Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Evalueringen af dansk Tourstart klar: over 1.6 mio. tilskuere var med

Del
Nu er den samlede evaluering af den danske tourstart klar, som bl.a viser, at Tourstarten i Danmark var velbesøgt. Mere end 1,6 millioner tilskuere deltog i folkefesten langs de tre etaper.

1.-3. juli var Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France, verdens største cykelløb. Det blev en stor folkelig begivenhed på tværs af landet, hvor hele verden var inviteret med til at opleve et cykelland helt i gult. Nu er den samlede nationale evaluering klar, som sætter tal på effekten af den danske Grand Départ.

Evalueringen sætter bl.a. fokus på tilskuermåling og turismeøkonomi. Af de 1.664.789 tilskuere under de tre etaper i Danmark var 722.167 turister, som samlet brugte 757 mio. kr.

”Vi fik alt det vi drømte om og mere til. Den danske Tourstart var en folkefest uden lige. Fra en magisk Holdpræsentation i Tivoli over tre fantastiske etaper til Jonas Vingegaards sejr og hyldest på balkonen foran en fyldt rådhusplads. Med over 1,6 mio. tilskuere langs landevejene, masser af turister og en superflot international eksponering er vi utroligt tilfredse og stolte,” siger Sophie Hæstorp Andersen, bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og overborgmester i København.

Evalueringen rummer desuden en analyse, som sætter fokus på medieomtalen af den danske tourstart. Denne analyse viser også flotte resultater. Den danske tourstart havde hen over perioden juli 2021 til og med juli 2022 knap 80.000 redaktionelle omtaler, hvoraf 60% var internationale omtaler. Samlet nåede omtalerne i gennemsnit 76 mio. potentielle læsere om dagen i perioden. Herudover genererede Touren i Danmark over 170.000 omtaler på sociale medier.

Vi kan se tilbage på den danske Tour de France-start som et velgennemført arrangement. Nu foreligger der en evaluering, som bekræfter, at vi fik vist Danmark frem fra sin bedste side. Som næstformand for interessentskabet vil jeg gerne sige mange tak for samarbejdet til alle involverede parter på tværs af kommuner, staten og private aktører,” siger Michael Dithmer, næstformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og departementschef i Erhvervsministeriet.

Evalueringen fremlægger også en oversigt over økonomien bag Tourstarten i Danmark. Heraf fremgår det bl.a., at det nationale budget for Interessentskabet, som har stået for at organisere og afvikle tourstarten i Danmark, er blevet overholdt, og kan opgøre en mindre ubrugt reserve.  Den samlede evaluering indeholder ligeledes en holdningsanalyse af danskernes holdning til den danske tourstart. En analyse foretaget af Epinion. Dette afsnit viser bl.a. at et flertal på to tredjedele af danskerne havde en god eller rigtig god oplevelse, og 75% er helt eller delvist enige i, at Tour de France i Danmark var en folkefest.  

Den samlede evalueringsrapport er bestilt og betalt af Grand Départ Copenhagen Denmark I/S og udarbejdet uafhængigt af Geelmuyden Kiese, Epinion, Infomedia, Visit Denmark og Teleselskabet 3.

Læs hele rapporten på letourcph.dk.

Presse

  • Kontakt til overborgmester og bestyrelsesformand Sophie Hæstorp Andersen sker via presseansvarlig, Simon Kærup tlf. 24926298, mail

FAKTA 

  • Evalueringen kan tilgås og downloades på letourcph.dk
  • Evalueringen dokumenterer effekter af Grand Départ, herunder bl.a. antal tilskuere, og hvordan eventen fx har skabt øget lokal, regional eller national turismeomsætning. Evalueringens data og tal er således opgjort både på nationalt niveau, samt ift. de fem individuelle mål- og startbyer.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark var noget helt særligt. Det var første gang nogensinde, at et helt land var vært for en Grand Départ. Normalt er en by eller region vært for en Grand Départ. Det var samtidig den nordligste start nogensinde
  • Samarbejdspartnerne omkring Grand Départ Copenhagen Denmark består af de fem danske mål- og startbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg samt Erhvervsministeriet, Wonderful Copenhagen, VisitDenmark og Sport Event Denmark. Region Hovedstaden, Region Sjælland, og Region Syddanmark giver tilskud til interessentskabet.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark blev afviklet den 1.-3. juli 2022, og blev indledt med en 13 kilometer enkeltstart i verdens bedste cykelby København. Dernæst fulgte 2. etape med 199 km. fra Roskilde til Nyborg og 3. etape med 182 km. fra Vejle til Sønderborg.

Citatark

Københavns Kommune, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen:

”Verdens største cykelløb kom til verdens bedste cykelby og sikke en fest og sikke et fællesskab! Vi skabte en kæmpe gul folkefest med enkeltstarten, cykelfestival i Parken og folkecykelløbet Tour de København, hvor alle var inviteret med. Og som krølle på halen fejrede vi Vingegaards triumf. Det var en magisk sommer, hvor vi virkelig viste, at vi kan lægge by til de helt store internationale begivenheder.”

Roskilde Kommune, borgmester Thomas Breddam:

Der var en kæmpe fornøjelse at opleve det enorme engagement omkring tour-starten, fra kulturliv, frivillige, erhverv, handel, borgere og turisme. Tak for det! Det går direkte over i nye samarbejder, som skaber oplevelser og energi i alle tiders Roskilde.”

Nyborg Kommune, borgmester Kenneth Muhs:

I Nyborg er vi utrolig stolte over at have bidraget til en både fantastisk og historisk dansk tour-start. Som målby for anden etape havde vi en kæmpe gul folkefest i Nyborg, hvor hele byen og vores stærke foreningsliv sammen skabte en helt unik oplevelse. Resultaterne i evalueringsrapporten bekræfter at Tour de France i Danmark var en kæmpe succes. ”

Vejle Kommune, borgmester Jens Ejner Christensen

”Tour de France blev den kæmpestore gule folkefest med masser af fællesskab, som vi havde ønsket os. Det blev en fantastisk dag med gule fester, masser af kreative udsmykninger langs hele ruten og tusindvis af jublende fans med gule klappevifter. Touren har skabt netværk og nye relationer i forbindelse med events og forberedelse af hotspots og landart. Alle vores lokalsamfund langs ruten havde engageret sig. Vejles borgere har derfor stor andel i, at resten af verden kunne se og mærke Vejles store gule folkefest, som kulminerede på Koldingvej med måske nogle af de stærkeste billeder fra et Grand Départ nogensinde.Vi har meget, vi kan være stolte af. ”

Sønderborg Kommune, borgmester Erik Lauritzen:

”Evalueringsrapporten understøtter det indtryk, vi også selv havde den 3. juli og dagene efter: At Tour de France i Sønderborg Kommune blev den kæmpe gule folkefest, vi havde håbet på. Både i forhold til antallet af tilskuere, men også i forhold til at skabe en lokal stolthed, som skaber stor værdi på den lange bane i Sønderborg Kommune. Tour de France var et stærkt udstillingsvindue, og det var med til at promovere Sønderborg som en attraktiv kommune og turismedestination. Jeg glæder mig over, at Sønderborg-området havde den højeste procentdel af udenlandske turister hos alle start- og målbyer, og at turisternes bedømmelse af Sønderborg er rigtig god. Det er selvfølgelig svært at måle på kort sigt, om målsætningen om at skabe øget kendskab til Sønderborg Kommune er opfyldt. Men jeg tror, at det lykkedes os at fremstå som en spændende kommune med noget at byde på både før, under og efter touren.”

VisitDenmark, Adm. direktør Jan Olsen

”Tour de France og Grand Depart fik i den grad sat Danmark på verdenskortet, ikke bare som en fantastisk cykelnation men som en destination med hav, skove, strande, byer, arkitektur, kultur og historie og ikke mindst en befolkning med glæde og begejstring. Tourstarten var en markant eksponering af Danmark og danskerne, og de mange medieomtaler og tv-transmissionerne har uden tvivl været med til at opbygge kendskab og lyst til at rejse til hertil. De mange positiver resultater af Grand Depart i form af nye samarbejder, lokalt engagement, massiv positiv international eksponering og flere end 60.000 udenlandske turister i hele Danmark er et utroligt værdifuldt grundlag for Danmarks arbejde for at tiltrække internationale events i fremtiden.”

Sport Event Denmark, direktør Lars Lundov

Rapporten fra Geelmuyden Kiese viser, at Tour-starten denne sommer blev den folkefest, der var lagt op til. Tour-starten i Danmark er nok det bedste eksempel på, hvordan cykelevents og – ja – sportevents – kan samle en hel nation i en kæmpe folkefest. En folkefest med både før- og efterfest. Danskerne testede eksempelvis tour-ruten af i det gigantiske, motionscykelløb ’Tour de Storebælt’, cyklede på enkeltstartsruten i ’Tour de København’ og arrangerede og deltog i de hundredvis af andre sideevents, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.”

Wonderful Copenhagen, administrerende direktør Mikkel Aarø-Hansen

 "Vi er stolte og glade. Stolte over, at Københavns internationale position som verdens bedste cykelby var med til at tiltrække værtskabet af Tour de France til hele Danmark. Og glade for, at den position nu er blevet endnu stærkere, fordi verdens største cykelløb blev til en fantastisk folkefest, både for lokale og tilrejsende. Ud over turisme- og eksponeringseffekten gjorde Tour de France det klart, at store events kan skabe stor værdi. Noget kan man sætte kr. bagefter, andet kan man ikke. Men begejstring, cykelkultur, fællesskab og nye samarbejder både lokalt og nationalt har også værdi. Det skal vi tage med i de fremtidige overvejelser om hovedstadens og Danmarks rolle som vært for store events.”

 


 

 

 

Kontakter

Simon KærupPresse- og kommunikationsansvarligGRAND DÉPART COPENHAGEN DENMARK 2022 I/S

Tlf:24926298el1u@kk.dk

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/SFølg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult28.6.2022 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark. Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye