Frederikshavn Kommune

Sejlsportens kongeklasse dyster i Skagen

Del

Sejlsportens kongeklasse dyster i Skagen Fra den 23.-25. august kan man glæde sig til et smukt syn i farvandet ved Skagen. Her afholdes EM for sejlsportens kongeklasse – de såkaldte 12 mR-både med deltagere fra hele Europa. Kapsejladsen er blot et af flere større sejlsportsevents med Skagen som lokation, og Turisthus Nord ser nu flere muligheder for at profilere byen som hotspot for lystsejlere fra hele Europa.

Det er et imponerende syn, når 12 mR bådene kaldet sejlsportens kongeklasse, svæver over vandet. Samme bådtype kendes også fra det prestigefulde America’s Cup. Bådene er ca. 22 meter lange med en mastehøjde på 29 meter – så de er kun lidt lavere end Rundetårn. Alle bådene er bygget før Anden Verdenskrig, og de er eksempler på det fornemste bådebyggerhåndværk, som man kan tænke sig.

Der bliver med andre ord noget at glæde sig til for såvel deltagere som tilskuere, når EM i 12 mR stævner ud fra Skagen i dagene fra den 23.-25. august. I kapsejladsen er der 10 deltagende både, der hver har en 17-mandsbesætning. Op til sejladserne ligger bådene i auktionsbassinet i Skagen, så der er mulighed for at komme helt tæt på.

At Skagen er valgt som lokation for den store kapsejlads bekræfter byens maritime DNA, der er dybt forankret. Borgmester for Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen udtaler:

- Vi er rigtig glade for, at Skagen bliver vært for det flotte arrangement. Skagen – og hele Frederikshavn Kommune – har en stærk maritim historie. Byen er dermed den perfekte ramme til sådan en begivenhed.

 Båden Wings fra Finland forsvarer EM- titlen

De forsvarende Europamestre Wings med dansk-finsk besætning stiller op, så hold godt øje med dem, når starten går lørdag morgen. Ruths Hotel har udsat en vandrepræmie til den vindende båd efter sejladserne i Skagen: Jørgen Philip-Sørensens mindepokal.

Mindepokalen er en model af den store J-båd Ranger, som blev bygget i 2003 i Skagen. Præmien er også en tilkendegivelse af at Skagen by fremover ønsker at afholde de store sejlsportsarrangementer som klæder byen. Philipp Skafte-Holm, der er skipper på Wings, ser frem til at deltage i det kommende Europamesterskab i 12 mR:

- Skagen har igennem mange år været udgangspunktet for store kapsejladser. Først Skaw Race som blev gennemført jævnligt fra 1950 til år 2000, dernæst Farr 40 sejlads og senest Drage Gold Cup i 2009 med Kongelig deltagelse. Erfaringerne fra disse arrangementer har været gode, og Skagen er derfor blevet et eftertragtet sted at sejle. Vi ser frem til en spændende kapsejlads og vi håber, at rigtigt mange vil komme til Skagen for at se de flotte både, siger han.

Skagen som sejlsportsdestination

I Turisthus Nord ser man spændende brandingmuligheder i forbindelse med Europamesterskabet i 12 mR, der giver en god synergi i konstellation med det kendte Skagen Race. Turistdirektør René Zeeberg udtaler:

- Vi har store ambitioner om at tiltrække flere internationale sejlsportsevents til Skagen Havn, og derfor glæder det mig overordentligt, at vi sammen med 12 mR-gruppen Wings har kunnet sikre, at EM 2019 afholdes i Skagen. Alle sejl er sat til, og jeg ser meget frem til at opleve de smukke både. Jeg håber, at såvel deltagere som tilskuere får nogle uforglemmelige oplevelser i vores smukke område.

Samme weekend er der også besøg af klassiske biler så som Rolls-Royce, Austin Healey og Jaguar, og Skagen Fiskeriforening er på kajen med lækre smagsprøver.

Se det samlede program her

Presse Fredag den 23. august kl. 10.00 er der pressemøde ved Den Gamle Auktionshal i Skagen. Her deltager Frederikshavn Kommunes viceborgmester Bjarne Kvist, turistdirektør René Zeeberg samt én af arrangørerne bag eventen Phillipp Skafte-Holm og Patrick Howaldt, formand for 12 mR klassen.

Efter pressemødet og i dagene efter kan journalisterne komme med ud på vandet i en RIB båd og få billeder af bådene under sejladsen.

For yderligere information - kontakt:

  • Philipp Skafte-Holm, arrangør og skipper på Wings: Tlf. 40 11 98 12
  • Hakan Jakob Kosar, pressechef, Frederikshavn Kommune: Tlf. 61 62 60 47
  • René Zeeberg, turistdirektør, Turisthus Nord: Tlf. 52 10 02 96
  • Patrick Howaldt, formand, 12 mR klassen: Tlf. 40 58 39 22

Nøgleord

Kontakter

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum