
Kapitalrejsning: Nyt skræddersyet udviklingsforløb klæder iværksættere på til at søge kapital
Ifølge en rapport udarbejdet af DigitalFoodLab, der belyser, hvor meget kapital der er investeret i det europæiske FoodTech-økosystem i de foregående seks år, så halter Danmark bagefter sammenlignet med andre nordiske lande.
For at hjælpe SMVerne på vej, har Food & Bio Cluster Denmark derfor et strategisk fokus på at forbedre adgang til risikovillig kapital og kompetencer. Ifølge Claus Mortensen, Business Development Manager hos Food & Bio Cluster Denmark, kan soft funding dog ikke stå alene, men er et godt supplement. Han fortæller at udviklings og kommerciel erfaring fra investorer spiller en mindst lige så vigtig rolle i forhold til at opnå succes.
- I et økosystem med over 2300 organisationer i vores netværk er det oplagt, at vi som klyngeorganisation spiller en central rolle ved at agere matchmaker mellem investorer og iværksættere, forklarer Claus.
- Vi har igennem de sidste ni år afviklet et årligt internationalt investorsummit og givet sparring til iværksættere der søger kapital. Med denne satsning intensiverer vi denne indsats og tilbyder blandt andet adgang til business angels via partnerskaber og kontakter til danske og udenlandske fonde og acceleratorer. Derudover tilbyder vi også et udviklingsforløb med internationale partnere, hvor kapitalsøgende iværksættere kan blive klædt på til at søge kapital, uddyber Claus.
Et skræddersyet udviklingsforløb
Udviklingsforløbet er skræddersyet til SMVer og startups i bioøkonomisektoren og sker i regi af samarbejdet i projektet MPowerBIO, hvor mere end 250 virksomheder vil blive tilbudt sparring fra kapitaleksperter.
Igennem udviklingsforløbet tilbydes virksomheder blandt andet coaching og mentorsessioner, deltagelse i workshops, netværk og adgang til investorer, og så er det gratis.
De bioressource-virksomheder med de bedste projekter vil få mulighed at præsentere deres forretningsidéer for et panel af investorer, eksperter fra store organisationer og investeringsfonde i et europæisk forum med det formål at tiltrække kapital til at vokse og udvikle deres forretning.
Interesserede iværksættere opfordres til at tage kontakt til Claus Mortensen, cm@foodbiocluster.dk for adgang til sparring og investorer.
Om MPowerBIO
MPowerBIO (eM-POWERing SME Clusters to help SMEs to overcome the valley of death er støttet af Bio Based Industries Joint Undertaking under EU's Horizon 2020 program under Grant Agreement Nr. 887501.
Projektets 10 partnerne er: Food & Bio Cluster Denmark, Tech Tour Global, Cluster Industrielle Biotechnologie 2021 E.V, Fundacion Corporacion Technologica de Andalucia, Consorzio Italbiotec, Foodscale Hub Entrepreneurship and Innovation Association, EIT Food, Irish Bioeconomy Foundation, Q-Plan International Advisors PC, Sustainable Innovations Europe SL.
Læs mere om projektet her: www.mpowerbio.eu
Nøgleord
Kontakter
Claus Mortensen, Business Development Manager, Food & Bio Cluster Denmark, cm@foodbiocluster.dk, + 4030 4820
Information om Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner
Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark
Danmarks fødevareklynge indgår samarbejde med IFF om udvikling af fremtidens sunde snack3.7.2024 08:16:46 CEST | Pressemeddelelse
Food & Bio Cluster Denmark har indgået et samarbejde med den globale fødevareingrediensvirksomhed IFF om at medudvikle fremtidens snackprodukt. IFF Innovate – The Mindful Snack Challenge er live, og alle nordiske fødevare- og fødevareingrediensvirksomheder kan deltage.
Høst af lavbundsjorde har potentiale til at reducere landbrugets klima- og miljøpåvirkning6.6.2024 11:34:24 CEST | Pressemeddelelse
Det er fra politisk side bestemt, at der skal udtages lavbundsjord som en del af landbrugets klimaindsats i forhold til at løse landbrugets påvirkning på både miljø, klima og biodiversitet. En ny høstmaskine, der er specialudviklet til at høste græs på de våde jorde, kan forstærke lavbundsjorden som virkemiddel, særligt på klima- og miljøområdet, og kombineret med efterfølgende kreaturafgræsning gavne biodiversiteten.
De fire vindere er fundet: 200.000 kr. overrækkes til morgendagens nye løsninger29.4.2024 10:25:35 CEST | Pressemeddelelse
Hele fire x 50.000 DKK skiftede hænder ved årets idekonkurrence i Food & Bio Cluster Denmark. Fire ideer blev valgt som de mest lovende og perspektivrige ud af de otte ideer der blev pitchet fra scenen ved klyngens årsmøde Food & Bio Summit 2024 på Centralværkstedet i Aarhus.
Food & Bio Cluster Denmark styrker sin landsdækkende tilstedeværelse18.11.2021 14:10:50 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af nye klyngekontorer i Slagelse, Vojens og Vejle realiserer Food & Bio Cluster Denmark sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet for at optimere mulighederne for at fremme innovation, vækst og samarbejder inden for fødevarer og bioressourcer lokalt, regionalt og nationalt.
Food & Bio Cluster Denmark opruster sin indsats i Region Sjælland18.11.2021 14:09:58 CET | Pressemeddelelse
Med etablering af et klyngekontor i Slagelse har Food & Bio Cluster Denmark realiseret sit mål om at forankre Danmarks nationale fødevare- og bioressourceklynge i alle dele af landet og rykker tættere på medlemmer og det store potentiale inden for fødevarer og især biosolutions, der er til stede i Region Sjælland.