Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Her er de 5 gode trafik-råd du bør kende inden Tour de France

Del
God planlægning kan betyde forskellen på at holde i kø eller glide nemt og sikkert gennem trafikken, når Tour de France i denne uge ruller på tværs af Danmark.

Den gule Tour de France-feber er over Danmark, og hele ugen er trafikken mange steder i landet præget ikke bare af Tour de France, men også Roskilde Festival, DGI Landsstævne i Svendborg og en tæt sommerferietrafik.

Grand Départ Copenhagen Denmark og de danske trafikmyndigheder kommer her med 5 gode råd til trafikanterne, der skal til eller uden om Tour de France, som man bør følge den næste uges tid.

1. Planlægning, planlægning, planlægning

Planlæg din rejse og kør i ekstra god tid på alle Tour-dagene. Beslut i god tid, hvor på ruten du vil se cykelrytterne og book evt. en parkeringsplads på forhånd, så du ved, hvornår du skal være fremme.

Hvis du ikke skal til Touren, men stadig skal ud at køre, er det akkurat lige så vigtigt at planlægge sin rejse fra A til B. Det er træls at holde i kø, når man er glad på vej til bryllup eller ferie.

Besøg letourcph.dk/trafik for at planlægge din vej til, fra eller uden om Tour de France.

2. Storebæltsbroen lukker

Husk, at sidste chance for at komme over Storebæltsbroen den 2. juli er klokken 12.30, hvorefter Fynske Motorvej og Vestmotorvejen bliver spærret ved hhv. Nyborg V. og Slagelse V. Det sker for at sikre, at de sidste biler kan nå over Storebælt, inden broen lukker helt fra kl. 13.00 til 18.00.

Hvis du har mulighed for at krydse Storebælt dagen før eller efter, er det vores klare anbefaling at gøre det.

Trafikken på og omkring Storebæltsbroen vil være påvirket hele dagen lørdag den 2. juli fra kl. 06.00 til 23.00. Forvent i denne periode op til to timers ekstra rejsetid.

Søg aktuel trafikinformation, før du kører og under rejsen på trafikinfo.dk eller læs mere på letourcph.dk/trafik

3. Book en p-plads eller lad bilen stå et stykke fra ruten

Hvis du planlægger at tage bilen til Tour de France, kan du med fordel booke en parkeringsplads tæt på ruten, så du i ro og mag kan komme til og fra løbet uden stress. Læs mere her: Slip for bekymringer - book til p-plads til Tour de France på forhånd | Tour de France Grand Départ København Danmark 2022 (letourcph.dk)

Hvis ikke du benytter en af de mange parkeringspladser, så anbefaler vi at holde et stykke fra ruten og gå det sidste stykke vej hen til ruten.

Det er også muligt at tage tog eller bus. Find den bedste vej med kollektiv transport på Transport til Touren

4. Uden mad og drikke…

Glem ikke drikkevarer, snacks, iPad til børnene og benzin eller el på bilen til køreturene under Tour de France. Der bliver tæt trafik og risiko for kø. Og vil du have opdateringer undervejs, så tænd for DR P4 Trafik, mens du er på vejen.

5.  Nyd den gule folkefest

Vi håber, at alle får en god oplevelse med Tour de France i Danmark. Husk at nyde festen i alle byerne langs ruten, og husk også at følge arrangørernes og myndighedernes anvisninger på dagen, så det kan blive en god dag for alle.

Ida Bigum Nielsen, direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, siger:

- Vi glæder os helt vildt og har forberedt os i lang tid sammen med trafikmyndighederne og politiet. Vi håber, at danskerne byder løbet og den gule folkefest velkommen langs alle tre etaper. Vi kommer nok ikke uden om, at der bliver tæt trafik og kø flere steder, men med en smule tålmodighed og god forberedelse kan man selv gøre meget for at komme bedst muligt igennem trafikken.”

Kontaktoplysninger:

Grand Depart Copenhagen Denmark: Kristian Hedegaard, 2144 9506

Sund & Bælt: Lene Gebauer, 2170 4450

Rigspolitiet: Thomas Rudbeck, 2553 2219

Vejdirektoratets pressetelefon: 5183 3393

Trafikstyrelsens pressetelefon: 6192 9719

 

Nøgleord

Kontakter

Kristian Hedegaard JensenPresse- og kommunikationsmedarbejderGrand Départ Copenhagen Denmark I/S

Tlf:21449506uh54@kk.dk

Billeder

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022. Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.

  • Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark. Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Ida Bigum Nielsen er direktør.

  • Interessentskabets formål er at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.

  • De tre danske etaper kommer i alt igennem 13 kommuner. Der er 5 mål- og startbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Derudover er der 8 gennemkørselskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult28.6.2022 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark. Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye