Kirkens Korshær

Appel til Borgen: Skab flere stofindtagelsesrum og red liv

Del

Forhandlinger om SSA-reserven er i fuld gang. Kirkens Korshær håber særligt, at politikerne vil nå til enighed om en ting; at det er på tide med flere stofindtagelsesrum i Danmark. Så vi kan redde flere liv og sikre mere værdighed for udsatte stofbrugere.

Jeanette Bauer, chef for Kirkens Korshær
Jeanette Bauer, chef for Kirkens Korshær Kirkens Korshær

Skyld og skam går hånd i hånd med et aktivt stofbrug. Det samme gør frygten for, at ethvert stofindtag ender fatalt. For det er både farligt og utrygt at fixe på gaden. Men med stofindtagelsesrum tilbyder vi et værdigt og sikkert alternativ.  

Sidste år blev der foretaget over en kvart million stofindtag i danske stofindtagelsesrum. Det er en kvart million stofindtag under sikre forhold.  

I mere end 10 år har Kirkens Korshær drevet stofindtagelsesrum i Odense og sidenhen Aarhus og Vejle. Én ting står på den baggrund lysende klart: Der er behov for flere stofindtagelsesrum i Danmark. Særligt i større byer som Aalborg, Esbjerg – og flere i København.  

Men økonomien er en stopklods. Derfor foreslår Kirkens Korshær, at der med SSA-midler eller direkte på finansloven oprettes en pulje på 25 mio. kr. til etablering og drift af nye stofindtagelsesrum i Danmark. 

Jeanette Bauer, chef for Kirkens Korshær håber, at politikerne vil prioritere de mest socialt udsatte: 

"Jeg oplever stor opbakning til sagen blandt politikere. Men vi mangler penge til at kunne gøre det rigtige og sikre stofbrugere værdighed, sikkerhed og tryghed i et stofindtagelsesrum. Derfor denne indtrængende appel til Christiansborg: Hjælp nogle af de mest udsatte i vores land. Sørg for, at vi kan etablere flere stofindtagelsesrum. Hjælp os og kommunerne med at få økonomien til at hænge sammen. Vi har gjort det før og vi kan gøre det igen."

Stofindtagelsesrum redder liv 

Med adgang til vejledning, rene kanyler og hurtig hjælp i tilfælde af overdosis, redder stofindtagelsesrummene liv. Helt præcist er der foretaget 2048 akutte behandlinger for overdoser igennem årene i danske stofindtagelsesrum.  

Personalet kan desuden henvise til sundhedsfaglige- og socialfaglige tilbud samt til rusmiddelbehandling. For nogle er det første skridt mod et andet og bedre liv. 

Kirkens Korshær ved, at stofindtagelsesrum virker. At de sikrer værdighed, bygger bro og redder liv. Men de virker kun der, hvor de er. Og det er alt for få steder i dag, mener Kirkens Korshær. Jeanette Bauer uddyber: 

"Jeg håber, at politikerne vil prioritere stofindtagelsesrum i årets forhandlinger. Hvis ikke i reserven, så i finansloven. Statsministeren talte varmt for sagen i sin nytårstale. De gode ord skal omsættes til handling nu. For stofbrugere er mennesker ligesom alle andre med krav på tryghed, værdighed og sikkerhed. Uanset hvor i landet, de er. Det er kun ret og rimeligt." 

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Kirkens Korshær har 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Vores arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små, gode øjeblikke.

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye