3F om 61.800 unge uden job og uddannelse: Det er ikke et velfærdssamfund værdigt

Del

Det er flovt for samfundet, at vi taber så mange unge på gulvet, siger 3F’s forbundsformand Henning Overgaard.

Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i dag er 61.800 unge mellem 16 og 24 år, der hverken er i job eller i uddannelse. Det er en stigning på 6.400 fra 2021.

- Det er dybt ulykkeligt og rigtig ærgerligt, at det trods økonomisk optur ikke er lykkedes at få reduceret denne gruppe de seneste år. Vi taler så meget om arbejdsudbud, og samtidig accepterer vi, at SÅ mange unge efterlades på perronen uden uddannelse og uden job. Det er simpelthen ikke et velfærdssamfund værdigt, siger 3F’s formand Henning Overgaard.

I sidste uge viste en større rapport fra Beskæftigelsesministeriet, at der er 43.000 unge mellem 15 og 24 år, der står uden uddannelse eller job. Opgørelsen fra Danmarks Statistik ligger højere end ministeriets tal, fordi DST har alle med, som er uden job og uddannelse uagtet uddannelsesniveau. I ministeriets tal medtager man ikke folk, der har gennemført en ungdomsuddannelse eller højere.

- Uanset tallets størrelse er det rigtig ærgerligt for de unge, der ikke kommer med i et fællesskab på en arbejdsplads eller en uddannelsesinstitution. Det er samtidigt flovt for samfundet, at vi taber så mange unge på gulvet, siger 3F’s forbundsformand, der peger på, at folkeskolen har et ansvar på dette område.

- Vi ved jo, at næsten hver femte elev, der kommer ud af folkeskolen, ikke har de nødvendige færdigheder i at kunne skrive eller regne. Her er der bestemt et potentiale for forbedringer, siger Henning Overgaard.

Ud over de mange unge mellem 15 og 24 år, som er uden uddannelse eller i beskæftigelse, er der samtidigt en overset gruppe i aldersgruppen 25-29 år som heller ikke er i uddannelse eller i job.

- De unge mellem 25-29-årige er et lige så stort samfundsproblem, og indsatsen skal derfor være endnu større, hvis denne gruppe ikke skal tabes på gulvet, siger 3F’s forbundsformand.

Henning Overgaard understreger, at der ikke findes noget quick-fix til at få disse unge ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse.

- Det kan være unge med både fysiske og psykiske udfordringer, som har svært ved at tilpasse sig de faste rammer på en arbejdsplads eller en uddannelsesinstitution. Vi skal blive bedre til at lave håndholdte og skræddersyede løsninger for den enkelte unge, hvis vi skal lykkes med ambitionen om at reducere antallet i denne gruppe, siger Henning Overgaard, der ser frem til en konstruktiv diskussion om fremtidige løsninger på dette problem.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

En afgørende sejr for platformsarbejdere i EU24.4.2024 14:22:06 CEST | Pressemeddelelse

I dag tager EU et afgørende skridt mod bedre vilkår for de medarbejdere, der arbejder på platformsvirksomhederne. Endelig er det lykkedes EU at vedtage et fælles regelsæt, der beskytter platformsarbejderne. Det er noget 3F har arbejdet aktivt for de sidste fire år. I dag har et stort flertal i Europa-Parlamentet vedtaget platformsdirektivet https://bit.ly/4b3HsYd. Efter lange forhandlinger mellem EU’s medlemslande lykkedes det endeligt at godkende platformsdirektivet. "Det er en stor sejr, at - vi får vedtaget europæisk lovgivning, der pålægger platformsvirksomhederne arbejdsgiveransvar for arbejderne og dermed beskytter de platformsansatte," siger formand for 3F Transport, Jan Villadsen, der er 3F’s EU-politisk ansvarlige. "Platformsvirksomheder har i dag alt for stor mulighed for at lave alternative forretningsmodeller og fiksfakserier, der fastholder medarbejdere i uanstændige løn- og arbejdsvilkår." "Det her har potentialet til at gøre en reel forskel for de platformsansatte i Danm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye