Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Førstehjælp på hele den danske Tour rute

Del

I samarbejde med TRYGFonden uddanner de danske Tour de France byer frivillige i førstehjælp.

Evnen til at yde førstehjælp og betjene en hjertestarter kan være forskellen mellem liv og død. De i alt 13 danske byer, der næste sommer lægger landevej til de tre danske Tour de France-etaper, har i fællesskab fået midler fra TRYGFonden til at gennemføre i alt 900 kurser, hvor kursisterne lærer førstehjælp og lærer at betjene en hjertestarter.

Med samarbejdet omkring førstehjælp vil vi gerne skabe en viden og en kompetence, som alle de involverede også kan få glæde af, når Grand Depart er overstået,” forklarer direktør for det danske Tour de France-sekretariat, Alex Pedersen.

Ideen til projektet ”En tryggere tour” kommer fra Nyborg Kommunes Sundhedsafdeling, og er udviklet i samarbejde med Roskilde Kommune. Netop disse to byer er start og målby for tourens 2.etape. Projektet har modtaget 1 million kroner fra TRYGFonden og er igangsat med opbakning fra lederne af de præshospitale beredskaber.

Vi er meget stolte af at være med i et projekt, som dels skaber en tryg event for de mange tilskuere, dels skaber en opmærksomhed på vigtigheden af at kunne førstehjælp og evnen til at betjene en hjertestarter,” siger præhospital chef i Region Syddanmark, Gitte Jørgensen.

Ifølge Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) styrker projektet civilsamfundene på tværs af de tre regioner.

Vi er stolte af at Tour de France på denne måde skaber en årelang værdi for alle i Nyborg og de øvrige byer i projektet,” siger Kenneth Muhs.

Fakta om projektet.

  • Projektet er igangsat og udviklet af Nyborg Kommunens sundhedsafdeling.
  • Der uddannes 100 personer i hver af de fem start- og målbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg.
  • Der uddannes 50 personer i gennemkørselskommunerne på ruterne: Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse, Kolding, Haderslev og Aabenraa
  • Udover kurset i førstehjælp orienteres og motiveres de frivillige førstehjælpere til at tilmelde sig Hjerteløberordningen.
  • Der leveres to eventhjertestartere pr. kommune. Hjertestarterne skal være mobile og fleksible til brug ved Tour de France og efterfølgende events i de respektive kommuner.
  • Tilmelding og koordinering af kurserne varetages af de involverede kommuner.

Kontakt: 

Alex Pedersen via presseansvarlig Simon Kærup 45 24 92 62 98

Kenneth Muhs via pressechef Lone Mørup 45 25 94 05 99

Nøgleord

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/SFølg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 får en ny rolle4.11.2021 15:05:35 CET | Pressemeddelelse

Alex Pedersen får en ny rolle i forbindelse med afviklingen af Grand Départ Copenhagen Denmark 2022. Fremover vil Alex Pedersen, der hidtil har været direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022, i stedet varetage rollen som talsmand for den danske Tour de France-start. Baggrunden er, at arbejdet med den danske Tour de France-start nu er gået fra et projekt med fokus på udvikling til en fase, hvor planlægning og eksekvering er i højsædet. I den forbindelse har selskabets bestyrelse og Alex Pedersen, der også har spillet en central rolle i tiltrækning og udviklingen af den danske Tour de France-start aftalt, at der er behov for en mere udadvendt rolle til Alex Pedersen og for at få ekstra kræfter på direktørposten for at køre projektet i mål. Beslutningen blev godkendt af en enig bestyrelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 4. november. Bestyrelsesformand Lars Weiss (S) udtaler: ”Vi er i bestyrelsen blevet enige med Alex Pedersen om, at Alex skal have en ny rolle, hvor vi br

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum