WWF og LEGO® laver bedre plastik sammen – allerede i handlen i år

De første bæredygtige LEGO® legeting er allerede i produktion og kommer ud i butikkerne i løbet af året.
Det er de bløde plastik-elementer af legetøjet – som træer, blade og buske, der nu bliver lavet af plantebaseret plastik fra sukkerrør.
”Der er ingen tvivl om at plastik er en af verdens helt store udfordringer lige nu. Det bliver produceret i massevis og tærer på jordens ressourcer og økosystemer. Derfor har vi i WWF i flere år været i gang med at reducere brugen og udvikle nye, bæredygtige typer af plastik. Vi er meget tilfredse med, at LEGO har brugt vores ekspertviden til at gøre børnenes favoritlegetøj mere miljørigtigt”, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
For børn og andre barnlige sjæle vil der ikke være nogen forskel at se på de nye mere bæredygtige produkter. De vil stadig se ud som før og føles som før. Men de er noget andet. De kommer ikke fra olie, der er hevet op af jorden. De kommer fra sukkerrør, der kan dyrkes og anvendes på mange måder.
WWF og LEGO Koncernen er gået sammen for tage hånd om verdens store miljø- og klimaproblemer. Der er allerede opnået store resultater på klimaområdet. Nu ser vi frem til at høste frugterne af de seneste års samarbejde på plastikområdet. Og det foregår i den helt rigtige ende af spektret. LEGO® er gået med i en af de mest ambitiøse alliancer, Bioplastic Feedstock Alliance (BFA), der er et WWF initiativ. BFA sikrer blandt andet, at der er adgang til bæredygtige råmaterialer for bioplastindustrien.
For sammen at videreføre LEGO® som front-runner starter vi den nye bioplast legetøjs-produktion med en af de rigtig gode certificeringer på plantematerialet. LEGO® bruger nemlig plantemateriale, der er certificeret af Bonsucro Chain of Custody for ansvarlig produceret sukkerrør.
”Vores pionerarbejde sammen med LEGO viser, at det er muligt at producere bæredygtige alternativer til den konventionelle plastik. Nu håber jeg bare, at andre virksomheder vil følge i LEGO’s fodspor. Det vil i længden være med til at redde verdens dyreliv, der bogstaveligt drukner i vores plastikaffald, og det vil spare på vores dyrebare naturressourcer. Vores børn kommer til at betale prisen, hvis ikke virksomhederne tager fat om dette problem nu”, siger Bo Øksnebjerg.
Nøgleord
Kontakter
Generalsekretær Bo Øksnebjerg, WWF Verdensnaturfonden, træffes via pressechef Cecilie Weinholt på 31761200 eller c.weinholt@wwf.dk
Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
DN og WWF: Trawlforbud skal udvides i sydlige Kattegat og Vadehavet4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens forslag til trawlfrie områder i Bælthavet og i det nordlige Kattegat er et vigtigt skridt på vejen til at genoprette fiskebestande og den havnatur, de lever i. Hvis det for alvor skal have en effekt, bør der dog også udlægges trawlfrie områder i det sydlige Kattegat og i Vadehavet, lyder det i et fælles udspil fra Danmarks Naturfredningsforening og WWF.
Nu vågner pindsvinet fra sin vinterdvale4.4.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Pusler det lidt ekstra i haven de kommende uger, kan det skyldes, at én af de mest folkekære vilde dyr i Danmark forlader sit vinterhi. Pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen og WWF Verdensnaturfonden undersøger, hvordan klimaforandringer formodentlig udgør en stadigt stigende trussel mod pindsvin og får dem til at forlade dvalen tidligere, end de bør.
Ny rapport: Minedrift i dybhavet kan få store konsekvenser for naturen26.3.2025 08:09:17 CET | Pressemeddelelse
Minedrift efter mineraler i det dybe hav vil være i strid med en lang række internationale naturforpligtelser og verdensmål, viser en ny WWF-rapport. Rapporten udkommer, mens den internationale havbundsmyndighed (ISA) i slutningen af marts skal beslutte, om minedrift i dybhavet skal tillades. WWF opfordrer til, at ISA følger det globale moratorium mod dybhavsminedrift, som blandt andre Rigsfællesskabet har tilsluttet sig.
Brug én time på naturen lørdag den 22. marts20.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med seks forskellige naturaktiviteter kan danskerne på bare én time gøre en lille forskel for naturen. Sådan lyder opfordringen fra WWF Verdensnaturfonden, der lørdag den 22. marts markerer den årlige mærkedag Earth Hour over hele verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum