DI Hovedstaden

Grøn biosolutionsvirksomhed bag banebrydende teknologi høster DI-pris

Del

I Kongens Lyngby laver Aquaporin en banebrydende ny form for vandfiltrering, der kan løse et globalt problem med vandmangel og vandforurening. Både på jorden og i rummet. Aquaporin har udviklet et enestående produkt, der gør en stor forskel i den grønne omstilling og for folkesundheden. Derfor modtager virksomheden DI Hovedstadens Initiativpris 2023.

DI Hovedstadens Initiativpris 2023. Matt Boczkowski, adm. direktør i Aquaporin, Peter Lannd Nielsen, bestyrelsesleder i DI Hovedstaden, og Sofia Osmani, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune
DI Hovedstadens Initiativpris 2023. Matt Boczkowski, adm. direktør i Aquaporin, Peter Lannd Nielsen, bestyrelsesleder i DI Hovedstaden, og Sofia Osmani, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Dansk Industri

Hvordan skaffer astronauten Andreas Mogensen rent drikkevand flere tusinde kilometer ude i rummet på den International Rumstation, ISS? Det bliver i øjeblikket testet med Aquaporins såkaldte membranteknologi, der filtrerer urin, så det kan drikkes igen. Det er ikke kun astronauter, der kan få glæde af Aquaporins banebrydende teknologi. Virksomhedens teknologi gør det muligt at rense og genanvende vand med høj effektivitet, lavt energiforbrug og minimal miljøpåvirkning til både industrien, fødevareproduktion samt i hjemmet, hvor Aquaporin bl.a. kan filtrere PFAS fra i drikkevand.

Bioteknologivirksomheden i Kongens Lyngby har udviklet et helt særligt produkt, der både kan gøre kloden grønnere, mere bæredygtig og forbedre menneskers liv. Derfor vinder Aquaporin DI Hovedstadens Initiativpris 2023, der blev overrakt den 14. december af DI Hovedstadens formand, Peter Lanng Nielsen, og borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani hos Aquaporin. .

- I vores del af verden er det nok de færreste, der kan forestille sig, hvordan det er at åbne hanen og ikke kunne få rent vand. Men det er desværre en realitet for flere millioner mennesker i verden. Rent vand er helt afgørende for menneskeliv, biodiversitet og den grønne omstilling, og Aquaporin har simpelthen knækket koden til, hvordan man kan løse nogle af verdens mest presserende udfordringer, hvilket virksomheden selvfølgelig skal hyldes for med DI Hovedstadens Initiativpris 2023, siger Peter Lanng Nielsen, formand for DI Hovedstaden.

I 2021 blev Aquaporin børsnoteret med stor handelsaktivitet. Siden har virksomheden været på en vækstrejse  og åbnet kontorer i blandt andet USA og Singapore. DI Hovedstadens Initiativpris 2023 hører nu med til Aquaporins succeshistorie, og virksomhedens adm. direktør sender skulderklappet videre til medarbejderne.

- Vi er utroligt glade for at modtage DI Hovedstadens Initiativpris 2023, som i den grad er et velfortjent skulderklap til de kolleger, der hver dag er med til at udvikle og udbrede vores produkter, som gør en stor forskel for millioner af mennesker og vores klode, siger Matt Boczkowski, adm. direktør i Aquaporin.

- Det er utroligt vigtigt for Danmarks udvikling og vækst, at vi har innovative virksomheder, der tør tænke ud af boksen og finde løsninger på morgendagens store samfundsudfordringer. Det er virksomheder som Aquaporin, der sikrer, at vi kan beholde vores grønne førertrøje. Forhåbentligt er der andre virksomheder, der kan lade sig inspirere af Aquaporins vækstrejse – hvad end de er små eller store, siger Peter Lanng Nielsen.

Fakta om Initiativpris 2023

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er bestyrelsen for DI Hovedstaden, der udpeger den regionale modtager af Initiativprisen blandt foreningens mere end 7000 medlemsvirksomheder.

Særligt kriterie i 2023: Virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed med stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Kontakt for yderligere informationer og kommentarer:

DI’s presserådgiver Ditte Rieland,  dirh@di.dk, 22467822

Aquaporins PR & Kommunikationskonsulent Jon Tolstrup Jensen, jtj@aquaporin.com, 53 55 55 21

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye