Potentiale, udsyn og bæredygtige forretningsideer - de tre vindere af Idékonkurrencen 2021 er fundet
De tre startupvirksomheder Imajii, Bellyfood og FÆRM sikrede sig med skarpe pitches og innovative forretningsideer sejren i Idékonkurrencen 2021, som Food & Bio Cluster Denmark afviklede torsdag 11. november 2021 ved et festligt arrangement i Agro Business Park, Foulum.
De 10 bedste ideer ud af i alt 46 indsendte var udvalgt til at stå i finalen og skulle på blot 3 minutter formå at pitche deres idé foran et dommerpanel med repræsentanter fra Arla Foods, Marel, Aarhus Universitet, Danish Crown og Food&Bio Cluster Denmark.
De tre bedste pitches, som kunne gå hjem med en check på 50.000 kr. og tilbud om gratis at være tilknyttet Food&Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljø i Foulum, Aarhus eller København i tre måneder, har deres udspring i vidt forskellige dele af fødevare- og bioressourcebranchen og repræsenterer netop den spændvidde, der er i vækstlaget for nye, bæredygtige forretningsideer omkring en bæredygtig fremtid.
"Idékonkurrencen føder og understøtter nogle af branchens mest innovative ideer og er et vigtigt element i at drive innovationen i fødevareklyngen. Vi glæder os meget over den opbakning, der er til året Idekonkurrence fra både sponsorer og iværksættere. Konkurrencen i år var benhård, for alle 10 finaleprojekter er visionære og sender rigtig positive signaler om det fantastiske arbejde, der lægges i at sikre en bæredygtig og grøn fremtid”, siger Jacob Mogensen, sitemanager i Agro Business Park Foulum og ansvarlig for Idékonkurrencen.
De tre vinderprojekter:
Imajii – trak vinderkortet med sin præsentation af vækstmidlet Greenmajii, der er baseret på lokale restprodukter fra mark- og skovbrug. Greenmajii kan afløse spagnum som effektivt vækstmiddel i en hastigt voksende planteproduktion, hvor spagnum er en klimatung og knap ressource. Det nye vækstmiddel fremstilles af restprodukter, som ikke afgiver de store mængder CO2, som spagnum gør ved opgravning. https://imajii.dk/produkter/greenmajii/
Bellyfood – præsenterede sin nyskabende idé til sondemad lavet af naturlige råvarer, som sikrer sondebrugere større valgfrihed og mulighed for at få rigtig mad i maven frem for syntetisk sammensat pulver. Med duft og smag, som almindelige fødevarer bidrager produktet til at højne både sundhed og livskvalitet hos brugerne af sondemad, som ofte oplever store gener ved at indtage de pulverbaserede løsninger.https://www.bellyfood.dk/
FÆRM – imponerede også dommerpanelet med sin præcise pitch på en ny produktionsmetode til at fremstille plantebaseret ost, der anvender enzymer, fermentering og langtidsmodning til at bringe smag og tekstur af plantebaseret ost op på et niveau, der ikke findes på markedet i dag. Osten er lavet ved brug af traditionelle mejeriproduktionsmetoder – men er fremstillet udelukkende af bælgfrugter.https://www.linkedin.com/company/f%C3%A6rm/
Idékonkurrencen er blevet til med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Aarhus Universitet, Arla Foods, Viborg Kommune, Marel og Danish Crown.
Kontakter
Turid Fennefoss NielsenHead of Communication
Tlf:+4530668254Tlf:+4530668254tfn@foodbiocluster.dkBilleder
Information om Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner
Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack3.7.2024 08:16:46 CEST | Pressemeddelelse
Food & Bio Cluster Denmark har indgået et samarbejde med den globale fødevareingrediensvirksomhed IFF om at medudvikle fremtidens snackprodukt. IFF Innovate – The Mindful Snack Challenge er live, og alle nordiske fødevare- og fødevareingrediensvirksomheder kan deltage.
Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning6.6.2024 11:34:24 CEST | Pressemeddelelse
Det er fra politisk side bestemt, at der skal udtages lavbundsjord som en del af landbrugets klimaindsats i forhold til at løse landbrugets påvirkning på både miljø, klima og biodiversitet. En ny høstmaskine, der er specialudviklet til at høste græs på de våde jorde, kan forstærke lavbundsjorden som virkemiddel, særligt på klima- og miljøområdet, og kombineret med efterfølgende kreaturafgræsning gavne biodiversiteten.
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger29.4.2024 10:25:35 CEST | Pressemeddelelse
Hele fire x 50.000 DKK skiftede hænder ved årets idekonkurrence i Food & Bio Cluster Denmark. Fire ideer blev valgt som de mest lovende og perspektivrige ud af de otte ideer der blev pitchet fra scenen ved klyngens årsmøde Food & Bio Summit 2024 på Centralværkstedet i Aarhus.
Food & Bio Cluster Denmark styrker sin landsdækkende tilstedeværelse18.11.2021 14:10:50 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af nye klyngekontorer i Slagelse, Vojens og Vejle realiserer Food & Bio Cluster Denmark sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet for at optimere mulighederne for at fremme innovation, vækst og samarbejder inden for fødevarer og bioressourcer lokalt, regionalt og nationalt.
Food & Bio Cluster Denmark opruster sin indsats i Region Sjælland18.11.2021 14:09:58 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af et klyngekontor i Slagelse har Food & Bio Cluster Denmark realiseret sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet og rykker tættere på medlemmer og det store potentiale inden for fødevarer og især biosolutions, der er til stede i Region Sjælland.