Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult

Del
1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark. Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

Det er et perfekt match: Tour de France i Danmark er mødet mellem verdens største cykelløb og et af verdens bedste cykellande. Det er mødet mellem den professionelle cykelsport og hverdagscyklismen. Med de tre etaper i Danmark fejres Tourens- og hverdagens cykelhelte – og hele verden er inviteret med.

”Det er en drøm for mig at byde velkommen til verdens største cykelløb i Danmark og i København. Cykling er en stærk del af vores DNA, og det bliver fantastisk at vise vores smukke cykelland frem for hele verden. Mål- og startbyerne er topklar til Tour de France, og vi glæder os til at være værter for den gule folkefest, hvor alle er inviteret med i fællesskabet,” siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark

Tour-fans fra nær og fjern vil få en unik oplevelse. for første gang nogensinde er et helt land vært for en tourstart. På tværs af de 5 danske mål- og startbyer og de 8 gennemkørselskommuner vil hundredtusinder af tilskuere hylde løbet og rytterne - og gader, torve og marker vil være fyldt med gul udsmykning og Tour-begejstring.

Som erhvervsminister synes jeg det er kæmpestort, at en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark. Det sælger hotelværelser, og det giver gæster til vores mange restauranter. Tour de France er ikke mindst en folkefest for danskerne, hvor vi sammen kan nyde rytternes rejse gennem vores korngule marker, historiske byer og lokale seværdigheder. Derudover kan vi glæde os over, at hele verden vil have øjnene rettet mod Danmark. siger erhvervsminister, Simon Kollerup  

Holdpræsentationen ifm. den danske tourstart bliver også noget særligt. Den starter onsdag den 29. juni fra kl. 17.45 i Københavns gader, hvor tour-rytterne cykler en 1,5 km rute fra Islands Brygge over Lille Langebro via Vester Voldgade til Rådhuspladsen og videre til Axeltorv, inden de ruller ind i Tivoli til et tv-transmitteret show med underholdning i verdensklasse.

Det er en meget stor ære at bringe Tour de France til Danmark. Tour de France og Danmark er virkeligt et perfekt match. En af de bedste cykelnationer i verden byder velkommen til det største cykelløb i verden. Jeg kan ikke vente med at dele de tre spændende etaper i Danmark og den enestående danske passion for hverdagscykling med cykelfans fra hele verden”, siger løbsleder Christian Prudhomme.

Det officielle program for Tour de France starter i dag med åbningen af Permanencen i København. Se det fulde program for Tour-ugen her. 

Program for Tour de France i Danmark

Tirsdag den 28. juni 2022 

14.00 

Bella Center

Officiel åbning af pressecenter Permanence i København 

17.00-18.00

Bella Center

Børnepressekonference i København

Onsdag den 29. juni 2022 

17:45-20:15

København og Tivoli

Holdpræsentation

Torsdag den 30. juni 2022 

09:00-15:00

Blox

Cykeltopmøde

Fredag den 1. july 2022 

16:00-19.10

København

1.etape, enkeltstart i København

Lørdag den 2. juli 2022

12:15-17.11

Roskilde- Nyborg

2.etape, Roskilde til Nyborg

Søndag den 3. juli 2022 

13:05-17.23

Vejle- Sønderborg

3.etape, Vejle til Sønderborg

Se letourcph.dk for alle detaljer vedr. de forskellige events under Tour de France i Danmark.

PRESSE

 

 • Kontakt til Christian Prudhomme via presseofficer Fabrice Tiano på tlf. 0033 6 33862864, mail ftiano@aso.fr
 • Kontakt til bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen via presseansvarlig i Tour-sekretariatet Simon Kærup på tlf. 24926298, mail el1u@kk.dk
 • Kontakt til erhvervsminister Simon Kollerup via presserådgiver Kasper Kaasgaard, tlf. 27853746, mail: kakala@em.dk.

 

FAKTA

 • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022.
 • Åbningsetapen, 1. juli, er en 13 km lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne.
 • Den anden danske etape, 2. juli, er på 202 kilometer fra Roskilde til Nyborg med 3 bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg.
 • Tredje etape er på 182 km fra Vejle til Sønderborg den 3. juli med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.
 • Grand Départ Copenhagen Denmark er noget helt særligt. Det er første gang nogensinde, at et helt land er vært for en Grand Départ. Normalt er en by eller region vært for en Grand Départ. Det er samtidig den nordligste start nogensinde.
 • Holdpræsentationen i København og Tivoli afvikles onsdag d. 29. juni i tidsrummet kl. 17:45-20:10. Se alle detaljer for holdpræsentationen, inkl. oversigtskort med alle aktiviteter for dagen på www.letourcph.dk/holdpraesentation.Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark. Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Ida Bigum Nielsen er direktør.
 • Samarbejdspartnerne omkring Grand Départ Copenhagen Denmark består af de fem danske mål- og startbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg samt Erhvervsministeriet, Wonderful Copenhagen, VisitDenmark og Sport Event Denmark. Region Hovedstaden, Region Sjælland, og Region Syddanmark giver tilskud til interessentskabet.
 • Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdkpå Facebook, Twitter, TikTok og Instagram.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Hedegaard JensenPresse- og kommunikationsmedarbejderGrand Départ Copenhagen Denmark I/S

Tlf:21449506uh54@kk.dk

Simon KærupPresse- og kommunikationsansvarligGRAND DÉPART COPENHAGEN DENMARK 2022 I/S

Tlf:24926298el1u@kk.dk

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/SFølg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye