De 10 bedste bud på fremtidens løsninger inden for bioressourcer og fødevarer er klar til finalen
Ud af et felt på 46 bæredygtige forretningsideer fra nogle af Danmarks mest innovative start-ups er kun 10 finalister nu tilbage som får muligheden for at præsentere deres forretningsidé foran et dommerpanel med repræsentanter fra Danish Crown, procesudstyrsvirksomheden Marel, Arla Foods, Aarhus Universitet, Viborg Kommune og Food & Bio Cluster Denmark.
Rammen for årets konkurrence er at finde forretningsløsninger inden for bioressourcer og fødevarer, som forholder sig aktivt til at løse de problemstillinger, verden står overfor. Kravet for at blive udvalgt som en af de 10 finalister er, at forretningsideen ud over aktualitet også bringer ny viden i spil, er teknologisk nyskabende, har et kommercielt potential og ikke mindst, at ideen er realiserbar.
Puljen af bud på fremtidens løsninger spænder vidt lige fra nye teknologier til bæredygtigt landbrug over innovative fødevarer og nye forretningsmodeller til nye måder at løse klimaudfordringer på.
De tre vindere får, ud over en kontant håndsrækning på 50.000 kr. til videreudvikling af deres forretningsidé, også et tilbud om tre måneders gratis husleje i et af Food &Bio Clusters inkubationsmiljøer i Aarhus, Foulum og København med mulighed for sparring på forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse og udvikling af professionelle netværk.
De 10 indstillede ideer er:
- Coastgrass – et nedbrydeligt og biobaseret granulat baseret på ålegræs til produktion af nedbrydelige emballage
- Teknologi baseret på planters immunitet til at minimerer anvendelse af sprøjtemidler I landbruget
- Alkoholfri og bæredygtig ølproduktion med naturlige aromaer, der højner kvaliteten og smagsoplevelsen i alkoholfri og lav-alkoholiske drikke.
- Plantebaserede oste af bælgfrugter fremstillet gennem traditionelle mejerimetoder
- Changes – langtidsbeholderforsuring af gylle, som gennem sin metode minimerer udvikling af metangas med 90 procent og halverer ammoniakudviklingen.
- Imajii - Vækstmiddel baseret på lokale bioressourcer til erstatning for sphagnum, som frigiver store mængder CO2 i en hastigt voksende gartnerisektor.
- Sondemad af naturlige råvarer, der giver større valgfrihed og værdighed til sondebrugere og mulighed for at få rigtig mad i maven, hvilket bidrager til at højne helbred og livskvalitet.
- Drone-in-a-box - Autonom droneplatform, der automtisk registrerer fugleangreb på landbrugsarealer og aktiverer drone, der via lydeffekter skræmmer fugle væk og nedbringer deres skadeeffekt på afgrøderne.
- Clean-Smart Aqua Feed – fiskefoder baseret på svampe som et miljø- og økonomisk attraktivt alternativ til tungt miljøbelastende soja- og fiskemelsbaseret fiskefoder, som i dag udgør 50-80 procent af omkostningerne i fiskeproduktion.
- Isoteviol – ny ingrediens målrettet små madportioner til den aldrende befolkning. Stoffet medvirker til at sinke den naturlige muskelsvækkelse, der opstår med alderen og fremmer restituering af kræfter efter sygdom.
Idékonkurrencen 2021 er blevet til med støtte fra Arla Foods, Aarhus Universitet, Viborg Kommune, Danish Crown, Marel og medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Arrangementet er åbent for alle.
Tilmelding:
https://foodbiocluster.dk/events/vis-aktiviteter?PID=46207&itemId=Events:24602
Idékonkurrence 2021
Agri Business Park,
Niels Pedersens Allé 2,
8830 Tjele
Kontakter
Turid Fennefoss NielsenHead of Communication
Tlf:+4530668254Tlf:+4530668254tfn@foodbiocluster.dkInformation om Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner
Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark styrker sin landsdækkende tilstedeværelse18.11.2021 14:10:50 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af nye klyngekontorer i Slagelse, Vojens og Vejle realiserer Food & Bio Cluster Denmark sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet for at optimere mulighederne for at fremme innovation, vækst og samarbejder inden for fødevarer og bioressourcer lokalt, regionalt og nationalt.
Food & Bio Cluster Denmark opruster sin indsats i Region Sjælland18.11.2021 14:09:58 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af et klyngekontor i Slagelse har Food & Bio Cluster Denmark realiseret sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet og rykker tættere på medlemmer og det store potentiale inden for fødevarer og især biosolutions, der er til stede i Region Sjælland.
Potentiale, udsyn og bæredygtige forretningsideer - de tre vindere af Idékonkurrencen 2021 er fundet12.11.2021 12:03:48 CET | Pressemeddelelse
Et bæredygtigt alternativ til spagnum, en ost baseret på bælgfrugter, som kan matche traditionel ost i smag og konsistens og en nyskabelse inden for sondemad, der højner livskvaliteten for sondeernærede. Det var de tre projekter, der blev udvalgt som de tre mest innovative forretningsideer, da Food &Bio Cluster Denmark afviklede Idékonkurrence 2021 i Agro Business Park i Foulum.
Fremtidens løsninger inden for fødevarer og bioressourcer skal findes i Foulum28.10.2021 11:55:38 CEST | Presseinvitation
10 af Danmarks mest innovative start-ups er udvalgt blandt 46 kandidater til at dyste på forretningsideer og iværksætteri inden for fødevarer og bioressourcer, når Food & Bio Cluster Denmark inviterer til finale i årets Idékonkurrence i Agro Business Park, Foulum, hvor bæredygtige forretningsløsninger inden for fødevarer og bioressourcer er omdrejningspunktet.
Fra restprodukt til indtægtskilde – opskalering af grønne ideer15.10.2021 11:46:02 CEST | Pressemeddelelse
”Der er ingen kogebog!” Det var svaret fra paneldeltager Ole Kaae Hansen – biosolution pioner, iværksætter og business- angel, på spørgsmålet om hvorfor det er så svært at opskalere biosolutions. “Du er som regel nødt til at opfinde alting selv, for der findes ikke standardiseret udstyr til formålet”. Spørgsmålet blev stillet ved en paneldebat på konferencen “From residue to revenue – Scaling up biosolutions”, der fandt sted i går, torsdag 14. oktober på Teknologisk Institut i Taastrup i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum