Food & Bio Cluster Denmark opruster sin indsats i Region Sjælland
– Vi er udpeget som Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge, og med de sjællandske kommuners opbakning til at etablere et klyngekontor i Slagelse har vi fået en afgørende del af vores landsdækkende struktur på plads, som er et væsentligt element i klyngens strategi, siger Lars Dalsgaard, formand for Food & Bio Cluster Denmark og Senior Vice President i Arla Foods.
– At indfri vores ambition om at være let tilgængelige overalt i Danmark er helt afgørende for at vi kan skabe innovation og vækst i hele landet. Med den nuværende satsning bringer vi os endnu tættere på både nuværende og potentielle medlemmer i hele Region Sjælland, hvor der sker rigtig meget som kan skabe innovation og vækst for virksomheder i vores klynge.
– Vores ambition er at være lettilgængelige overalt i Danmark og være med til at skabe innovation og vækst tæt på både nuværende og potentielle medlemmer og udnytte potentialet for at etablere samarbejder med fx videninstitutioner, kommuner, investorer, erhvervshuse og private aktører.
Stort potentiale i Region Sjælland
Med et regionalt klyngekontor på Sjælland sikres det, at Food & Bio Cluster Denmarks aktiviteter er nærværende og tilgængelige for både virksomheder, videninstitutioner, kommuner og øvrige private og offentlige organisationer i hele regionen.
Samtidig ses et stort potentiale i tætte samarbejder med Erhvervshus Sjælland og initiativer som fx Vækstteam Sjælland, hvis fokus på biosolutions/bioøkonomi netop er en central del af Food & Bio Cluster Denmarks værdikæde.
– Det er vores klare ønske at bidrage til at øge både mængden og kvaliteten af innovation med adgang til viden, udviklingsfaciliteter og finansiering af innovation, og det styrker vi med denne satsning, som gør os lettilgængelige for virksomheder, kommuner og øvrige private og offentlige organisationer i hele regionen, siger direktør Lars Visbech Sørensen, Food &Bio Cluster Denmark.
– Målet er at skabe og drive øget innovation og vækst gennem styrket konkurrenceevne, eksport og styrket entreprenørskab. Derudover vil vi bidrage til at skabe øget adgang kvalificeret arbejdskraft og sætte ny viden og forskning i arbejde ude i virksomhederne.
Optimalt udgangspunkt for at skabe resultater
Food & Bio Cluster Denmarks nye klyngekontor placeres i sammenhæng med Slagelse Erhvervscenter og Vækstfabrik. En placering, der understøtter Food & Bio Cluster Denmarks muligheder for en bred geografisk tilstedeværelse, hvilket er helt centralt med tanke på styrkepositionerne i flere af regionens øvrige kommuner i hele Sjællandsregionen.
Kontoret forventes bemandet med 1-2 medarbejdere, der skal dække både nuværende og kommende medlemmers interesser på hele Sjælland.
Food & Bio Cluster Denmark har med etableringen af klyngekontoret i Slagelse i alt otte kontorer som er fordelt geografisk over hele Danmark med hovedkontor i Agro Food Park, Aarhus og kontorer i København, Aalborg, Viborg, Vojens, Vejle, Holstebro og Slagelse.
Kontakter
Lars Visbech SørensenDirektør
Tlf:8999 2502Tlf:4056 7128lvs@foodbiocluster.dkTurid Fennefoss NielsenHead of Communication
Tlf:+4530668254Tlf:+4530668254tfn@foodbiocluster.dkInformation om Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner
Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack3.7.2024 08:16:46 CEST | Pressemeddelelse
Food & Bio Cluster Denmark har indgået et samarbejde med den globale fødevareingrediensvirksomhed IFF om at medudvikle fremtidens snackprodukt. IFF Innovate – The Mindful Snack Challenge er live, og alle nordiske fødevare- og fødevareingrediensvirksomheder kan deltage.
Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning6.6.2024 11:34:24 CEST | Pressemeddelelse
Det er fra politisk side bestemt, at der skal udtages lavbundsjord som en del af landbrugets klimaindsats i forhold til at løse landbrugets påvirkning på både miljø, klima og biodiversitet. En ny høstmaskine, der er specialudviklet til at høste græs på de våde jorde, kan forstærke lavbundsjorden som virkemiddel, særligt på klima- og miljøområdet, og kombineret med efterfølgende kreaturafgræsning gavne biodiversiteten.
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger29.4.2024 10:25:35 CEST | Pressemeddelelse
Hele fire x 50.000 DKK skiftede hænder ved årets idekonkurrence i Food & Bio Cluster Denmark. Fire ideer blev valgt som de mest lovende og perspektivrige ud af de otte ideer der blev pitchet fra scenen ved klyngens årsmøde Food & Bio Summit 2024 på Centralværkstedet i Aarhus.
Food & Bio Cluster Denmark styrker sin landsdækkende tilstedeværelse18.11.2021 14:10:50 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af nye klyngekontorer i Slagelse, Vojens og Vejle realiserer Food & Bio Cluster Denmark sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet for at optimere mulighederne for at fremme innovation, vækst og samarbejder inden for fødevarer og bioressourcer lokalt, regionalt og nationalt.
Potentiale, udsyn og bæredygtige forretningsideer - de tre vindere af Idékonkurrencen 2021 er fundet12.11.2021 12:03:48 CET | Pressemeddelelse
Et bæredygtigt alternativ til spagnum, en ost baseret på bælgfrugter, som kan matche traditionel ost i smag og konsistens og en nyskabelse inden for sondemad, der højner livskvaliteten for sondeernærede. Det var de tre projekter, der blev udvalgt som de tre mest innovative forretningsideer, da Food &Bio Cluster Denmark afviklede Idékonkurrence 2021 i Agro Business Park i Foulum.