DI Hovedstaden

Frederikssund er årets højdespringer i DI’s erhvervsklimaundersøgelse

Del

Med et ordentligt spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2017 er Frederikssund nu med i den bedste halvdel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Frederikssund hele 32 pladser frem - til en placering som nummer 45, det bedste resultat kommunen har opnået i de otte år, DI har lavet undersøgelsen.

Frederikssund går frem over hele linjen inden for stort set alle kategorier. Virksomhederne er eksempelvis blevet mere tilfredse med den dialog, de har med politikere og embedsmænd. De oplever, at Frederikssund Kommune er blevet mere lydhør over for deres ønsker, og så har Frederikssund afskaffet dækningsafgiften, der er en særskat på erhvervsejendomme. Det kvitterer virksomhederne for med en markant bedre vurdering i kategorien skatter, afgifter og gebyrer.

- At Frederikssund Kommune har sagt endeligt farvel til dækningsafgiften er et meget positivt signal til virksomhederne om, at man vil det lokale erhvervsliv. At den omstridte afgift nu er væk, gør de lokale virksomheder mere konkurrencedygtige. Det kan også være med til at få nye virksomheder til at etablere sig i kommunen. Derfor vil jeg på det kraftigste opfodre de øvrige kommuner i hovedstadsområdet til at gøre det samme, siger DI Hovedstadens formand Poul Skadhede.

Nordsjællands bedste erhvervskommune, når man spørger virksomhederne, er dog stadig Furesø Kommune, der trods et dyk på 23 pladser, til en placering som nummer 37, stadig er Nordsjællands bedst placerede.

- Også i Furesø har man sat dækningsafgiften ned gennem flere år. Og der er grund til at rose Furesø Kommune for det arbejde, den gør for at forbedre forholdene for erhvervslivet generelt. Kommunen har blandt andet gjort en stor indsats for at gøre behandlingen af bygge- og miljøsager hurtigere og mere effektiv. Det betyder meget for den enkelte virksomhed, siger Poul Skadhede.

Det er imidlertid kun Allerød (41), Frederikssund (45) og Gribskov (75) kommuner, der går frem i Nordsjælland i LE 2017. Og helt generelt er de nordsjællandske kommuner lavt placeret. Hørsholm Kommune går mest tilbage med 39 pladser til en placering som nummer 71. Desuden falder Egedal (94), Fredensborg (82), Furesø (37), Halsnæs (87), Helsingør (91), Hillerød (63) og Rudersdal (81) tilbage i årets undersøgelse.

DI Hovedstadens formand Poul Skadhede ærgrer sig over, at erhvervsklimaet i de nordsjællandske kommuner bliver vurderet så lavt. Kommuner og virksomheder har en fælles interesse i, at forholdene for de private virksomheder er så attraktive som muligt.  

Først og fremmest fordi et godt erhvervsklima skaber vækst og arbejdspladser i kommunen, og dermed giver råd til velfærd som for eksempel bedre ældrepleje og skoler, flere pædagoger i børnehaverne eller bedre kommunale veje. At der er virksomheder i en kommune er også grundlaget for, at kommunens indvandrere og flygtninge kan blive integreret på arbejdsmarkedet, og at der kan blive skabt de lærepladser, som unge efterspørger.

Oven i kommer de fordele, som ikke kan måles økonomisk – at det skaber en kommune, hvor familier både kan bo og arbejde og skabe sig det hele liv.

- Konkurrencen om at have det bedste erhvervsklima er hård, fordi mange kommuner gør det godt. I de senere år er tilfredsheden generelt steget, men det er ikke tilfældet i år. Virksomhedernes vurdering af erhvervsklimaet i mange af de nordsjællandske kommuner er faldende – til trods for, at vi i DI Hovedstaden ved, at mange kommuner tager mange gode tiltag. Derfor kan vi kun opfordre kommunerne til at blive endnu bedre til at informere om det gode, de gør, så virksomhederne lægger mærke til det og honorerer det, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede.

FACTS OM LE 2017

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Hovedstaden Hanne Sundin, hasu@di.dk, tlf.: 2215 1332 eller pressekoordinator Helen Jensen, heje@di.djk, tlf.: 2124 4702.

Billeder

Links

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Chefkonsulent Hanne M. Sundin
Mail: hasu@di.dk
Tlf. 3377 4604
Mobil: 2215 1332

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Vallensbæk er hovedstadens højdespringer i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Med et ordentligt spring op ad listen i DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Vallensbæk nu med i den bedste tredjedel af danske kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Vallensbæk hele 31 pladser frem til en placering som nummer 26. Det bedste resultat kommunen har opnået i otte år. Lokalt Erhvervsklima er baseret på 51 statistiske parametre og svar fra godt 7.700 virksomheder. Vallensbæk går frem over hele linjen inden for stort set alle kategorier. Virksomhederne er dog særligt begejstret for kommunens infrastruktur. I den kategori bliver Vallensbæk vurderet som Danmarks bedste. - Det er let at komme til og fra arbejde i Vallensbæk Kommune. Der er nem og hurtig adgang for bilister og pendlere via Køge Bugt motorvejen, Holbæk motorvejen og S-tog på Køge Bugt-linjen. I 2023 vil Vallensbæk også have to stationer med Letbanen. Der hersker derfor særdeles gode transportforhold for virksomhedernes medarbejdere. I en tid med massive trængselsproblemer i ho

Helsingør går en smule frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Helsingør bliver i år vurderet bedre end sidste år. Kommunen går 12 pladser frem fra nr. 91 til nr. 79. Kommunernes erhvervsklima er vurderet ud fra over 7.600 besvarelser fra virksomheder og 51 statistikker. Og ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så er det særligt virksomhedernes vurdering af kommunens sagsbehandling og informationen og dialogen med de kommunale embedsmænd, som er forbedret. - Når det basale serviceniveau er på plads, så smitter det af på besvarelserne i undersøgelsen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede og fortsætter: - Vi ved, at virksomhederne sætter pris på hurtig og kompetent sagsbehandling. Virksomhederne ønsker at bruge tid på at vokse som virksomhed og ikke bruge tid på at bøvle med kommunen eller sidde fast med bygge- og miljøsager. Til gengæld ser det ikke godt ud med samarbejdet med jobcenteret. Det kan have noget at gøre med, at over 1/3 af de adspurgte virksomheder i Helsing

Furesø tilbage i den bedste tredjedel i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Med et tocifret spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018 er Furesø nu med igen i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61. Furesø Kommunes fremgang på 14 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Furesø har historisk set været blandt de mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommuner, siden DI for første gang undersøgte erhvervsklimaet i kommunerne i 2010. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat. - I Furesø har man sat dækningsafgiften ned

København går lidt frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30pressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Københavns Kommune går i år en smule frem. I år er erhvervsvenligheden blevet målt i 93 kommuner, og København indplacerer sig på plads nr. 90. Den overordnede erhvervsvenlighed er dog desværre ikke steget. - Fra politisk hold oplever vi velvilje, f.eks. har kommunen nedsat en task force, som har udarbejdet 37 gode anbefalinger til, hvordan erhvervsvilkårene kan blive bedre, men vi mangler stadig at se reelle forandringer, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. Ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så klarer kommunen sig bedst på infrastruktur og på image. Virksomhederne vurderer, at den kommunale kollektive trafik er god, ligesom kommunens evne til at tiltrække og fastholde nye borgere også bliver vurderet pænt. Københavns kommune gør en stor indsats for at skabe en god balance mellem bylivet, bolig og erhvervslivet. Kommunen formår at tiltrække mange nye borgere hvert år, og derfor er det attraktivt for vir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum