Danske Andelskassers Bank A/S

Andelskassens lokallånspulje støtter Fra BY til THY med 10.000 kr.

Del

Andelskassen har valgt at støtte projektet Fra BY til THY med 10.000 kr. fra bankens lokallånspulje. Fra BY til THY har til formål at øge lægestuderendes kendskab til Thy-området og tiltrække ny, veluddannet arbejdskraft. Bankens støtte vækker glæde hos 24-årige Tommy Pedersen, der står bag Fra BY til THY og for andet år i træk netop har afholdt det årlige træf for lægestuderende fra Aarhus Universitet.

I 2017 afholdt ildsjælen Tommy Pedersen med hjælp fra Thisted Kommune for første gang eventen ”Fra BY til THY”, hvor en bus med 25 entusiastiske lægestuderende blev fragtet fra Aarhus til Thy, så de kommende læger ved selvsyn kunne se, hvor fantastisk et område, Thy er, og hvor mange muligheder det byder på for en ung, nyuddannet læge.

Efterfølgende var der tre af deltagerne, der tog kontakt til Tommy Pedersen, fordi de var interesserede i at søge en medicinsk stilling i Thy – enten på Aalborg Universitetshospital i Thisted, i en lægepraksis eller i en uddannelsesstilling. Så projektet har trods sin korte levetid allerede vist sig at være en succes.

”Fra BY til THY begyndte egentlig som mit bachelorprojekt på cand.merc.-studiet, hvor jeg undersøgte lægemanglen i udkantsområderne med fokus på Thisted Sygehus. Her opdagede jeg, at der virkelig var behov for at øge kendskabet til Thy og områdets mange herligheder, og jeg satte mig for, at jeg også personligt ville gøre en indsats,” fortæller Tommy Pedersen, der selv kommer fra Koldby.

Surfing, sygehus og besøg hos Dokken i Thisted
I år deltog 30 lægestuderende fra Aarhus i eventen, der løb af stablen den 15. september. Her skulle de først ud og prøve kræfter med bølgerne i Cold Hawaii, hvorefter de aflagde Aalborg Universitetshospital i Thisted et besøg. Dagen sluttede af med et besøg hos Dokken i Thisted, inden bussen igen satte kursen mod Aarhus. ”Vi har set en udvikling, hvor Thy er blevet attraktiv. Stillinger i Thisted bliver valgt på lige fod med stillinger i storbyer som Aarhus og København. Så det ser ud til, at Fra BY til THY gør en forskel, men vi skal naturligvis blive ved med at gøre opmærksom på områdets muligheder, for selvfølgelig skal vi have et effektivt medicinsk beredskab i Thy og i Thisted i fremtiden,” siger Tommy Pedersen og fortsætter:

”Støtte som den, Fra BY til THY har modtaget fra Andelskassen, er helt afgørende for projektets overlevelse. Uden tilskud fra sponsorer kunne vi ikke strikke en så fantastisk dag sammen for deltagerne. Helt konkret går pengene til de to hovedudgifter: Bustransport fra Aarhus til Klitmøller og et introkursus i surfing for samtlige 30 deltagere.” 

Filialdirektør: Fra BY til THY har fortjent et kontant skulderklap
Valget af Fra BY til THY som modtager af midler fra Andelskassens lokallånspulje var oplagt, siger filialdirektør i Andelskassen i Koldby, Jesper Elkær:

”Hvis nogen har fortjent et bidrag fra Andelskassens lokallånspulje her i området, må det være Fra BY til THY, for det er i bund og grund bare er et rigtig godt projekt. Vi ønsker som bank, at midlerne fra lokallånspuljen bliver brugt bedst muligt til gavn for hele vores lokalområde. Fra BY til THY giver mulighed for at udbrede kendskabet til Thy og tiltrække nye tilflyttere og kvalificeret arbejdskraft, hvilket kommer hele området til gavn.”

”Der findes så mange gode idéer rundt omkring os, og kan vi som bank bidrage bare en lille smule til, at nogle af disse idéer bliver realiseret, skaber job og vækst og dermed er med til at gøre en forskel, vil jeg være rigtig stolt,” tilføjer Jesper Elkær.

Andelskassens lokallån er et initiativ, hvor banken lægger 1.000 kr. i en pulje, hver gang en kunde optager et lokallån til fx bolig eller bil. En gang om året bliver midlerne uddelt til gode, lokale formål. ”Helt grundlæggende er det fantastisk, at Andelskassen går ind og gør det her. Det har området brug for, og det er meget værdifuldt for bankens kunder i området, fordi kunderne ved, at når de er kunder hos Andelskassen, går de automatisk ind og støtter op om nogle projekter, som også gavner dem selv. Jeg kan godt lide tanken om, at en bank giver noget tilbage til lokalområdet,” slutter Tommy Pedersen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:
Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Danske Andelskassers Bank, på telefon 87993033 / 23725570 eller pr. mail tmp@dabank.dk.

Billeder

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Morten Skipper ny filialdirektør i Andelskassen i Randers22.8.2018 11:25pressemeddelelse

Den 1. september tiltræder Morten Skipper som ny filialdirektør i Danske Andelskassers Bank – hvis filialer i daglig tale er kendt under navnet Andelskassen – i Randers. Her skal han stå i spidsen for 15 medarbejdere både indenfor privat- og erhvervsområdet. 34-årige Morten Skipper kommer fra en stilling som souschef i erhvervsafdelingen i Sparekassen Vendsyssel (tidligere Østjydsk Bank) i Mariager. Han har været ansat i Østjydsk Bank siden 2004, først som elev, siden hen som privatkunderådgiver. De seneste 9 år har han primært beskæftiget sig med erhvervskunder. Morten Skipper bor i Kristrup sammen med sin hustru Mette og børnene Freja på 3 ½ år og Villum på 6 måneder. Han er født og opvokset i Randers og har dermed et stort lokalkendskab. Fritiden bruger Morten sammen med familie og venner, men der bliver også tid til lidt løb og styrketræning og et godt glas rødvin – helst fransk – ligesom han sidder klar på lægterne, når Randers FC spiller. ”Jeg ser meget frem til at blive del af e

Andelskassen giver tilskud til Skelund Lokalhistoriske Arkiv12.7.2018 11:28pressemeddelelse

Med økonomisk støtte fra blandt andre Andelskassen i Hobro har Skelund Lokalhistoriske Arkiv fået nyt tag, og arkivets store samling af gamle billeder og andre historiske genstande kan nu igen opbevares i tørvejr i mange år fremover. ”Det gamle tag på bygningen var utæt, og da vi i sagens natur har meget uerstatteligt materiale i huset, var et nyt tag hårdt tiltrængt. Vi er derfor meget glade for tilskuddet på 2.000 kr. fra Andelskassen, det varmer godt til en lille forening som os,” siger Vibeke Pedersen, der er arkivleder i Skelund Lokalhistoriske Arkiv. For Camilla Fisker, der er filialdirektør i Andelskassen i Hobro, er det vigtigt at bevare lokalområdets historie og i det hele taget at bakke op om lokalområdet: ”Sædvanligvis støtter vi i Andelskassen initiativer, der er med til at skabe vækst og udvikling i vores markedsområder nu og i fremtiden, men jeg er helt klart af den overbevisning, at det samtidig er vigtigt at bevare de mange lokalhistoriske arkiver, der ligger rundt omkr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum