Food & Bio Cluster Denmark

Fremtidens løsninger inden for fødevarer og bioressourcer skal findes i Foulum

Del

10 af Danmarks mest innovative start-ups er udvalgt blandt 46 kandidater til at dyste på forretningsideer og iværksætteri inden for fødevarer og bioressourcer, når Food & Bio Cluster Denmark inviterer til finale i årets Idékonkurrence i Agro Business Park, Foulum, hvor bæredygtige forretningsløsninger inden for fødevarer og bioressourcer er omdrejningspunktet.

En innovationsfest bliver skudt i gang, når Food & Bio Cluster inviterer til Idékonkurrence 2021 i Agro Business Park i Foulum 11. november 2021 klokken 14-18. 

Her vil de 10 start-ups pitche deres forretningsideer for et dommerpanel, som vil kåre de tre endelige vindere, der hver modtager en check på 50.000 kr. til videreudvikling af deres forretningsidé. Med i præmien er også et tilbud om gratis husleje i tre måneder i et af Food & Bio Clusters inkubationsmiljøer i Foulum, Aarhus og København og et tilbud om sparring på forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse og udvikling af netværk.

Oplægget til dette års Idékonkurrence har været at finde forretningsløsninger inden for fødevarer og bioressourcer, som forholder sig til fremtidens problemstillinger, har aktualitet, teknologisk og vidensmæssig nyhedsværdi, kommercielt potentiale og ikke mindst er realiserbare.

Puljen af ideer spænder vidt lige fra nye teknologier til bæredygtigt landbrug over innovative fødevareprodukter og nye forretningsmodeller til at løse de klimaudfordringer, samfundet står over for. 

Jacob Mogensen, sitemanager i Agro Business Park, ser frem til en både spændende og festlig dag med gode, innovative pitches fra de udvalgte deltagere:

Idékonkurrencen føder og understøtter nogle af branchens mest innovative ideer og er derfor et vigtigt element i at drive innovationen i fødevareklyngen. Vi glæder os over opbakningen til årets Idekonkurrence fra sponsorerne og iværksættere, og vi ser frem til at finde og præmiere årets vindere.”

Hvordan ideer vokser sig store og bliver til en kommerciel succes, vil vinder af Idekonkurrencen 2009 Ole Green, direktør og ejer af agritech-virksomheden Agrointelli, uddybe i sin fortælling om den rejse, han har været på siden han modtog prisen.  

På programmet er også Viborgs borgmester Ulrik Wilbek og standup-komikeren Per Sodemann, der netop har modtaget Talentprisen ved Zulu Comedy Galla 2021.

Idékonkurrencen 2021 er blevet til med støtte fra Arla Foods, Aarhus Universitet, Viborg Kommune, Danish Crown, Marel og medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Arrangementet er åbent for alle.

Tilmelding:

https://foodbiocluster.dk/events/vis-aktiviteter?PID=46207&itemId=Events:24972

 

Idékonkurrence 2021

Agro Business Park,

Niels Pedersens Allé 2,

8830 Tjele 

Kontakter

Information om Food & Bio Cluster Denmark

Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

8999 2500https://foodbiocluster.dk/

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark

Potentiale, udsyn og bæredygtige forretningsideer - de tre vindere af Idékonkurrencen 2021 er fundet12.11.2021 12:03:48 CET | Pressemeddelelse

Et bæredygtigt alternativ til spagnum, en ost baseret på bælgfrugter, som kan matche traditionel ost i smag og konsistens og en nyskabelse inden for sondemad, der højner livskvaliteten for sondeernærede. Det var de tre projekter, der blev udvalgt som de tre mest innovative forretningsideer, da Food &Bio Cluster Denmark afviklede Idékonkurrence 2021 i Agro Business Park i Foulum.

De 10 bedste bud på fremtidens løsninger inden for bioressourcer og fødevarer er klar til finalen4.11.2021 15:07:55 CET | Presseinvitation

En autonom drone til afskrækkelse af fugle, plantebaseret ost, et bæredygtigt alternativ til erstatning for spagnum eller noget helt fjerde? Få et kvalificeret bud på de bedste af fremtidens løsninger inden for bioressourcer og fødevareinnovation, når vinderne af Food & Bio Cluster Denmarks årlige Idékonkurrence findes 11. november i Agro Business Park Foulum.

Fra restprodukt til indtægtskilde – opskalering af grønne ideer15.10.2021 11:46:02 CEST | Pressemeddelelse

”Der er ingen kogebog!” Det var svaret fra paneldeltager Ole Kaae Hansen – biosolution pioner, iværksætter og business- angel, på spørgsmålet om hvorfor det er så svært at opskalere biosolutions. “Du er som regel nødt til at opfinde alting selv, for der findes ikke standardiseret udstyr til formålet”. Spørgsmålet blev stillet ved en paneldebat på konferencen “From residue to revenue – Scaling up biosolutions”, der fandt sted i går, torsdag 14. oktober på Teknologisk Institut i Taastrup i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum