Stor interesse for frivillig rådgivning til selvmordstruede
En indsats som tydeligvis har båret frugt, når man hører de frivillige rådgiveres begrundelse for at have valgt Livslinien: - Alt afspejler en professionalisme og en seriøsitet, som giver én lyst til at være en del af rådgivningen, siger Jesper Dynesen, frivillig på Livslinien. Vi bliver taget alvorligt og får anerkendelse for vores indsats, fortsætter han, og understreger, at det for ham også handler om at opnå et fagligt udbytte, at være rådgiver. Det får han på Livslinien. Hvilket også skyldes, at alle rådgivere på Livslinien har en relevant faglig baggrund, og gennemgår et grundigt ansættelsesforløb med individuelle ansættelsessamtaler.
- I takt med at de frivillige organisationer løfter flere og flere vigtige samfundsmæssige opgaver, er det vigtigt at der bliver arbejdet med en professionalisering af vores sektor, siger Jeppe Kristen Toft. Vi kan og skal ikke overtage de offentlige behandlingstilbud, men vi er et vigtigt supplement, og vi kan tilbyde noget andet. Derfor er det ikke nok med gode hjerter, vi skal også kunne tilbyde mennesker i krise en kvalificeret hjælp, understreger han.
I praksis kræver det, at hver frivillig gennemgår et grundigt introduktionsforløb og deltager i supervision, og at hver enkelt rådgiver investerer 4 timer om ugen i gennemsnit. I en travl hverdag er det en stor investering for mange, og det kan overraske, at så mange vil gøre det uden at få betaling for arbejdet: - Jeg er glad for, at jeg ikke får betaling for mit arbejde på Livslinien, siger Lisa Møller Jørgensen, frivillig rådgiver på Livslinien. Det skaber en ligeværdighed i forhold til dem, der ringer til mig på Livslinien. Jeg tager et ansvar for at stille mig til rådighed og er hundrede procent til stede i samtalen.
Både blandt de frivillige og sekretariatsmedarbejderne er der dog enighed om, at det selvmordsforebyggende arbejde i sig selv er en væsentlig årsag til det store engagement. – Alle mennesker kan komme ud i en livskrise eller opleve ting, som de ikke ved, hvordan de skal håndtere. For nogen fører det måske til tanken om, at ville tage sit eget liv. Der er vi der for at lytte til eller rumme deres smerte, og måske kan vi få dem til at se nye muligheder eller andre løsninger. Det giver rigtig god mening, siger Lisa Møller Jørgensen.
Livslinien optager nye frivillige rådgivere i efteråret. Ansøgningsfrist fredag den 5. september.
Har du selvmordstanker eller brug for at tale med nogen? Ring til Livslinien på 70 201 201 alle dage fra 11-23 eller skriv via www.livslinien.dk
- Hver uge dør 12 mennesker af selvmord
- I 2006 var der 643 selvmord i Danmark. Ud af dem var 465 mænd og 178 kvinder. Det er dobbelt så mange, som der årligt dræbes i trafikken (306 trafikdræbte i 2006). Kilde Sundhedsstyrelsen
- Der er mellem 6.000 og 12.000 selvmordsforsøg om året
- Antallet af selvmordsforsøg blandt teenagepiger er firedoblet siden 1990. Kilde Center for selvmordsforskning
Information om Livslinien
Følg pressemeddelelser fra Livslinien
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Livslinien
Event for efterladte efter selvmord7.9.2011 12:17:04 CEST | Pressemeddelelse
Lørdag den 10. september er Verdens Selvmordsforebyggelsesdag. I år er temaet efterladte efter selvmord. Livslinien afholder i den forbindelse en event på Gammeltorv i København for at øge fokus på de mange danskere, der hvert år sidder tilbage, efter at en af deres nære har begået selvmord.
Bryd tabu og red liv9.9.2010 15:30:52 CEST | Pressemeddelelse
Fredag den 10. september markerer Livslinien Verdens Selvmordsforebyggelsesdagen på Rådhuspladsen i København. Mellem kl. 14 og 18 flytter vi dagligstuen ud midt på pladsen og inviterer forbipasserende til en snak om, hvordan vi hver især kan være med til at redde liv ved at bryde tabuet omkring det at have det svært.
Hvert selvmordsforsøg er ét for meget26.2.2009 14:17:10 CET | Pressemeddelelse
Hver dag forsøger mere end tre unge at tage deres eget liv. Det er mere end 1000 selvmordsforsøg alene blandt danske unge om året. Livet bliver aldrig det samme for disse unge. Alligevel gøres der forsvindende lidt ved problemet, og den offentlige debat handler år ud og år ind alene om detaljerne i en symptombehandling. Kun få ser på årsagerne til de unges mistrivsel. Livslinien kræver handling nu og efterlyser en koordineret indsats fra et Selvmordsforebyggende Råd.
Julen, de brudte løfters tid22.12.2008 06:00:21 CET | Pressemeddelelse
For nogle kan julen forstærke en livskrise og slukke det sidste håb: Det kan få selvmordet til at fremstå som den eneste løsning.
Stigning i antal af akutte henvendelser fra selvmordstruede27.11.2008 06:00:21 CET | Pressemeddelelse
Stadigt flere kontakter Livsliniens rådgivning med akutte selvmordstanker eller alvorlige psykiske problemer.