
Mere tid på erhvervsuddannelserne
”Vi er meget, meget glade, og vi er overbevist, om at det vil have en enorm betydning for mange elever. Vi er taknemmelige for, at regeringen og Folketingets partier har lyttet til vores ønsker”. Sådan lyder reaktionen hos Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne om en politisk aftale om at give mere tid til eleverne på erhvervsuddannelserne.
Udvidet undervisning på grundforløb 2
For at fastholde erhvervsuddannelseseleverne i deres uddannelser, giver politikerne nu erhvervsskolerne lov til at tilbyde elever op til fire ugers ekstra undervisning på erhvervsuddannelsernes grundforløb 2, så de kan kvalificere sig til grundforløbsprøven.
”Vi ved, at nedlukningen betyder, at nogle elever kan have vanskeligt ved at bestå grundforløbsprøven her til sommer. Derved kan de ikke komme i gang med hovedforløbet i en praktikplads. Jeg er sikker på, at muligheden for at tilbyde denne gruppe elever ekstra undervisningsuger, vil hjælpe rigtig mange til at bestå prøven og komme godt videre,” forklarer Ole Heinager.
Ekstra klip til grundforløbselever
Derudover er regeringen og Folketingets partier blevet enige om at give årgang 2020 et ekstra uddannelsesklip. Elever kan i dag højst blive optaget tre gange på grundforløb 2 og for at sikre, at flest mulige elever gennemfører deres uddannelse, suspenderes denne regel midlertidig, således at uddannelsesstart på grundforløb 2 i resten af 2020 ikke tæller med som et uddannelsesforsøg.
”Muligheden for et ekstra uddannelsesklip vil tilgodese de elever, som ikke har fået tilstrækkeligt med praktisk undervisning under nedlukningen og de, som har taget et grundforløb på en erhvervsuddannelse, hvor der nu ekstraordinært er mangel på lærepladser”, siger Lars Goldschmidt, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne.
”Hvis en elev ønsker at starte igen på den samme uddannelse eller på en ny, kan eleven gøre dette, uden at det får konsekvenser for mulighed for uddannelsesskift senere i livet. Og hvis en elev allerede har brugt sine tre uddannelsesmuligheder og kigger ind i en branche uden lærepladser, får eleven nu en fjerde mulighed for at starte på en erhvervsuddannelse, hvor udbuddet af lærepladser er bedre. Vi håber og tror på, at det kan give mange elever modet og lysten til at fortsætte den erhvervsrettede vej”, slutter Lars Goldschmidt.
Nøgleord
Kontakter
Sebastian CarstensenPolitisk konsulent
Tlf:28720268sca@deg.dkInformation om Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er sekretariat for to organisationer: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.
Foreningerne arbejder mod det fælles mål: At skabe bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser
Følg pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
De unge skal tilbage på ungdomsuddannelserne20.8.2020 19:19:24 CEST | Pressemeddelelse
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed til at åbne for, at eleverne på ungdomsuddannelserne i Århus kan vende tilbage til skolerne.
Politisk aftale om opkvalificering på plads17.6.2020 16:35:49 CEST | Pressemeddelelse
Den 10. juni præsenterede beskæftigelsesministeren et nyt opkvalificeringsudspil, som nu er udmøntet i en politisk aftale. Formålet med aftalen er at styrke opkvalificeringen af ufaglærte med 340 mio. kr. i 2020-2023, samt på længere sigt at sikre uddannelsesløft af ledige. Erhvervsskolerne melder sig klar til at løfte deres del af opgaven og ser frem til de nye initiativer og samarbejder, som indgår i aftalen.
Nyt opkvalificeringsudspil prioriterer uddannelse10.6.2020 18:27:36 CEST | Pressemeddelelse
Beskæftigelsesministeriet har præsenteret et nyt opkvalificeringsudspil, der sætter uddannelse i centrum som den løftestang, der skal hjælpe ledige i beskæftigelse og sikre, at flere ufaglærte bliver faglærte. Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier (DEG) hilser udspillet velkomment og ser store perspektiver i regeringens beskæftigelsespolitik.
Historisk trepartsaftale holder hånden under erhvervsuddannelserne29.5.2020 00:00:22 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag aften landede en stor aftale, der skal holde hånden under lærlinge og elever på erhvervsuddannelserne og give en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder. En stor ros skal der lyde fra erhvervsskolerne til arbejdsmarkedets parter og regeringen for et vigtigt redskab til at sikre, at vi ikke taber de unge og voksne, som har valgt at gå i gang med en erhvervsuddannelse.
Velkommen tilbage til unge og voksne21.5.2020 12:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Med udvidelsen af genåbningens fase 2 glæder erhvervsskolerne sig til at kunne se alle 1. og 2. g’erne igen og til at byde de voksne kursister velkommen tilbage på arbejdsmarkedsuddannelserne.