H.M. Dronningen deltager i Forskningens Aften på Nationalmuseet
Tirsdag den 10. oktober præsenteres den nyeste og mest banebrydende forskning fra Nationalmuseet i et eksklusivt arrangement for H. M. Dronningen, fonde, samarbejdspartnere og særlige venner af huset.
Nationalmuseets forskere præsenterer et udvalg af den seneste og mest banebrydende forskning i et eksklusivt arrangement – Forskningens Aften – tirsdag den 10. oktober 2023.
Hendes Majestæt Dronningen har givet tilsagn om at være til stede ved arrangementet.
”Nationalmuseet bedriver vigtig forskning, som er grundlaget for vores udstillinger og formidling. Denne aften hylder vi vores forskere, og vi glæder os utrolig meget til at præsentere et udvalg af vores seneste og mest banebrydende forskning for H.M. Dronningen,” siger Nationalmuseets direktør Rane Willerslev.
Til ’Forskningens Aften’ bliver følgende fem foredrag præsenteret:
- Jellingstenens hemmelighed
ved arkæolog, rune- og seniorforsker Lisbeth Imer - ”En usædvanlig stooer Ildebrand” – Inuit, hvalfangere og kolonister i 1700-tallets Vestgrønland
ved forskningsprofessor i arktisk arkæologi Bjarne Grønnow - 1960’ernes boligbyggeri som Danmarkshistorie
ved kunsthistoriker og seniorforsker Vibeke Andersson Møller - Jernalderens religiøse liv var fuldt af facetter
ved arkæolog, navneforsker og postdoc Laurine Albris - Da Fenrisulven åd solen
ved biolog, palæoøkolog og seniorforsker Morten Fischer Mortensen
Efterfølgende er der reception i forhallen på Nationalmuseet, hvor eksperter medbringer særlige genstande fra samlingerne.
Pressen inviteres til at fotografere ankomsten af H.M. Dronningen og øvrige gæster fra et udvalgt område foran Nationalmuseets hovedindgang kl. 18.45-19.30. Pressen har ikke adgang til selve arrangementet, men kan få eftersendt billeder fra aftenen ved henvendelse til jni@natmus.dk
Forskningens Aften har været holdt på Nationalmuseet i 2020 og 2022.
Forskning på Nationalmuseet
Nationalmuseet er det kulturhistoriske museum i Danmark med usammenligneligt flest forskere. Mere end 50 forskere arbejder på Nationalmuseet med et bredt spektrum af emner, alt fra materialeforskning og naturvidenskabelige analyser til undervandsarkæologi og forskning i krigshistorie, vikingetid, byudvikling, modehistorie, skriftsprog og plastik.
I 2022 modtog Nationalmuseet en af de fire prestigefyldte Advanced Grants fra Det Europæiske Forskningsråd, som blev givet til forskning i Danmark.
Nøgleord
Kontakter
John Fhær Engedal NissenKommunikationsmedarbejderNationalmuseet
Tlf:41 20 68 49jni@natmus.dkBilleder
Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Unge håndværkere gøres til fremtidens klimahelte22.10.2024 09:12:49 CEST | Pressemeddelelse
Vi kender i virkeligheden allerede nogle af svarene på klimaudfordringerne – de skal findes i vores gamle kulturhistoriske materialer og arbejdsmetoder. Med dem skal unge håndværkere gøres til fremtidens klimahelte.
Daniel Thorleifsen modtager Nationalmuseets jubilæumsmedalje8.10.2024 17:51:19 CEST | Pressemeddelelse
Direktør for Grønlands Nationalmuseum og Arkiv modtager Nationalmuseets jubilæumsmedalje i sølv som tak for at udvikle samarbejdet mellem de to museer. Overrækkelsen fandt sted i går til Forskningens Aften.
Danmark blev ramt af menneskehedens største klimakatastrofe viser ny forskning19.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For første gang kan forskere nu konstatere at en 1.500 år gammel klimakatastrofe ramte Danmark. Måske førte krisen til opfindelsen af rugbrød.
Nationalmuseet eksperimenterer med leg17.9.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningsprogram undersøger og afprøver legende tilgange i Nationalmuseets udstillinger og aktiviteter. Programmet er støttet af LEGO Fonden og vil resultere i en masse eksperimenter for både børn og voksne, som giver viden om legens muligheder i en museumskontekst.
Rekordmange besøgende på Nationalmuseet16.8.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter årets første syv måneder, har Nationalmuseet endnu flere besøgende end samme tidspunkt sidste år, der ellers var rekordåret. Det viser, at kultur og historie stadig fylder, siger museets direktør Rane Willerslev.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum