Rudersdal Kommune

Ankestyrelsen afslutter undersøgelse på børneområdet

Del

Den 18. juni 2024 afsluttede Ankestyrelsen sin undersøgelse af Rudersdal Kommunes sagsbehandling på dele af børne- og ungeområdet. Ankestyrelsen konkluderer, at Rudersdal Kommune har taget de nødvendige skridt for at rette op på tidligere fejl i praksis.

Ankestyrelsen igangsatte i foråret 2022 sin undersøgelse. Det skete i forbindelse med Advokatfirmaet Poul Schmiths undersøgelse af et stort antal sager fra Rudersdal Kommunes Skole- eller Dagtilbudsvisitationsudvalg. Advokatundersøgelsen, der blev afsluttet i efteråret 2022, viste, at sagsbehandling af klager over afgørelser fra Skolevisitationsudvalget de seneste godt to år ikke havde fulgt lovens krav.

Fokus på styrket forældreinddragelse

Rudersdal Kommune har udarbejdet nye administrationsgrundlag med klare retningslinjer og procedurer, der sikrer, at skole-, dagtilbuds- og socialområdet arbejder efter de samme standarder. Samtidig har kommunen etableret en tydelig struktur for det tværprofessionelle samarbejde om børns læring og trivsel.

Med disse fælles retningslinjer og en ensartet tilgang i alle forvaltninger skaber kommunen en sammenhængende og tydelig indsats.

Formand for Børne- og Skoleudvalget Anne Christiansen siger:

"Det er afgørende, at vores praksis er gennemsigtig og systematisk, når det kommer til sagsbehandling og forældreinddragelse. Jeg er meget tilfreds med den positive udvikling, for alle børn og deres familier i Rudersdal Kommune har krav på en sagsbehandling af høj kvalitet, der følger de gældende regler. Forældrene inddrages nu helt fra den første bekymring og gennem hele processen, herunder på det afsluttende visitationsmøde. Dette er med til at sikre, at vi har en sammenhængende og kvalitetsorienteret tilgang på tværs af skole, dagtilbud og socialområdet.”

Gennemsigtighed og solid struktur

Forvaltningen vil løbende følge op på og evaluere sine arbejdsgange, vejledninger og procedurer for at sikre, at alle medarbejdere og ledere følger de gældende retningslinjer. Målet er at forankre en kultur, hvor lovgivning og kvalitet altid er i fokus.

Borgmester Ann Sofie Orth siger:

”Nu, hvor Ankestyrelsens undersøgelse er afsluttet, kan vi se, at de forbedringer, vi har gennemført, har været afgørende for at sikre en korrekt og ordentlig sagsbehandling. Vi har etableret en stærkere, mere gennemsigtig praksis og skabt en solid struktur, som også sikrer, at forældrene bliver bedre inddraget. Det er en vigtig milepæl i vores fortsatte arbejde for at styrke tilliden til kommunens sagsbehandling, og vi forbliver engagerede i at evaluere og forbedre vores procedurer for at møde borgernes behov bedst muligt.”

Som led i kvalitetsforbedringen af sagsbehandlingen indgår forvaltningen i et 2-årigt udviklings- og læringsforløb med Ankestyrelsen, Socialstyrelsen og VISO, forankret

under Ankestyrelsens Task Force. Formålet med forløbet er at styrke og fagligt udvikle

alle områder, der rummer myndighedsfunktioner i forhold til udsatte børn, unge og

familier. Som led i forløbet har task-forcen udarbejdet en analyserapport for myndighedsområdet. Rapporten giver et godt grundlag for det videre arbejde med at forbedre kvaliteten i sagsbehandlingen fremadrettet.

Kontakter

Anne ChristiansenKommunalbestyrelsesmedlem

Økonomiudvalget, Klima- og Miljøudvalget, Børne- og Skoleudvalget, Vedbæk-udvalget

Tlf:+45 20 40 52 48achri@rudersdal.dk

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Borgernes tilfredshed med jobcenteret i Rudersdal Kommune ligger over gennemsnittet i ny undersøgelse22.8.2024 10:08:46 CEST | Pressemeddelelse

En undersøgelse af 44 kommuner fra hele landet viser, at Rudersdal Kommune på de fleste parametre ligger over gennemsnittet, når man spørger til borgernes tilfredshed med deres forløb i det lokale jobcenter. Men der er stadig plads til forbedring, og undersøgelsen fra KL skal være grundlag for det videre arbejde med at skabe en endnu bedre indsats til kommunens ledige og sygemeldte.

Borgermøde vil samle lokale kræfter om ny sundhedspolitik15.8.2024 12:04:35 CEST | Pressemeddelelse

Rudersdal Kommunes kommende sundhedspolitik vil sætte en fælles retning for sundhed og forebyggelse sammen med borgere, organisationer, foreninger og flere forvaltninger i kommunen. Sundhedspolitikken spænder bredt og sætter fokus på mental trivsel, mindre brug af alkohol og nikotin og mere fysisk aktivitet. Kommunen inviterer nu alle borgere og lokale kræfter til at bidrage med input til den kommende politik til et åbent borgermøde den 29. august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye