Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Holdpræsentationen i København og Tivoli bliver en unik åbningsfejring af Tourstarten

Del

Onsdag den 29. juni præsenteres de deltagende hold i Tour de France 2022 med en gul folkefest i København, hvor Tour-fans kan opleve cykelheltene på tæt hold. Tour-rytterne cykler fra kl. 17.45 en 1,5 km rute fra Islands Brygge over Lille Langebro til Rådhuspladsen og videre til Axeltorv, inden de ruller ind i Tivoli til et tv-transmitteret show med underholdning i verdensklasse. På letourcph.dk kan man nu klikke sig til en gratis entrebillet til Tivoli.

Tour-fans fra nær og fjern kan godt begynde at glæde sig. Detaljerne for holdpræsentationen er nemlig nu helt på plads. To dage inden den første etape starter i hjertet af København, kickstartes den danske Tour de France-feber i hele byen. Det sker, når de 176 topryttere fra 22 hold hyldes af Tour-fans i de københavnske gader og i Tivoli samtidig med, at tv-seere fra hele verden kan følge med.

”Nu er der kun en måned til, at Tour de France kommer til Danmark. Jeg glæder mig helt vildt. Vi byder rytterne velkommen ved at holde et brag af en holdpræsentation i København og Tivoli. Her kickstarter vi den gule folkefest i København, og så glæder jeg mig til at vise hele verden, hvordan danskerne og københavnerne elsker cykling,” siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark.  

Holdpræsentationen starter kl. 17.45 i Københavns gader, hvor rytterne holdvis cykler fra Islands Brygge over Lille Langebro, ad Vester Voldgade, til Rådhuspladsen og ender på Axeltorv. Langs den 1,5 kilometer rute kan publikum se rytterne tæt på. Samtidig vil der være masser af aktiviteter langs ruten med bl.a. storskærmsarrangementer på Rådhuspladsen og Bryghuspladsen, som viser liveshowet fra Plænen i Tivoli, samt et stort publikumsområde på Bryghuspladsen med aktiviteter fra kl. 15.00.

Vi glæder os fantastisk meget til at lægge Have til årets holdpræsentation og ser frem til at byde både ryttere, internationale og danske gæster velkomne, når vi slår portene op til denne store sommerbegivenhed på Plænen, siger Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch.

Se alle detaljer for holdpræsentationen, inkl. oversigtskort med alle aktiviteter for dagen på www.letourcph.dk/holdpraesentation. Her kan du også klikke dig til gratis entrebilletter til liveshowet i Tivoli.

Fra kl. 18.30 cykler holdene skiftevis fra Axeltorv ind i Tivoli, hvor de præsenteres ét ad gangen på scenen på Plænen foran Tour-fans fra nær og fjern. Der vil desuden være underholdning fra et af Danmarks største internationale musiknavne. Navnet vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

”Tour de France til Danmark er en drøm for os på TV 2. Og med holdpræsentationen i København og Tivoli bliver det for alvor til virkelighed. Al planlægning skal gerne udmunde i nogle historiske dage med en Tour de France-fest i Danmark. Vi glæder os at til producere holdpræsentationen, der skyder det hele i gang, og sende de mange fine billeder af vores smukke hovedstad ud til hele verden og vise, hvor meget cykling og især touren betyder for os danskere”, siger TV 2’s sportschef, Frederik Lauesen.

 

PRESSE 

  • Kontakt til overborgmester og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark Sophie Hæstorp Andersen via presseansvarlig i Tour-sekretariatet Simon Kærup på tlf. 24926298, mail EL1U@kk.dk
  • Kontakt til Tivolis adm. direktør, Susanne Mørch Koch, via pressechef Torben Plank, tlf. 22237440, mail tpl@tivoli.dk
  • Kontakt til TV2’s sportschef Frederik Lauesen på tlf. 20243824, mail frla@tv2.dk

 

FAKTA

  • Holdpræsentationen i København og Tivoli afvikles onsdag d. 29. juni i tidsrummet kl. 17:45-20:10. Holdpræsentationen udvikles af interessentselskabet bag Grand Depart Copenhagen Denmark i samarbejde med Københavns Kommune og TV 2. Det er parternes ambition, at holdpræsentationen skal være et stærkt kick-off-event for Tour de France i Danmark.
  • Holdpræsentationen er et fast indslag inden afviklingen af verdens største cykelløb, Tour de France, og holdes typisk et par dage inden løbsstart. Her præsenteres årets deltagende cykelhold samt ryttere, og Tourens fire ikoniske trøjer hyldes.
  • Det er gratis at være publikum til Holdpræsentationen i København. Du skal blot stille dig op langs den 1,5 kilometer lange, afspærrede rute i København. Oversigtskortet ift. rytternes rute igennem København til Tivoli finder du på letourcph.dk.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark uddeler samtidig 10.000 gratis entrebilletter til Holdpræsentationen i Tivoli. Får du ikke en gratis entrébillet, så har du fortsat mulighed for at komme i Tivoli med Tivolikort eller en betalt entré. Dette kræver en pladsreservation via Tivoli.dk. Liveshowet vises samtidig på flere storskærme rundt om i byen: Rådhuspladsen, Bryghuspladsen og Kongens Nytorv.  
  • Tivoli er grundlagt i 1843 og er verdens næstældste forlystelsespark. Tivoli er Danmarks mest besøgte turistattraktion.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022 og indledes med en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby København. Dernæst følger 2. etape med 202 km fra Roskilde til Nyborg og 3. etape med 182 km fra Vejle til Sønderborg.
  • Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdkpå Facebook, Twitter, TikTok og Instagram.

Nøgleord

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/SFølg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult28.6.2022 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark. Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum