Daniel Thorleifsen modtager Nationalmuseets jubilæumsmedalje
Direktør for Grønlands Nationalmuseum og Arkiv modtager Nationalmuseets jubilæumsmedalje i sølv som tak for at udvikle samarbejdet mellem de to museer. Overrækkelsen fandt sted i går til Forskningens Aften.
Nationalmuseet uddelte i går aftes sin æresmedalje – museets jubilæumsmedalje i sølv – til direktør for Grønlands Nationalmuseum og Arkiv, Daniel Thorleifsen.
Han fik medaljen for at have været omdrejningspunkt for det tætte, faglige samarbejde, der er blevet udviklet mellem Grønlands Nationalmuseum og Arkiv og Nationalmuseet i Danmark.
De to museer har haft et tæt samarbejde, siden Nationalmuseet i Danmark tilbageførte 35.000 genstande til det grønlandske nationalmuseum. Processen varede fra 1984 til 2001 og er verdens hidtil største repatrieringsproces. Den blev samtidig anledning til et tæt samarbejde de to museer imellem, som Daniel Thorleifsen har spillet en central rolle i at udvikle.
”Daniel Thorleifsen har været stærkt medvirkende til, at samarbejdet mellem vores to museer er blevet til andet og meget mere end blot et stykke papir med gode intentioner. Han har været et vigtigt omdrejningspunkt og bidraget til at udvikle en samarbejdsform, hvor forskere fra begge institutioner allerede fra ideudviklingsfasen går sammen om at formulere spørgsmål og skabe nye forskningsprojekter,” siger Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet.
Rane Willerslev overrakte i går medaljen til Daniel Thorleifsen under gallaarrangementet Forskningens Aften på Nationalmuseet, hvor museet hylder forskningens bidrag. Her er der foredrag om den seneste og mest banebrydende forskning fra museets forskere, og i år var der også gæste-oplæg fra Christian Koch Madsen, Ph.d. og souschef ved Grønlands Nationalmuseum og Arkiv.
Jubilæumsmedaljen blev slået i 2007 af Den Kongelige Mønt i anledning af Nationalmuseets 200-års jubilæum. Det er første gang, medaljen uddeles til Forskningens Aften, som har været holdt i 2020, 2022 og 2023.
Nøgleord
Kontakter
John Fhær Engedal NissenKommunikationsmedarbejderNationalmuseet
Tlf:41 20 68 49jni@natmus.dkBilleder
Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Unge håndværkere gøres til fremtidens klimahelte22.10.2024 09:12:49 CEST | Pressemeddelelse
Vi kender i virkeligheden allerede nogle af svarene på klimaudfordringerne – de skal findes i vores gamle kulturhistoriske materialer og arbejdsmetoder. Med dem skal unge håndværkere gøres til fremtidens klimahelte.
Danmark blev ramt af menneskehedens største klimakatastrofe viser ny forskning19.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For første gang kan forskere nu konstatere at en 1.500 år gammel klimakatastrofe ramte Danmark. Måske førte krisen til opfindelsen af rugbrød.
Nationalmuseet eksperimenterer med leg17.9.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningsprogram undersøger og afprøver legende tilgange i Nationalmuseets udstillinger og aktiviteter. Programmet er støttet af LEGO Fonden og vil resultere i en masse eksperimenter for både børn og voksne, som giver viden om legens muligheder i en museumskontekst.
Rekordmange besøgende på Nationalmuseet16.8.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter årets første syv måneder, har Nationalmuseet endnu flere besøgende end samme tidspunkt sidste år, der ellers var rekordåret. Det viser, at kultur og historie stadig fylder, siger museets direktør Rane Willerslev.
Nationalmuseets forskere vil udvikle bæredygtigt plastik fra affald13.7.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Inspirationen stammer fra de allerførste plastikopskrifter fra 1920’erne, hvor træ var råstoffet og ikke fossile brændstoffer som i dag. Men i stedet for at fælde skove vil forskerne udnytte papirskrald.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum