Ritzaus Bureau

Ritzaus Bureau fra I/S til A/S

Del
Generalforsamlingen i Ritzaus Bureau besluttede torsdag at omdanne interessentskabet Ritzaus Bureau til et aktieselskab

Alle 15 ejere - dagbladskoncerner samt Danmarks Radio - bakkede op om forslaget. Samtidig besluttede ejerkredsen at indskyde ny kapital i selskabet, der af tekniske grunde i første omgang får navnet Ritzaus Bureau af 2012 A/S. Alle aktiver og aktiviteter er samtidig overdraget fra interessentskabet til det nye aktieselskab, der senere skifter navn til Ritzaus Bureau A/S.

Beslutningen er med til at bane vejen for, at Ritzaus Bureau i fremtiden vil kunne udvikle sig på fuldt kommercielle og konkurrencemæssige vilkår. Omdannelsen til et aktieselskab betyder også, at selskabet får lettere ved at udvide kapitalgrundlaget og ejerkredsen, hvis det på et senere tidspunkt skønnes formålstjenligt.

"Jeg er godt tilfreds med, at Ritzau, efter at have været igennem et vanskeligt år med store besparelser, nu er bedre rustet til at møde de udfordringer, som venter forude," siger Ritzaus bestyrelsesformand Erik Bjerager, der er adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør på Kristeligt Dagblad. "Selskabsformen interessentskab har visse begrænsninger. Den nye ejerstruktur er en modernisering, der sikrer, at ejerkredsen nu sætter udviklingen af virksomheden Ritzau øverst."

Generalforsamlingen godkendte samtidig årsrapporten for 2011, hvor bureauet fik et underskud på 17,3 mio. kr. Underskuddet skyldes primært, at selskabet i andet halvår mistede en række store kunder, og derfor måtte gennemføre en sparerunde, der fra årsskiftet igen har bragt balance i økonomien.

"Efterårets sparerunde var vanskelig. Men med en kæmpe indsats fra medarbejderne er det lykkedes at opretholde Ritzaus høje niveau i den journalistiske dækning. Nu glæder vi os til at se fremad og udnytte de muligheder, som omdannelsen af Ritzaus Bureau til et aktieselskab er udtryk for," siger Lars Vesterløkke, der fortsætter som chefredaktør og administrerende direktør i det nye aktieselskab.

Formand for bestyrelsen i Ritzaus Bureau er Erik Bjerager, tlf. 4038 1521

Chefredaktør, adm. direktør Lars Vesterløkke, tlf. 2162 5312

Fakta:

De to største ejere af Ritzaus Bureau af 2012 A/S er DR og JP/Politiken. De øvrige 13 ejere er Dagbladet Børsen, Information, Kristeligt Dagblad, Sjællandske Medier, Fynske Medier, Helsingør Dagblad, Herning Folkeblad, A/S Medieselskabet Nordvestsjælland, Jyske Medier A/S, Lolland-Falsters Folketidende, Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad og Nordjyske Medier A/S.

Ritzaus Bureau omsatte i 2011 for 112,5 mio. kr. mod 106,5 mio. kr. året før.

Information om Ritzaus Bureau

Ritzaus Bureau
Ritzaus Bureau
Store Kongengade
1264 København K

+45 33 30 00 00http://www.ritzau.dk

Følg pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye