DI Hovedstaden

DI: Flotte visioner i task force-anbefalinger – nu skal der handles, København

Del

Københavns Kommunes Task force, der i dag kom med forslag til forbedring af forholdene for Københavns erhvervsliv, rammer plet. DI er enig i pejlemærker og forslag ikke mindst inden for forbedret servicekultur og bedre infrastruktur. Men en lille frygt sniger sig ind.

- Det er gode anbefalinger, som ekspertgruppen er kommet med i dag. Og jeg håber, at de får stor effekt i Københavns Kommune de kommende år. Det er altafgørende for erhvervslivet i hele hovedstadsregionen, at Københavns Kommunes politikere og embedsmænd lytter til forslagene og går i gang med at implementere dem. Vi i DI hjælper gerne til, hvor vi kan, siger Poul Skadhede, formand for de 3.200 virksomheder i DI Hovedstaden.

Mange af forslagene rimer godt på det oplæg til vækst og udvikling, som DI Hovedstaden lancerede i april. Skal udviklingen styrkes i Hovedstaden, handler det nemlig først og fremmest om massivt at løfte erhvervsvenligheden i forvaltningen, det handler om at skabe et stort sammenhængende arbejdsmarked i hele hovedstadsområdet, og det handler om at sikre en effektiv og sammenhængende infrastruktur og mobilitet.

Direktør i DI Kent Damsgaard nikker anerkendende til task forcens anbefalinger.

- Det er et godt første skridt mod bedre erhvervsklima i hovedstaden, som task forcen har leveret. Og anbefalingerne har ramt plet med hensyn til at anbefale initiativer, som Københavns Kommune selv kan sætte i gang. Noget kan iværksættes med det samme, andre initiativer skal implementeres over en længere periode. Men jeg håber, at anbefalingerne kan blive en ledetråd for kommunen i de kommende år, siger Kent Damsgaard.

Ifølge DI’s årlige undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed er der i den grad rum til forbedring i København. Hovedstadskommunen blev nummer 93 ud af 96 deltagende kommuner ved den seneste undersøgelse i 2017. De mange adspurgte virksomheder var især utilfredse med Københavns Kommunes sagsbehandling.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede, 4019 9037
Direktør i DI Kent Damsgaard, 2618 9900

Billeder

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Chefkonsulent Hanne M. Sundin
Mail: hasu@di.dk
Tlf. 3377 4604
Mobil: 2215 1332

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Helsingør går en smule frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Helsingør bliver i år vurderet bedre end sidste år. Kommunen går 12 pladser frem fra nr. 91 til nr. 79. Kommunernes erhvervsklima er vurderet ud fra over 7.600 besvarelser fra virksomheder og 51 statistikker. Og ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så er det særligt virksomhedernes vurdering af kommunens sagsbehandling og informationen og dialogen med de kommunale embedsmænd, som er forbedret. - Når det basale serviceniveau er på plads, så smitter det af på besvarelserne i undersøgelsen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede og fortsætter: - Vi ved, at virksomhederne sætter pris på hurtig og kompetent sagsbehandling. Virksomhederne ønsker at bruge tid på at vokse som virksomhed og ikke bruge tid på at bøvle med kommunen eller sidde fast med bygge- og miljøsager. Til gengæld ser det ikke godt ud med samarbejdet med jobcenteret. Det kan have noget at gøre med, at over 1/3 af de adspurgte virksomheder i Helsing

Furesø tilbage i den bedste tredjedel i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Med et tocifret spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018 er Furesø nu med igen i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61. Furesø Kommunes fremgang på 14 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Furesø har historisk set været blandt de mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommuner, siden DI for første gang undersøgte erhvervsklimaet i kommunerne i 2010. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat. - I Furesø har man sat dækningsafgiften ned

København går lidt frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Københavns Kommune går i år en smule frem. I år er erhvervsvenligheden blevet målt i 93 kommuner, og København indplacerer sig på plads nr. 90. Den overordnede erhvervsvenlighed er dog desværre ikke steget. - Fra politisk hold oplever vi velvilje, f.eks. har kommunen nedsat en task force, som har udarbejdet 37 gode anbefalinger til, hvordan erhvervsvilkårene kan blive bedre, men vi mangler stadig at se reelle forandringer, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. Ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så klarer kommunen sig bedst på infrastruktur og på image. Virksomhederne vurderer, at den kommunale kollektive trafik er god, ligesom kommunens evne til at tiltrække og fastholde nye borgere også bliver vurderet pænt. Københavns kommune gør en stor indsats for at skabe en god balance mellem bylivet, bolig og erhvervslivet. Kommunen formår at tiltrække mange nye borgere hvert år, og derfor er det attraktivt for vir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum