Kvistens Taskforce holder oplæg i Herning

Del

Den 22. maj kan du høre et oplæg om at leve med senfølger efter en barndom præget af seksuelle overgreb. Kvistens Taskforce inviterer til gratis oplæg på Herning Bibliotek. 

Kvistens Taskforce er en gruppe mænd og kvinder med det til fælles, at de har været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten. Sammen nedbryder de tabu for andre, der har oplevet det samme, så de kan finde modet til at opsøge hjælp.
Der kan være enormt mange skam- og skyldfølelser forbundet med at have været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten. Mange oplever sig alene med deres oplevelser og deres efterreaktioner og er bange for at blige stigmatiseret, hvis de opsøger hjælp. Dét tabu vil Kvistens Taskforce gerne nedbryde. Med udgangspunkt i deres egen historie spreder de håb, inspiration og mod til at opsøge hjælp. Kurt Kyed

Kvistens Taskforce er en gruppe modige kvinder og mænd, der står frem med deres oplevelser og erfaringer som ofre for seksuelle overgreb og misbrug i opvæksten. Deres oplæg kan høres af alle, der ønsker øget kendskab til behandling, senfølger efter seksuelle overgreb og forebyggelse. Deltagelse er gratis og kræver ikke forudgående tilmelding. Til oplægget vil du også få mulighed for at høre om mulighederne for at få hjælp i Kvisten. 

Kvistens Taskforce holder oplæg på Herning Bibliotek, Østergade 8, 7400 Herning d. 22. maj kl. 17.00 - 19.00. Se link til begivenhed på facebook her. 

Give håbet om et godt liv videre 

Til oplægget vil du få et ærligt indblik i livet med senfølger fortalt af dem, der selv har prøvet det. En af dem er Rasmus, der i Taskforcen har holdt oplæg i fængsler, på biblioteker, for fagpersoner i kommunale enheder mm. For ham er det vigtigt at give håbet videre til andre, der kæmper med senfølger efter seksuelle overgreb.

- Jeg savnede og savner stadig en større åbenhed og et fælles sprog om emnet. Det er en af grundene til, at jeg træder ind i det her. Håbet om, at jeg kan få andre til at gøre noget ved det længe før, jeg selv gjorde. Gør dig selv den tjeneste at opsøge hjælp, så du kan nå at få et rigtig dejligt liv, siger Rasmus og fortæller: 

- Mit eget liv var noget rod, og min hang til at bruge min ungdom på stoffer og alkohol til at dulme, har nok heller ikke hjulpet. Jeg har helt sikkert skuffet mange familiemedlemmer gennem tiden. Til arrangementer, hvor familie eller andre regnede med mig, har jeg stukket dem en løgn. Det, der skete inden i mig, kunne jeg ikke forklare. Jeg bar rundt på en skam så stor, at jeg ville gøre alt for at skjule, hvem Rasmus egentligt var. 

Du kan læse hans fortælling og oplevelser med gruppeterapi i Kvisten her.

Støt terapi til ofre for seksuelle overgreb

Har du mulighed for at støtte Kvistens og Rasmus kamp for at hjælpe flere mennesker senfølger efter seksuelle overgreb?

Du kan sende din støtte med via følgende muligheder:

  • Kvistens MobilePay: 552478
  • Kvistens bankkonto: 9100 – 4501666144

Nøgleord

Kontakter

Specialiseret behandling for senfølger efter seksuelle overgreb

Kvisten er en landsdækkende social organisation, der tilbyder psykoterapeutiske forløb individuelt og i grupper til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barn- eller ungdom. Behandlingen foretages på frivilligt bidrag fra 90 uddannede psykoterapeuter og psykologer med speciale i psykoterapi fra pt. 45 kommuner i landet.

Vi arbejder for, at ingen skal kæmpe alene med følgerne fra et seksuelt overgreb. 

Hvis du har spørgsmål til terapi eller brug for information om Kvistens Taskforce, Træf, Telefonrådgivning, Pårørenderådgivning, Ungerådgivning eller vores terapiforløb, er du mere end velkommen til at kontakte os på tlf. 88 44 81 40 eller gå til www.kvistene.dk

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

- Jeg tænkte ikke, at jeg passede ind. Jeg havde sådan en forventning om, at man skulle have oplevet bestemte ting for at gå i rådgivning27.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Behandlings- og rådgivningstilbud giver unge mulighed for at få indblik i egne handlingsmønstre og forsvarsmekanismer. I Kvisten mærker de en stigende interesse for deres Ungerådgivningsforløb, der dykker ned i alt lige fra barneseksualitet til dysfunktionelle familiemønstre og intimitet i seksuelle relationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye