Et uvurderligt samarbejde fortsætter: Gavner mennesker med senfølger efter seksuelle overgreb

Del

Kvisten modtager bevilling fra Poul Due Jensens Fond frem til 2027. Donationen betyder, at hjælpen til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb, kan fortsætte.

Kvisten modtager donation fra Poul Due Jensens Fond
Kvisten modtager donation fra Poul Due Jensens Fond Foto: Rene Roalf

At blive udsat for seksuelle overgreb i sin opvækst øger risikoen for forringet livskvalitet, selvmordstanker, og udvikling af fysiske og psykiske lidelser. Derfor er det afgørende, at hjælpen er nær og tilgængelig, når tilværelsen spidser til og de mørke tanker overtager.

Kvisten tilbyder individuelle og gruppebaserede psykoterapiforløb til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten. Behandlingen varetages af Kvistens frivillige psykoterapeuter og psykologer med specialisering i psykoterapi. Sidste år fik 577 voksne hjælp til at arbejde med deres traumer og opnå bedre livskvalitet.

Poul Due Jensens Fond har doneret 3.000.000 kroner til at understøtte Kvistens arbejde for at sikre bedre behandlingsmuligheder for målgruppen og deres pårørende. Fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted begrunder donationen med afsæt i den tillid, parterne over tid har opbygget:

- Kvisten udfører et uvurderligt stykke arbejde for at hjælpe mennesker med at bearbejde traumer fra overgreb i barndommen, så de kan komme videre i livet. Vi kender Kvisten godt og har støttet organisationens arbejde gennem mange år. Derfor behøver vi ikke opfinde projekter sammen, og fonden er glad og stolt over at støtte Kvisten med endnu en tillidsbaseret bevilling til at sikre at flere får gavn af Kvistens tilbud.

Tillidsbaseret håndsrækning med langvarig effekt  

Kvisten har tidligere modtaget en donation fra Poul Due Jensens Fond som en såkaldt ’tillidsbaseret donation’. Fonden har valgt at begunstige Kvistens arbejde endnu en gang, nu med en donation løbende fra 2024-2027. Pengene kommer til at gøre en stor forskel for Kvistens arbejde, siger direktør Lisbeth Høstgaard Møller:

- Vi er taknemmelige for den økonomiske støtte vi får fra donorer og fra Poul Due Jensens Fond især. At modtage en donation med et fremtidsperspektiv er direkte med til at sikre tilgængeligheden til Kvistens specialiserede psykoterapeutiske traumebehandling for voksne og deres pårørende, der alle er berørte af seksuelle overgreb i opvæksten.

Langvarig skade som følge af overgreb 

Statistikken over seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år er behæftet med stor usikkerhed. Det anslås, at mellem fem og ti procent af en årgang udsættes for seksuelle overgreb. Risikoen for at udvikle svære traumer og senfølger i voksenlivet som følge af overgrebene er høj, men der findes flere muligheder for at få hjælp og lindring. Pt. er 85 psykoterapeuter og psykologer med psykoterapeutisk specialisering en del af Kvistens frivillige behandlerkorps, der tilbyder rådgivning og behandling i hele landet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Det kan give langvarig skade at blive udsat for seksuelle overgreb. Senfølgerne kan være af fysisk, psykisk, social og mental karakter.
Det kan give langvarig skade at blive udsat for seksuelle overgreb. Senfølgerne kan være af fysisk, psykisk, social og mental karakter.
Download
I Kvisten kan man modtage terapi, hvis man har været udsat for seksuelle overgreb i sin opvækst. Der findes både individuel terapi og gruppeterapi
I Kvisten kan man modtage terapi, hvis man har været udsat for seksuelle overgreb i sin opvækst. Der findes både individuel terapi og gruppeterapi
Foto: Morten Dueholm
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

- Jeg tænkte ikke, at jeg passede ind. Jeg havde sådan en forventning om, at man skulle have oplevet bestemte ting for at gå i rådgivning27.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Behandlings- og rådgivningstilbud giver unge mulighed for at få indblik i egne handlingsmønstre og forsvarsmekanismer. I Kvisten mærker de en stigende interesse for deres Ungerådgivningsforløb, der dykker ned i alt lige fra barneseksualitet til dysfunktionelle familiemønstre og intimitet i seksuelle relationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye