Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Danmark får to nye regionale cykelruter som del af Tour de France-arv

Del
Turister og motionscyklister kan fra i dag følge samme ruter, som rytterne i Tour de France kører i Danmark. To nye skiltede regionale cykelruter ser dagens lys langs landevejene og bliver stående permanent.
Sådan ser skiltet for den regionale cykelrute ud inden stigningen ved Kårup Strandbakke i Odsherred Kommune, som Tour de France-rytterne skal op over den 2. juli. Foto: Odsherred Kommune
Sådan ser skiltet for den regionale cykelrute ud inden stigningen ved Kårup Strandbakke i Odsherred Kommune, som Tour de France-rytterne skal op over den 2. juli. Foto: Odsherred Kommune

Danmark er i særklasse et af verdens bedste lande at være cyklist i – og nu bliver det endnu bedre.

I dag bliver to nye regionale cykelruter indviet langs de samme landeveje, som Tour de France-rytterne om tre uger skal køre på 2. og 3. etape af årets løb, der som bekendt begynder her i Danmark.

Mens Tour de France-rytterne og deres følge forlader landet den 3. juli, bliver de nye cykelruter foreviget med skilte i vejkanten som et varigt minde om besøget af verdens største cykelløb.

Sophie Hæstorp Andersen, bestyrelsesformand Grand Départ Copenhagen Denmark I/S og overborgmester i København, siger:

”Danmarks cykelkultur er unik og en af de vigtigste grunde til, at det er lykkedes at få Tour de France hertil. Det kan vi være rigtig stolte af, og det giver motivation til at fortsætte med at udvikle Danmark som cykelland. De nye regionale cykelruter er med til at gøre dét - samtidig med, at de giver os et varigt minde om Tour de France-etaperne gennem landet. Og så giver skiltene på ruten den gyldne mulighed for, at alle cyklister mentalt kan trække i den prikkede bjergtrøje, når de cykler forbi.” 

Simon Kollerup, erhvervsminister, siger:

”Som erhvervsminister er jeg stolt over, at Danmark snart er vært for verdens største cykelløb. Når rytterne cykler igennem vores smukke land, så vil det også være det lokale hotel, restaurant og seværdighed, som tilskuerne vil få øjnene op for. På den måde bliver de regionale cykelruter også et udstillingsvindue for dansk turisme, samtidig med at vi markerer Danmark som det oplagte cykelland. Jeg glæder mig til at følge rytterne, danskerne og turisternes rejse ned igennem ruterne.”

De to regionale cykelruter får hhv. rutenummer 27 og 37 og er nummereret efter datoerne, hvor Tour de France-feltet kører dem den 2/7 og 3/7.

I København, der lægger asfalt til 1. etape af Tour de France, kan man bl.a. følge den 13 km. lange enkeltstartsrute ved hjælp af et cykelkort fra Copenhagen Visitor Service. Derudover er der mulighed for at køre ruten den 2. juli til Tour de København, hvor alle kan hoppe på cyklen og køre etapen i et bilfrit København klædt i gult.

  

 FAKTA: Danmarks nye regionale cykelruter 

 • I forbindelse med Tour de France-starten i Danmark 2022 er det besluttet at oprette to nye regionale cykelruter i Danmark.
 • Cykelruterne følger i videst muligt omfang de samme veje, som Tour de France-rytterne kører på 2. og 3. etape af årets løb.
 • Cykelrute 27 har start i Roskilde og krydser kommunerne Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse inden mål i Nyborg. I modsætning til Tour de France-feltet kan fremtidige motionscyklister og turister dog ikke køre på Storebæltsbroen for at nå til mål i Nyborg, hvilket gør ruten ca. 182 km. lang.
 • Rute 37 er ligeledes ca. 182 km. lang og har start i Vejle og kommer igennem kommunerne Kolding, Haderslev og Aabenraa inden mål i Sønderborg.
 • Ruteskiltene er blå med en hvid firkant, som indeholder en hvid cykel og et rutenummer. Dermed er de magen til de øvrige officielle cykelruter i Danmark. Derudover er der på udvalgte steder opsat skilte med et særligt Tour de France-design.
 • De to regionale cykelruter får hhv. rutenummer 27 og 37 og er nummereret efter datoerne, hvor Tour de France-feltet kører dem den 2/7 og 3/7.
 • I modsætning til 2. etape af Tour de France kan Storebæltsbroen ikke krydses på cykel af motionister og turister. Fra banegårdene i Nyborg og Korsør er der dog mulighed for nemt at finde ruten igen, når man står af toget. 

 

Nøgleord

Kontakter

Kristian Hedegaard JensenPresse- og kommunikationsmedarbejderGrand Départ Copenhagen Denmark I/S

Tlf:21449506uh54@kk.dk

Billeder

Sådan ser skiltet for den regionale cykelrute ud inden stigningen ved Kårup Strandbakke i Odsherred Kommune, som Tour de France-rytterne skal op over den 2. juli. Foto: Odsherred Kommune
Sådan ser skiltet for den regionale cykelrute ud inden stigningen ved Kårup Strandbakke i Odsherred Kommune, som Tour de France-rytterne skal op over den 2. juli. Foto: Odsherred Kommune
Download
Foto: Destination Sønderjylland
Foto: Destination Sønderjylland
Download

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022. Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.

 • Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark. Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Ida Bigum Nielsen er direktør.

 • Interessentskabets formål er at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.

 • De tre danske etaper kommer i alt igennem 13 kommuner. Der er 5 mål- og startbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Derudover er der 8 gennemkørselskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult28.6.2022 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark. Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye