Frederikshavn Kommune

Mette Frederiksen ønskede at se Sæbys byudviklings-succes med egne øjne

Del
Mette Frederiksen var i dag på besøg i Sæby for at få erfaringer med hjem til Christiansborg fra det samarbejde mellem Frederikshavn Kommune og den lokale detailhandel, der har pustet liv ind i Sæby bymidte. Sæby har nemlig vist, at man sagtens kan – når bare detailhandlen og kommunen tænker sammen.

Statsminister Mette Frederiksen besøgte fredag eftermiddag Sæby for at tale med de lokale erhvervsdrivende om, hvilke tiltag der skal til for at skabe en levende og attraktiv bymidte. Mette Frederiksen har ønsket at møde forretningsdrivende i Sæby for at sat ord og konkrete eksempler på de udfordringer, der kan være for at skabe liv og et attraktivt handelsliv i en by længere væk fra en af Danmarks hovedbyer.  

-        Lokale bymidter er utroligt vigtige. Der kan godt være andre arbejdspladser i en by, men et handelsliv er det, der skaber liv. Hvis vi skal have folk til at blive boende, så skal vi sørge for, at det er attraktivt at bo. Det kan vi gøre med uddannelse, med arbejdspladser og med at sørge for sammenhængende og levende bymidter, sagde Mette Frederiksen.

Borgmester Birgit S. Hansen oplevede en lydhør statsminister:

-       Der er behov for, at regeringen understøtter omstillingen af bymidterne gennem nye byfornyelsesmidler. Det har jeg talt med statsministeren om i dag. På samme måde har jeg peget på, at man på Christiansborg med fordel kunne kigge på nogle af de midler, der ligger i erhvervsfremmesystemet. Kunne man øremærke nogle af disse til detailhandlen, ville det være et initiativ, der ville have en enorm betydning for byer som Sæby. Vi ved, at et løft af detailhandlen er noget af det, der skaber de største ringe i vandet for en by som Sæby, siger Birgit S. Hansen

På turen gennem midtbyen var der lejlighed til at drøfte, hvordan den markante stigning i e-handlen sætter sit præg på bybilledet. Tomme butikslokaler og færre mennesker i gaderne har en negativ afsmittende effekt på andre funktioner i bymidten. Der skal omstilling til at bremse denne udvikling:

-        Levende bymidter er helt afgørende for bosætning og tiltrækning af turister til vores område. Vi har her i Sæby skabt et succesfuldt offentligt/privat partnerskab, hvor vi i tæt dialog med handelsstands- og erhvervsforeningen og Destination Nord har arbejdet aktivt for at udvikle byen. Det glæder mig, at det var kommet statsministeren for øre, at Sæby har gjort det godt, og hun kom hertil for at se det med egne øjne. Vi er ikke i mål, men jeg oplevede en statsminister, der lyttede til, hvad vi mener, er nødvendigt for at komme det. For det kræver nationale initiativer, siger Birgit S. Hansen.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye