Food & Bio Cluster Denmark

Nyt topmøde sætter fokus på dansk biogas i USA

Del

30 års gode, danske erfaringer med biogasproduktion og et voksende amerikansk marked for biometanløsninger er på dagsordenen, når de stærkeste kræfter inden for dansk og amerikansk biogas samles til topmøde mandag den 23. august 2021.

Hvordan kan 30 års erfaring fra den danske biogassektor udnyttes til at udbrede biogas i USA, og hvordan ser globale fødevarevirksomheder som Smithfield Foods og ARLA på biogas som en del af den grønne omstilling?

Mandag den 23. august fra kl. 15 til 17.15 dansk tid stiller det digitale topmøde “A Celebration of Biogas’ Role in the Danish and US Energy & Agrifood Sectors” skarpt på netop dette spørgsmål.

”Vi har i løbet af de sidste 3 år haft et tæt samarbejde med Energistyrelsen, Udenrigsministeriet i USA og en gruppe danske biogasvirksomheder om at accelerere biogassamarbejdet mellem Danmark og USA. Dette ­begge lande, vise de gode eksempler og inspirere til at biogas får en endnu større udbredelse,” siger Claus Gunge Ellegaard Mortensen, Director of Biogas Go Global, Food & Bio Cluster Denmark.

På topmødet vil der være præsentationer, som fremhæver regeringens, NGO’ers og virksomhedernes indsatser, der har hjulpet biogas til at skalere i Danmark. Der vil også blive lagt vægt på de fremskridt, som USA har gjort inden for de samme områder, og hvordan og hvorfor biogas spiller en vigtig rolle i krydsfeltet mellem vedvarende energi, bioøkonomi og miljø. Endelig vil der være talere med et globalt biogasperspektiv, som vil dele deres indsigt i, hvordan videndeling kan hjælpe lande over hele kloden til at udnytte fordelene og potentialet ved biogas.

Ambassadøren lægger ud

Den danske Ambassadør i USA Lone Dencker Wisborg byder velkommen og sætter scenen for topmødet. Blandt de allerede bekræftede talere og panelister er Kristian Østerling Eriknauer, Vice President for Corporate Sustainability hos Arla Foods; Stewart Leeth, Chief Sustainability Officer fra Smithfield Foods; Bruno Sander Nielsen, Chief Operating Officer hos Danish Biogas Association; Claus Gunge Ellegaard Mortensen, Director of Biogas Go Global hos Food & Bio Cluster Denmark; Christopher Voell, Head of Biogas and Waste Advisory, Ministry of Foreign Affairs of Denmark, Trade Council of North America samtCharlotte Morton, Chief Executive hos World Biogas Association. Programmet opdateres løbende.

Bag topmødet står The Trade Council in North America under Udenrigsministeriet, projektet Biogas Go Global, Food & Bio Cluster Denmark og Energistyrelsen.

Topmødet vil foregå på engelsk, og både danske, amerikanske og globale interessenter er velkomne til at deltage. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig inden den 19. august.

Læs mere og tilmeld dig her

Du kan læse mere om eksport af danske biogasløsninger til USA på www.biogasgoglobal.com

Kontakt:

For yderligere information og kommentarer kontakt Claus Gunge Ellegaard Mortensen, Director of Biogas Go Global, Food & Bio Cluster Denmark på +45 4030 4820 eller cm@foodbiocluster.dk

Billeder

Information om Food & Bio Cluster Denmark

Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

8999 2500https://foodbiocluster.dk/

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark

Fra restprodukt til indtægtskilde – opskalering af grønne ideer15.10.2021 11:46:02 CEST | Pressemeddelelse

”Der er ingen kogebog!” Det var svaret fra paneldeltager Ole Kaae Hansen – biosolution pioner, iværksætter og business- angel, på spørgsmålet om hvorfor det er så svært at opskalere biosolutions. “Du er som regel nødt til at opfinde alting selv, for der findes ikke standardiseret udstyr til formålet”. Spørgsmålet blev stillet ved en paneldebat på konferencen “From residue to revenue – Scaling up biosolutions”, der fandt sted i går, torsdag 14. oktober på Teknologisk Institut i Taastrup i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum