONA: PRIVATPERSONER KAN NU TJENE PENGE VED AT SÆLGE LILLEBROR-LODDER ONLINE31.3.2020 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
For første gang siden 1926 åbner Børnehjælpsdagen op for, at privatpersoner kan sælge de traditionsrige skrabelodder - og tjene penge til sig selv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum