Rudersdal Kommune

Borgermøde vil samle lokale kræfter om ny sundhedspolitik

Del

Rudersdal Kommunes kommende sundhedspolitik vil sætte en fælles retning for sundhed og forebyggelse sammen med borgere, organisationer, foreninger og flere forvaltninger i kommunen. Sundhedspolitikken spænder bredt og sætter fokus på mental trivsel, mindre brug af alkohol og nikotin og mere fysisk aktivitet. Kommunen inviterer nu alle borgere og lokale kræfter til at bidrage med input til den kommende politik til et åbent borgermøde den 29. august. 

Social- og Sundhedsudvalget har i tæt samarbejde med Børne- og Skoleudvalget udpeget sundhedspolitikkens tre fokusområder: bedre mental sundhed og trivsel, en mere aktiv hverdag samt en reduktion af nikotin, alkohol og stoffer. De tre områder er nøje udvalgt på baggrund af en række sundhedsudfordringer, som Rudersdal og resten af landet står overfor.

Bedre mental sundhed, mere bevægelse og færre rusmidler

De seneste ti år har været præget af en nedadgående kurve i den mentale sundhed blandt både unge og voksne i Rudersdal Kommune. Herudover er det alment kendt, at overforbrug af alkohol og nikotinprodukter er væsentlige risikofaktorer for alvorlige sygdomme og tidlig død. Endelig peger forskning på, at fysisk aktivitet har en positiv effekt på fysisk og psykisk sundhed, og kan forebygge en lang række sygdomme.

-De tre fokusområder giver rigtig god mening, da vi gerne vil have et bredt sigte på sundhed og forebyggelse og dermed gøre en forskel for langt de fleste borgere, både de særligt udsatte, men også børnene og de unge. Vi ved blandt andet, at børn og unges forbrug af nikotin, alkohol og andre rusmidler har negative konsekvenser for deres sundhed. Det vil vi gerne gøre noget ved. Endelig skal politikken have fokus på at fremme den mentale sundhed i et forsøg på blandt andet at bekæmpe ensomhed, som også er en stigende udfordring i Rudersdal, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Randi Mondorf (V).

Samarbejde med civilsamfundet

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget understreger, at kommunen har et stort ønske om at indgå i et bredt samarbejde med lokale borgere, foreninger og organisationer om den kommende sundhedspolitik.

-Der findes et væld af gode kræfter i Rudersdal, blandt andet hos de mange frivillige i kultur- og idrætsliv, som vi meget gerne vil have med til at løfte opgaven. Jeg håber derfor, at der er mange, som har lyst til at deltage i det kommende borgermøde, hvor alle kan komme og bidrage med gode ideer til at skabe fælles løsninger på tværs af civilsamfundet og kommunen, siger Randi Mondorf (V).

Kom med til borgermødet

Borgermødet om den kommende sundhedspolitik foregår torsdag den 29. august kl.18.30 – 20:30 i Per Kirkeby salen, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte.

Man skal tilmelde sig borgermødet, for at deltage. Du kan tilmelde dig på den digitale platform ”Sammen om Rudersdal”, hvor du også kan læse mere om de forskellige fokusområder i den ny sundhedspolitik. Du kan også melde dig til hos Rudersdal Kommune på tlf. 72 68 50 21.

.

Kontakter

Randi MondorfKommunalbestyrelsesmedlem

Social- og Sundhedsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Organisering-rekruttering-fastholdelsesudvalget

Tlf:+45 60 76 88 25ramo@rudersdal.dk

Links

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Borgernes tilfredshed med jobcenteret i Rudersdal Kommune ligger over gennemsnittet i ny undersøgelse22.8.2024 10:08:46 CEST | Pressemeddelelse

En undersøgelse af 44 kommuner fra hele landet viser, at Rudersdal Kommune på de fleste parametre ligger over gennemsnittet, når man spørger til borgernes tilfredshed med deres forløb i det lokale jobcenter. Men der er stadig plads til forbedring, og undersøgelsen fra KL skal være grundlag for det videre arbejde med at skabe en endnu bedre indsats til kommunens ledige og sygemeldte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye