
Velkommen tilbage til unge og voksne
Det var med stor glæde, at erhvervsskolerne onsdag aften modtog nyheden om, at 1. og 2. g’erne på handelsgymnasier, tekniske gymnasier og almene gymnasier og på 1. hf kan vende tilbage til skolerne fra 27. maj.
”Det er vigtigt med hver eneste elev, vi fysisk får tilbage på skolerne. Vi ser frem til at kunne snakke med dem om deres erfaringer. Hvad er gået godt med fjernundervisning og hvor har der været udfordringer, der skal følges op på. Vores undervisere har gjort et fantastisk stykke arbejde digitalt i nedlukningsperioden. Alle er dog enige i, at det fysiske møde kan noget andet end det virtuelle. Det er rigtig positivt, at vi nu får mulighed for at se vores unge gymnasieelever i øjnene inden sommerferie, så der ikke går fem måneder uden fysisk kontakt,” siger formand Ole Heinager, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne.
Med udvidelsen bliver der også lukket op for voksenuddannelser for ledige heriblandt arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU). Dette har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier kæmpet meget for.
”Tidens store omstillinger kalder i den grad på, at danskerne får nye kompetencer. Derfor er det glædeligt at åbningen af AMU blev fremrykket, så vi efter 10 uger nu igen kan tilbyde vores voksne kursister opkvalificering, så de kan komme styrket tilbage på arbejdsmarkedet. Vi står overfor en sundhedskrise, en økonomisk krise og en klimakrise og alle tre kalder på, at vi har en arbejdsstyrke, der er så godt klædt på til opgaven som muligt. Det kan AMU bidrage med”, udtaler formand Lars Goldschmidt, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne.
Kontakter
Sebastian CarstensenPolitisk konsulent
Tlf:28720268sca@deg.dkInformation om Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er sekretariat for to organisationer: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.
Foreningerne arbejder mod det fælles mål: At skabe bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser
Følg pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
De unge skal tilbage på ungdomsuddannelserne20.8.2020 19:19:24 CEST | Pressemeddelelse
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed til at åbne for, at eleverne på ungdomsuddannelserne i Århus kan vende tilbage til skolerne.
Mere tid på erhvervsuddannelserne18.6.2020 15:35:38 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om at give mere tid til de erhvervsuddannelseselever, som pga. Corona-krisen har brug ekstra undervisning for at kunne kvalificere sig til grundforløbsprøven, eller som ønsker at skifte til en ny uddannelse med bedre muligheder for en læreplads. Det har været et stort ønske fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.
Politisk aftale om opkvalificering på plads17.6.2020 16:35:49 CEST | Pressemeddelelse
Den 10. juni præsenterede beskæftigelsesministeren et nyt opkvalificeringsudspil, som nu er udmøntet i en politisk aftale. Formålet med aftalen er at styrke opkvalificeringen af ufaglærte med 340 mio. kr. i 2020-2023, samt på længere sigt at sikre uddannelsesløft af ledige. Erhvervsskolerne melder sig klar til at løfte deres del af opgaven og ser frem til de nye initiativer og samarbejder, som indgår i aftalen.
Nyt opkvalificeringsudspil prioriterer uddannelse10.6.2020 18:27:36 CEST | Pressemeddelelse
Beskæftigelsesministeriet har præsenteret et nyt opkvalificeringsudspil, der sætter uddannelse i centrum som den løftestang, der skal hjælpe ledige i beskæftigelse og sikre, at flere ufaglærte bliver faglærte. Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier (DEG) hilser udspillet velkomment og ser store perspektiver i regeringens beskæftigelsespolitik.
Historisk trepartsaftale holder hånden under erhvervsuddannelserne29.5.2020 00:00:22 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag aften landede en stor aftale, der skal holde hånden under lærlinge og elever på erhvervsuddannelserne og give en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder. En stor ros skal der lyde fra erhvervsskolerne til arbejdsmarkedets parter og regeringen for et vigtigt redskab til at sikre, at vi ikke taber de unge og voksne, som har valgt at gå i gang med en erhvervsuddannelse.