Nyt værktøj skal skabe mere psykologisk tryghed på jobbet

Del

Det digitale værktøj ’Skab psykologisk tryghed’ skal hjælpe medarbejdere og virksomheder med at styrke trivslen.

Fælles pressemeddelse fra Forsikringsforbundet, F&P, Finans Danmark og Finansforbundet:

En tavshedskultur koster på trivsel, performance og bundlinje. Der er brug for at stimulere en åben kultur, hvor ærlighed og den værdifulde viden, vi hver især har, flyder frit.

Derfor har arbejdsgiver- og medarbejderorganisationerne i finanssektoren udviklet værktøjet ’Skab Psykologisk Tryghed’, der er lige til at bruge for både det enkelte team i virksomheden, ledere, HR-konsulenter og tillidsvalgte.

Produktet er udviklet af BFA Finans, der er et branchefællesskab for arbejdsmiljø bestående af Forsikringsforbundet, Forsikring & Pension, Finans Danmark og Finansforbundet.

”Det er vigtigt, vi føler os trygge, når vi går på arbejde. Trygge ved at stille spørgsmål, ved at komme med nye ideer og ved at give udtryk for vores holdning, hvis vi er uenige. Vores nye fælles værktøj kan styrke trygheden, og vi vil derfor opfordre alle virksomheder til at afprøve det”, siger Charlotte Hougaard, landsformand i Forsikringsforbundet.  

Psykologisk tryghed opstår, når medarbejderne føler sig værdsatte og som en accepteret og anerkendt del af fællesskabet.

’Psykologisk tryghed handler om gode relationer og er helt afgørende for, at man trives i sit arbejdsliv – ikke mindst i en mere og mere hybrid hverdag. Som medarbejder og menneske har man brug for at være en del af et arbejdsfællesskab, hvor man kan være sig selv. Det kræver psykologisk tryghed, og den skal man udvikle og styrke på arbejdspladserne i fællesskab’, siger Jakob Thorgaard, næstformand i Finansforbundet.

Psykologisk tryghed er højt på dagsordenen i virksomhederne

Baggrunden for det nye værktøj er en kortlægning blandt ledere, HR og tillidsvalgte i den finansielle sektor af, hvilke udfordringer med arbejdsmiljøet det er vigtigst at gøre noget ved, og hvad de savner værktøjer til.

”Vi er glade for, at der stilles et værktøj til rådighed for vores medlemmer, der kan bidrage til at skabe en åben dialog om udvikling af ideer og give et grundlag for at drøfte spørgsmål og meninger ikke mindst, når der arbejdes i teams. Psykologisk tryghed er win-win for virksomheder og medarbejdere”, siger Sanne Claudius Stadil, direktør i Forsikring & Pension Arbejdsgiver.

’Skab psykologisk tryghed’ følger BFA-værktøjet ’Få styr på arbejdspresset’, der blev lanceret i efteråret 2023.

”Vi ser finanssektorens medarbejdere som vores vigtigste råstof. Deres kompetencer og engagement er afgørende for de finansielle virksomheders produktivitet, konkurrenceevne og bidrag til samfundet. Finanssektoren er kendetegnet ved udviklende og spændende arbejdspladser - og psykologisk tryghed er en af forudsætninger for, at vi alle kan yde vores bedste. Derfor er det en vigtig dagsorden i vores daglige arbejde”, siger Morten Schønning Madsen, direktør for Finans Danmark/Arbejdsgiver. 

Fire trin til psykologisk tryghed

Opgaven, som det nye værktøj skal løse, er at skabe en atmosfære, hvor alle føler sig trygge ved at udtrykke tanker og følelser, også selv om man ikke nødvendigvis er enige med hinanden. Gevinsten er en mere produktiv, engageret og dynamisk arbejdskultur, der skaber bedre resultater og trivsel.

ww.skab-psykologisk-tryghed.dk kan man følge fire trin, der både sammen og enkeltvis kan bruges som en vej til at øge den psykologiske tryghed. Værktøjet er opbygget fleksibelt, så den enkelte virksomhed eller det enkelte team frit kan vælge at bruge de trin, som passer bedst.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, Finansforbundet, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Simon Tolstrup Holmegaard, Forskringsforbundet, sth@forsikringsforbundet.dk, 29993069

Kristine Racina, kra@fida.dk, 30161021

Nicolai Schacke, F&P, nis@fogp.dk, 24240402

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye