Rudersdal Kommune

Offentliggørelse af budgetforslag og invitation til informationsmøde

Del

Rudersdal Kommune offentliggør budgetforslaget for det kommende år tirsdag den 20. august. Kommunen inviterer i den forbindelse til et virtuelt informationsmøde om budgettet den 28. august.

Rudersdal Rådhus i Holte
Rudersdal Rådhus i Holte Ingen restriktioner

Før sommerferien offentliggjorde Rudersdal Kommune et omfangsrigt besparelses- og omprioriteringskatalog til brug for kommunalbestyrelsens arbejde med kommunens budget for 2025. Kataloget bliver behandlet af de politiske udvalg på deres respektive møder fra den 21. august og alle interesserede har haft mulighed for at indsende høringssvar. Høringssvarene indgår også i den videre politiske behandling af kommunens budget 2025-28.

Da besparelses- og omprioriteringskataloget blev fremlagt i juni kendte Rudersdal Kommune endnu ikke kommunens indtægtsgrundlag i det kommende år og dermed reelt kommunens budget for det kommende år. Det er nu kendt og indgår i budgetforslaget.

I Rudersdal Kommune lykkes vi kun i fællesskab, og derfor vil vi invitere til et virtuelt informationsmøde onsdag den 28. august kl. 17.00-18.00, hvor budgettet og høringssvar bliver drøftet. Link til deltagelse på mødet, som afholdes på teams, er at finde på kommunen hjemmeside.

Det sker ikke ofte, at Rudersdal Kommune sender et så omfattende og detaljeret besparelses- og omprioriteringskatalog i høring, og borgmester Ann Sofie Orth er meget tilfreds med, hvor mange høringsforslag, der er kommet ind. Rudersdal Kommune har modtaget flere end 90 høringssvar.

”De vigtigste stemmer i debatten om budgetlægningen, er naturligvis fra dem, hvis penge vi forvalter, og hvis hverdag, vi er inde at pille ved. Derfor er jeg enormt taknemmelig for de mange borgere, foreninger, medarbejdere og mange flere, som har budt ind med forslag og input. Det er uundværligt.”

Ann Sofie Orth er opmærksom på, at årets besparelses- og omprioriteringskatalog indeholder mange borgernære besparelsesforslag, men netop derfor er det vigtigt, at borgerne i Rudersdal Kommune inddrages, siger hun:

”Og det er ikke bare noget, vi siger. Vi har alle intentioner om at tage alle input med i den kommende periode, hvor processen med at skrue et nyt budget sammen for alvor går i gang. Så en stor tak skal lyde til alle, der er kommet med input.”

Det endelige budget vil blive behandlet og vedtaget af Kommunalbestyrelsen til 2. behandling onsdag den 9. oktober 2024. Læs yderligere på https://rudersdal.dk/politik-og-indflydelse/politik-og-udvalg/budget

.

Kontakter

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Opdateret: Bred budgetaftale investerer i børn og unge25.9.2024 16:05:13 CEST | Pressemeddelelse

Bemærk! Der er ændringer i den vedhæftede budgetaftale i forhold til den tidligere udsendte. Budgetaftale vedhæftet denne udsendelse er gældende. Der er indgået en bred budgetaftale for 2025-28 mellem alle kommunalbestyrelsens partier i Rudersdal Kommune. Budgetaftalen tilfører yderligere midler til skolerne, socialområdet, ældreområdet, idrætsfaciliteter og vores bysamfund. Grundskylden reduceres, mens der i 2025 er aftalt en indkomstskattestigning på 0,16%.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye