Dansk Metal

Virksomheder sløser med efteruddannelse

Del
I løbet af de seneste to år er virksomhedernes brug af efteruddannelse faldet med 15 procent. ”Faretruende og paradoksalt”, mener Dansk Metal.

I en stor rundspørge blandt tillidsrepræsentanter i Dansk Metal svarer kun 35 procent, at den virksomhed, de arbejder på, har fokus på efteruddannelse af medarbejderne. Det er et fald på 15 procentpoint på to år.

”Der er noget faretruende og paradoksalt ved den måde, danske virksomheder tilsidesætter efter- og videreuddannelse af deres medarbejdere. For vi står i en situation, hvor vi skriger på kvalificeret arbejdskraft. Det burde stå klart for især virksomhederne, at det er uddannelse, der skal sikre produktionen fremover”, siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

I Dansk Metals A-kasse var arbejdsløsheden i maj nede på 2,5 procent, hvilket er den laveste ledighed i ni år. Ifølge Dansk Metal skal der fart på uddannelsen af flere faglærte, men en indsats for at efteruddanne den eksisterende arbejdsstyrke er nødvendig. Ikke mindst for at kunne udnytte potentialerne i nye teknologiske produktionsmetoder i industrien.

”Industrien i Danmark har vist sig som en af de absolut stærkeste sektorer, men vi er pinedød nødt til at fylde noget mere uddannelse på systemet, hvis Produktionsdanmark fortsat skal holde vores velfærdssamfund kørende. Derfor er det på høje tid, at virksomhederne indser, at veluddannede medarbejdere er det allervigtigste råstof i produktionen”, siger Thomas Søby.

Undersøgelsen blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter viser også, at AMU-kurser fortsat er den mest populære form for kompetenceløft. Men antallet af kursister er faldet dramatisk siden finanskrisen. Antallet af AMU-årselever er faldet med mere end 50 procent siden 2009. Det er afgørende at vende denne udvikling, da det er en vej til at sikre tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft.

”AMU-systemet skal kigges efter i sømmene, så de kursusmuligheder, der er, svarer til de kurser, der bliver efterspurgt. Jeg har store forventninger til efterårets trepartsforhandlinger, hvor det netop er en styrkelse af efter- og videreuddannelse, vi skal finde løsninger på”, siger Thomas Søby, der er cheføkonom i Dansk Metal.

Det fremgår, at det er de større virksomheder med mere end 100 ansatte, der i særdeleshed har skruet ned for deres fokus på opkvalificering af medarbejdere. Siden 2015, er fokusset for de store virksomheder, angående opkvalificering af medarbejderstaben, faldet med 22 procentpoint. De små virksomheder oplever, for samme periode, et fald på 11 procentpoint.

Yderligere info og kommentarer:

Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal, telefon 30831071

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye