Danske Andelskassers Bank A/S

Forældrekøb hjælper unge ind på boligmarkedet

Del

Når børnene flytter hjemmefra: Med et forældrekøb kan man sikre sit barn en god start på både voksenlivet og boligmarkedet samtidig med, at man selv kan udnytte rentefradraget.

Der kommer en dag, hvor børnene vil flytte hjemmefra for at etablere sig i voksenlivet og dermed skifte børneværelset ud med deres egen bolig. Børneværelset kan blive til kollegieværelset eller lejelejligheden, men det kan også blive til en lejlighed, som forældrene har købt. Det, der kendes som et forældrekøb.

Med et forældrekøb kan man på en tryg og god måde hjælpe sine børn på vej ud i livet:
”Som forældre er en af de store fordele ved et forældrekøb, at man selv kan være med til at bestemme boligens beliggenhed og dermed typen af nabolag, den unge flytter til. Det giver en tryghed og sikkerhed for forældrene, at man på den måde kan hjælpe sit barn godt i gang med voksenlivet, hvad enten den unge skal i gang med en uddannelse, arbejde eller noget helt tredje,” siger Flemming Steen Sloth, som er boligkonsulent i Andelskassen.

Fordi man som forældre køber en udlejningsejendom, kan man anvende fordelagtige skatteordninger – kapitalafkastordningen og virksomhedsskatteordningen.

Mor og far køber – den unge lejer boligen
Et forældrekøb foregår på den måde, at forældrene køber lejligheden og derefter udlejer lejligheden til den unge. Som udlejer skal man ikke betale ejendomsværdiskat af en ejendom, som lejes ud.

”De høje boligpriser i de store byer gør det svært for de unge at etablere sig på boligmarkedet. Men med et forældrekøb kan det lade sig gøre. Der kan oprettes en lejekontrakt, og barnet har dermed mulighed for at søge om boligsikring. Det kan betyde meget, når man fx er på SU,” siger Flemming Steen Sloth.

Som forældre er det vigtigt at finde den finansieringsmodel, der passer bedst til ens økonomi. Derudover er der en lang række forhold, som man skal huske at undersøge og tage stilling til ved et forældrekøb.
Derfor understreger Flemming Steen Sloth, at det er vigtigt at søge rådgivning, hvis man går med tanker om forældrekøb:

”Man skal blandt andet være opmærksom på, hvad det er for en ejerforening, man køber sig ind i. Nogle ejerforeninger har forbud mod udlejning, og det skal man selvfølgelig først have undersøgt. Derudover er det vigtigt at kende vedtægter og regnskaber.
Overvej også at undersøge andelsboligmarkedet, for her er det ligeledes muligt at lave forældrekøb – vel at mærke, hvis andelsforeningen har skrevet det ind i sine vedtægter.”

”I Andelskassen kan vi finansiere køb af lejlighed og beregne de økonomiske konsekvenser af og mulighederne for et forældrekøb. Udover at søge rådgivning i banken bør man som forældre også få rådgivning fra en revisor, der kan sikre, at man udnytter de skattemæssige muligheder, der er ved forældrekøb,” understreger Andelskassens boligkonsulent.

Billeder

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Om Danske Andelskassers Bank
Danske Andelskassers Bank er en børsnoteret bank, der har rødder tilbage til stiftelsen af den første danske andelskasse i 1915. Banken har under navnet Andelskassen 14 filialer, tre erhvervscentre og et landbrugscenter beliggende i Jylland og på Fyn. Der er ca. 320 medarbejdere, og hovedkontoret ligger i Hammershøj mellem Randers og Viborg. Banken har en balance på ca. 10,8 mia. kr. I Danske Andelskassers Bank tager vi ansvar for en bæredygtig udvikling sammen med vores kunder og de samfund, vi er en del af. Læs mere på andelskassen.dk.

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Andelskassens lokallånspulje støtter Fra BY til THY med 10.000 kr.27.9.2018 13:51pressemeddelelse

Andelskassen har valgt at støtte projektet Fra BY til THY med 10.000 kr. fra bankens lokallånspulje. Fra BY til THY har til formål at øge lægestuderendes kendskab til Thy-området og tiltrække ny, veluddannet arbejdskraft. Bankens støtte vækker glæde hos 24-årige Tommy Pedersen, der står bag Fra BY til THY og for andet år i træk netop har afholdt det årlige træf for lægestuderende fra Aarhus Universitet.

Morten Skipper ny filialdirektør i Andelskassen i Randers22.8.2018 11:25pressemeddelelse

Den 1. september tiltræder Morten Skipper som ny filialdirektør i Danske Andelskassers Bank – hvis filialer i daglig tale er kendt under navnet Andelskassen – i Randers. Her skal han stå i spidsen for 15 medarbejdere både indenfor privat- og erhvervsområdet. 34-årige Morten Skipper kommer fra en stilling som souschef i erhvervsafdelingen i Sparekassen Vendsyssel (tidligere Østjydsk Bank) i Mariager. Han har været ansat i Østjydsk Bank siden 2004, først som elev, siden hen som privatkunderådgiver. De seneste 9 år har han primært beskæftiget sig med erhvervskunder. Morten Skipper bor i Kristrup sammen med sin hustru Mette og børnene Freja på 3 ½ år og Villum på 6 måneder. Han er født og opvokset i Randers og har dermed et stort lokalkendskab. Fritiden bruger Morten sammen med familie og venner, men der bliver også tid til lidt løb og styrketræning og et godt glas rødvin – helst fransk – ligesom han sidder klar på lægterne, når Randers FC spiller. ”Jeg ser meget frem til at blive del af e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum