Dansk Metal

Ny folkeskole skaber grobund for flere faglærte

Del

Det er godt, at flere elever nu får muligheden for at komme i erhvervspraktik, ligesom et nyt fag om teknologiforståelse vil stille os stærkere i fremtiden.

Vi har brug for langt flere faglærte i fremtiden, og derfor er det en virkelig god aftale, der er landet omkring folkeskolen.

Især tiltaget om obligatorisk erhvervspraktik er noget, Dansk Metal har kæmpet for i lang tid, siger forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal, Kasper Palm:

- I Dansk Metal har vi længe haft fokus på, at langt flere elever skal have muligheden for at stifte bekendtskab med erhvervslivet, inden de går ud af folkeskolen. Det vil udvide deres horisont og give dem mulighed for at prøve kræfter med fag, de ellers ikke ville møde. Det bliver nu virkelighed med den nye aftale om folkeskolen. Det er jeg virkelig glad for, siger Kasper Palm.

Flere faglokaler og værksteder, er gennem årenes løb blevet nedlagt, men det er positivt, at der nu sættes midler af til at genoprette og forbedre det tabte. Samtidig kommer faget ”Teknologiforståelse” på skoleskemaet. Desværre ikke som enkeltstående fag.

- Selvom det er positivt, at Teknologiforståelse nu bliver en del af skoleskemaet, så er det ærgerligt, at det kun bliver som valgfag. Det kan godt være, at det også skal integreres i andre fag, men det risikerer at drukne i vanetænkning. I fremtiden vil der være hårdt brug for flere unge med tekniske uddannelser og interesse for automatisering, siger Kasper Palm.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye