Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

De unge skal tilbage på ungdomsuddannelserne

Del

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed til at åbne for, at eleverne på ungdomsuddannelserne i Århus kan vende tilbage til skolerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har onsdag 19. august meldt ud til ungdomsuddannelserne i Aarhus, at de ikke tilrådes at åbne før tidligst 4. september. Det stiller skolerne sig uforstående overfor og har i et åbent brev til regeringen bedt om, at beslutningen ændres. Denne opfordring bakkes op af interesseorganisationen Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der repræsenterer den samlede erhvervsrettede ungdomsuddannelsessektor.

”Konsekvenserne af, at de nye elever på ungdomsuddannelserne ikke kan komme ind på skolerne, er voldsomme. Det går ud over deres sociale trivsel, og de kommer bagud på det faglige lige fra skolestart. Det er ikke rimeligt”, udtaler Ole Heinager, formand i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne.

”Under genåbningen før sommerferien, hvor erhvervsskolerne og erhvervsgymnasierne kom tilbage under store sikkerhedsforanstaltninger, faldt kontakttallet. Det var da vi sendte dem på sommerferie, at det begyndte at stige igen. Det siger mig, at skolerne godt kan administrere at have mange elever sammen, uden at det udgør en smitterisiko”, tilføjer Ole Heinager.

DEG opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed til at indgå i dialog med skolerne om at få lavet differentierede tiltag ud fra en farvekode, som skolerne kan navigere efter. Gul kan f.eks. betyde, at der indføres skærpede foranstaltninger, mens rød medfører at udvalgte elever sendes hjem.

”Ungdomsuddannelserne skal naturligvis følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger”, udtaler Lars Goldschmidt, formand i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.

”Intet tyder imidlertid på, at det specielt er eleverne på ungdomsuddannelserne, der bærer smittestigningen. Det er i lige så høj grad de lidt ældre, som i næste uge må starte på de videregående uddannelser. Derfor giver det ikke mening, at de unge først må starte 4. september, mens de allerede nu må gå på værtshus, mødes i parker og være sociale uden for skolen.”, slutter Lars Goldschmidt.

 

Nøgleord

Kontakter

Ole Heinager, formand DEG-L: 21 72 95 88
Lars Goldschmidt, formand DEG-B: 40 10 20 48

Information om Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Ny Vestergade 17, 2. sal
1471 København K

33377888https://deg.dk/

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er sekretariat for to organisationer: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.


Foreningerne arbejder mod det fælles mål: At skabe bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser

Følg pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Politisk aftale om opkvalificering på plads17.6.2020 16:35:49 CESTPressemeddelelse

Den 10. juni præsenterede beskæftigelsesministeren et nyt opkvalificeringsudspil, som nu er udmøntet i en politisk aftale. Formålet med aftalen er at styrke opkvalificeringen af ufaglærte med 340 mio. kr. i 2020-2023, samt på længere sigt at sikre uddannelsesløft af ledige. Erhvervsskolerne melder sig klar til at løfte deres del af opgaven og ser frem til de nye initiativer og samarbejder, som indgår i aftalen.

Historisk trepartsaftale holder hånden under erhvervsuddannelserne29.5.2020 00:00:22 CESTPressemeddelelse

Torsdag aften landede en stor aftale, der skal holde hånden under lærlinge og elever på erhvervsuddannelserne og give en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder. En stor ros skal der lyde fra erhvervsskolerne til arbejdsmarkedets parter og regeringen for et vigtigt redskab til at sikre, at vi ikke taber de unge og voksne, som har valgt at gå i gang med en erhvervsuddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum