Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Rolf Sørensen inden Tour de France: ”Lav en fest, men pas på jer selv, hinanden og cykelrytterne”

Del
Med få gode råd kan publikum til Tour de France være med til at gøre løbet til en folkefest, samtidig med at det bliver et godt og sikkert løb for alle.
Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen håber på en stor folkefest ifm. Tour de France, men også et godt og sikkert løb for alle.
Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen håber på en stor folkefest ifm. Tour de France, men også et godt og sikkert løb for alle.

Når Tour de France køres i Danmark 1.-3. juli, ventes der hundredtusindvis af tilskuere langs de danske veje. Men selv om Tour de France også bliver en kæmpe folkefest, er det først og fremmest et professionelt cykelløb, som skal afvikles på en god og sikker måde.

Det ved cykelkommentator på TV2 Rolf Sørensen bedre end de fleste. Han har kørt Tour de France syv gange og været med omkring løbet endnu flere gange - og har derfor et par velmente råd til publikum, hvor mange måske ikke har været til cykelløb før.

”Vi skal igennem de her danske Tour de France-dage med glamour, og det kommer vi også, hvis vi passer på. Pas på jeres børn, hunde og ældre, for rytterne kommer altså hurtigt. Så hav jeres fest, men pas på med flag, hunde, børn, ældre - og jer selv,” siger Rolf Sørensen.

Selfies, hunde og skilte

De professionelle ryttere i Tour de France-feltet er sande akrobater på deres cykler. De kan hoppe over midterrabatter på deres cykel og undvige huller i asfalten som det mest naturlige i hele verden.

Men nogle gange er selv de prisgivet. I sidste års løb år var en tilskuer med et papskilt årsag til et styrt i feltet, og andre gange er mobiltelefoner og løse hunde kommet i vejen for rytterne.

Så det er et godt råd at holde arme, selfiestænger, skilte og lignende inde bag barrieren de steder, hvor de er opstillet – og ellers væk fra vejbanen, når rytterne kommer.

Hvis Rolf Sørensen skal fremhæve nogle gode råd til publikum for at få den bedste oplevelse, er det at have tålmodighed og planlægge sin tur ud til ruten.

”Jeg har set mange Tour de France efterhånden og sågar kørt en del selv. Tålmodighed er nok det ord, man skal bruge allermest i de dage. Både i København og på landevejene på Sjælland, Jylland og Fyn. Man skal tage af sted i rigtig, rigtig god tid, for de spærrer altså vejene, og de lukker ikke folk ind, når først der er spærret,” siger han.

letourcph.dk/trafik er der gode redskaber til at planlægge den bedste vej til og fra Tour de France.

Lyt til de frivillige

Omkring 5.000 frivillige langs ruten og i byerne er afgørende for, at Tour de France kan afvikles godt og sikkert i Danmark. De frivillige har store og små opgaver i forbindelse med løbet og har fået oplæring i deres opgaver. De skal derfor respekteres under løbet, siger Rolf Sørensen:

”Lyt til dem. De er superguidede folk og ved hvad det handler om, og de har fået nøje instrukser af franskmændene, som er eksperter i det her,” siger han.

De frivillige langs ruten vil være lette at kende på deres røde t-shirt og hat og gule refleksvest.

 

FEM GODE RÅD til tilskueradfærd ifm. Tour de France i Danmark:

Hold dig på den rigtige side

Træd ikke ud på vejen, når rytterne kommer. Og hold dig og dine ting som fx mobiltelefoner bag barrieren. Det kan blive farligt for rytterne og for dig selv.


Hold øje med vejen

Det er ikke kun cykelryttere, der kører på ruten. Også reklamekaravanen med biler og andre ryttere kører etaperne, så hold altid øje med, om der er aktivitet på vejene.


Planlæg din rejse til og fra løbet

Planlæg din rejse på letourcph.dk/trafik. På den måde sikrer du, at du nemmest og hurtigst kan komme til cykelløbet og hjem igen.

Spørg de frivillige til råds

Spørg de frivillige og ret dig efter deres anvisninger. De er der for at hjælpe og give alle en god oplevelse som tilskuer til Tour de France.

Hunde og børn

Pas på dig selv og alle fritgående familiemedlemmer – herunder især hunde og børn, som skal holdes væk fra ruten.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen håber på en stor folkefest ifm. Tour de France, men også et godt og sikkert løb for alle.
Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen håber på en stor folkefest ifm. Tour de France, men også et godt og sikkert løb for alle.
Download
Download
Download
Download
Download

Information om Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S
Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022. Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden www.letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.

  • Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark. Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Ida Bigum Nielsen er direktør.

  • Interessentskabets formål er at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.

  • De tre danske etaper kommer i alt igennem 13 kommuner. Der er 5 mål- og startbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Derudover er der 8 gennemkørselskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S

Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult28.6.2022 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark. Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye