DI Hovedstaden

Høje-Taastrup har Sjællands bedste erhvervsklima

Del

Høje-Taastrup gør det igen. Efter at have ligget i toppen af DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse de seneste to år, sender virksomhederne Høje-Taastrup Kommune op ad listen til en flot femteplads. Det er en fremgang på seks pladser siden sidste år og kommunens bedste placering i de otte år, DI har lavet undersøgelsen.

- Den flotte placering betyder, at Høje-Taastrup nu er den bedst placerede kommune på Sjælland. Et synligt bevis på, at det betaler sig at arbejde systematisk med at forbedre forholdene og servicen for det lokale erhvervsliv. Det er noget, virksomhederne lægger mærke til og belønner, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede.

Virksomhederne er ikke mindst begejstrede for de kommunale busser og tog og for trafikforholdene på kommunens veje. I den kategori bliver Høje-Taastrup vurderet som Danmarks bedste. Virksomhederne belønner også Høje-Taastrups indsats, når det gælder om at informere og være i dialog med erhvervslivet.

- Høje-Taastrup Kommune prioriterer kontakten til virksomhederne. Kommunen har de seneste år sat flere ting i gang - bl.a. i regi af kommunens to erhvervskontaktudvalg for hhv. store og små virksomheder, hvor borgmesteren og erhvervschefen lytter til virksomhederne, lige som borgmesteren har sat virksomhedsbesøg i system. De gode takter fra de seneste år har forplantet sig i organisationen og det er det, vi ser resultatet af i årets undersøgelse, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede.

Til gengæld er der ikke den helt store tilfredshed med de skatter, afgifter og gebyrer, som virksomhederne bliver opkrævet i Høje-Taastrup. Her scorer kommunen den dårligste bedømmelse, og det selv om Høje-Taastrup har sat dækningsafgiften, der er en særskat på erhvervsejendomme, betydeligt ned i løbet af det seneste år.

- At dækningsafgiften er sat ned betyder, at det er blevet billigere at drive virksomhed i kommunen, og at de lokale virksomheder er blevet mere konkurrencedygtige. Men virksomhederne sender et signal om, at afgiften bør sættes endnu længere ned og gerne fjernes helt. I dag er det kun få kommuner i Danmark, der stadig opkræver dækningsafgift. DI Hovedstaden kan kun opfordre til, at Høje-Taastrup fortsætter med at reducere den konkurrenceforvridende afgift og meget gerne afskaffer den helt, siger Poul Skadhede.

Foruden Høje-Taastrup er det kun Ishøj (26), Glostrup (43) og Hvidovre (55) kommuner, der går frem i Lokalt Erhvervsklima 2017, når man ser på Vestegnskommunerne.

Virksomhederne i Ishøj er især blevet gladere for den dialog, de har med politikere og embedsmænd, og samlet set er Ishøj Kommune nu landets ottende bedste på det område. Men virksomhederne er også tilfredse med at kunne udvide og bygge nyt.

- I Ishøj har kommunen udstykket et område til erhvervsgrunde. Det betyder meget for de lokale virksomheder. I hovedstadsområdet er der nemlig mange kommuner, der ikke har den mulighed, men også nogle kommuner der prioriterer boliger frem for erhverv. Erhvervsgrundene i Ishøj er et positivt signal om, at at kommunen gør plads til flere arbejdspladser, og det kan bl.a. være et af de tiltag, der afspejler sig i et løft i virksomhedernes overordnede tilfredshed med det lokale erhvervsklima, siger Poul Skadhede.

Glostrup Kommune blander sig også med Danmarks bedste, men her er det de kommunale trafikforhold, der topper. Glostrup er her placeret som nummer fem. Men kommunens virksomheder er også blevet væsentlig mere tilfredse med den måde, kommunen behandler deres bygge- og miljøsager. En hurtigere og mere effektiv behandling af sagerne betyder, at Glostrup tager et ordentligt hop opad på det punkt.

I Hvidovre Kommune er det også dialogen, der er blevet bedre. Virksomhederne oplever, at kommunen er lydhør overfor erhvervslivets behov, og det er en forudsætning for at tage de bedst mulige tiltag for erhvervslivet.

Albertslund (92), Brøndby (73), Rødovre (78), Vallensbæk (57), Solrød (46) og Greve (32) kommuner falder alle i årets DI undersøgelse.

- Det er ærgerligt, at så stor en andel af Vestegnens kommuner igen i år klarer sig dårligere i DI’s erhvervsklimaundersøgelse. DI Hovedstaden opfordrer dem til at følge eksemplet fra Høje-Taastrup og aktivt bruge undersøgelsen til at finde ud af, hvor virksomhederne er utilfredse og arbejde på forbedringer her, siger DI Hovedstadens formand Poul Skadhede.

FACTS OM LE 2017

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Hovedstaden Hanne Sundin, tlf.: 2215 1332 eller pressekoordinator Helen Jensen, tlf.: 2124 4702.

Billeder

Links

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Chefkonsulent Hanne M. Sundin
Mail: hasu@di.dk
Tlf. 3377 4604
Mobil: 2215 1332

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Vallensbæk er hovedstadens højdespringer i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Med et ordentligt spring op ad listen i DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Vallensbæk nu med i den bedste tredjedel af danske kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Vallensbæk hele 31 pladser frem til en placering som nummer 26. Det bedste resultat kommunen har opnået i otte år. Lokalt Erhvervsklima er baseret på 51 statistiske parametre og svar fra godt 7.700 virksomheder. Vallensbæk går frem over hele linjen inden for stort set alle kategorier. Virksomhederne er dog særligt begejstret for kommunens infrastruktur. I den kategori bliver Vallensbæk vurderet som Danmarks bedste. - Det er let at komme til og fra arbejde i Vallensbæk Kommune. Der er nem og hurtig adgang for bilister og pendlere via Køge Bugt motorvejen, Holbæk motorvejen og S-tog på Køge Bugt-linjen. I 2023 vil Vallensbæk også have to stationer med Letbanen. Der hersker derfor særdeles gode transportforhold for virksomhedernes medarbejdere. I en tid med massive trængselsproblemer i ho

Helsingør går en smule frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Helsingør bliver i år vurderet bedre end sidste år. Kommunen går 12 pladser frem fra nr. 91 til nr. 79. Kommunernes erhvervsklima er vurderet ud fra over 7.600 besvarelser fra virksomheder og 51 statistikker. Og ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så er det særligt virksomhedernes vurdering af kommunens sagsbehandling og informationen og dialogen med de kommunale embedsmænd, som er forbedret. - Når det basale serviceniveau er på plads, så smitter det af på besvarelserne i undersøgelsen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede og fortsætter: - Vi ved, at virksomhederne sætter pris på hurtig og kompetent sagsbehandling. Virksomhederne ønsker at bruge tid på at vokse som virksomhed og ikke bruge tid på at bøvle med kommunen eller sidde fast med bygge- og miljøsager. Til gengæld ser det ikke godt ud med samarbejdet med jobcenteret. Det kan have noget at gøre med, at over 1/3 af de adspurgte virksomheder i Helsing

Furesø tilbage i den bedste tredjedel i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Med et tocifret spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018 er Furesø nu med igen i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61. Furesø Kommunes fremgang på 14 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Furesø har historisk set været blandt de mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommuner, siden DI for første gang undersøgte erhvervsklimaet i kommunerne i 2010. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat. - I Furesø har man sat dækningsafgiften ned

København går lidt frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Københavns Kommune går i år en smule frem. I år er erhvervsvenligheden blevet målt i 93 kommuner, og København indplacerer sig på plads nr. 90. Den overordnede erhvervsvenlighed er dog desværre ikke steget. - Fra politisk hold oplever vi velvilje, f.eks. har kommunen nedsat en task force, som har udarbejdet 37 gode anbefalinger til, hvordan erhvervsvilkårene kan blive bedre, men vi mangler stadig at se reelle forandringer, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. Ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så klarer kommunen sig bedst på infrastruktur og på image. Virksomhederne vurderer, at den kommunale kollektive trafik er god, ligesom kommunens evne til at tiltrække og fastholde nye borgere også bliver vurderet pænt. Københavns kommune gør en stor indsats for at skabe en god balance mellem bylivet, bolig og erhvervslivet. Kommunen formår at tiltrække mange nye borgere hvert år, og derfor er det attraktivt for vir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum