Lederne

Vigtigt med klare rammer for et effektivt sundhedsvæsen

Del

Det er afgørende, at udmøntningen af den nye sundhedsreform sikrer lederne på sygehusene og det kommunale sundhedsvæsen klare mål og rammer for at levere den bedst mulige behandling af borgerne.

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne

- Det er helt afgørende, at de regionale og lokale ledere i sundhedsvæsenet får det nødvendige sundhedsfaglige og ledelsesmæssige rum til at realisere målene om bedre og mere sammenhængende behandling til borgerne. Og det skal stå klart for alle, hvem der træffer hvilke beslutninger. Politikerne og de nye bestyrelser i sundhedsforvaltningerne skal være meget opmærksomme på, at de ikke oversvømmer lederne med detaljeret styring og unødigt bureaukrati.

Sådan siger Svend Askær, formand for Lederne, som reaktion på den aftale om markante ændringer af sundhedsstrukturen, som regeringen og Dansk Folkeparti netop er blevet enige om. Ledernes formand mener, at reformen er en kærkommen mulighed for at styrke ledelsen i sundhedssektoren.

- Samtidig er det vigtigt, at ledelserne sikres mulighed for at realisere de politiske mål gennem effektive ledelsesredskaber i forhold til medarbejderne i sundhedssektoren. Politikerne bør også benytte lejligheden til at sikre, at lederne i sundhedssystemet opnår selvstændig status i forhold til medarbejderne, siger Svend Askær.

Han gør opmærksom på, at Lederne naturligvis står til rådighed for dialog med Folketinget og ministerierne i forhold til den konkrete udvikling og ledelsesmæssige implementering af reformen.

Brug for bedre hjælp til at fastholde sygemeldte

Svend Askær ser frem til, at den nye struktur forhåbentlig vil betyde bedre støtte og vejledning til at fastholde sygemeldte medarbejdere i job:

- Kommunerne gør ofte et godt arbejde for at hjælpe den syge, men glemmer, at virksomhederne har brug for råd og vejledning, når den syge skal have hjælp til at komme tilbage på jobbet. Mange ledere på virksomhederne oplever, at praktiserende læger og andre sundhedsprofessionelle arbejder for dårligt sammen med hinanden, med jobcentrene og med den sygemeldtes arbejdsplads. Og lederne efterlyser mere fokus på at understøtte, at sygemeldte borgere kan blive i job.

Kontakter

Søren Kudahl
Pressechef i Lederne
2338 4211
sku@lho.dk

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

Lederne: Boligjobordning skal ikke afskaffes5.7.2019 18:32:22 CESTPressemeddelelse

Det vil ramme børnefamilierne og kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet, hvis boligjobordningen afskaffes som foreslået af regeringens tre støttepartier, fastslår Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation. - Fradraget, ikke mindst for udgifter til hjælp i hjemmet, gør det mere overkommeligt for familierne at købe serviceydelser til rengøring, madlavning og børnepasning. En afskaffelse af ordningen vil svække mulighederne for at kombinere en erhvervskarriere for både mor og far med et velfungerende og ustresset familieliv, siger han. Hvis vi skal understøtte bl.a. kvindernes karrieremuligheder, er der både behov for at målrette ordningen mod service i hjemmet og for at øge fradragsbeløbet. mener Lederne. - SF lægger op til, at en afskaffelse af ordningen bl.a. skal finansiere grøn omstilling, men Lederne tager skarp afstand fra, at en mere bæredygtig udvikling skal ramme bl.a. kvindernes karrierer på arbejdsmarkedet, slutter Henrik Bach Mortensen

PRM: Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med Mette Frederiksens nye regering26.6.2019 09:36:30 CESTPressemeddelelse

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, ønsker Mette Frederiksen tillykke med grundlaget for, at hun nu kan sætte sig i spidsen for en ny regering. Det er vigtigt, at aftalen mellem de fire partier sætter økonomisk ansvarlighed højt og åbner for mere udenlandsk arbejdskraft. - Vi vil gerne ønske Mette Frederiksen tillykke med, at der nu ligger en aftale mellem de fire partier, som gør det muligt for hende at sætte sig i spidsen for en ny regering. Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med den nye regering på alle de områder, hvor vi kan bidrage med at finde rigtige løsninger på baggrund af, at vores medlemmer sidder med de konkrete beslutninger i maskinrummet i de danske virksomheder og institutioner. Sådan siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på aftalen ”Retfærdig retning for Danmark”, som Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten indgik sent tirsdag aften som udgangspunkt for en socialdemokratisk regering med Met

PRM: Ny regering bør lytte grundigt til vismænd18.6.2019 15:31:00 CESTPressemeddelelse

De økonomiske vismænd kommer med to afgørende meldinger, som en ny regering bør pejle efter, mener Ledernes direktør Henrik Bach Mortensen. Dels skal arbejdsudbuddet øges for at fastholde den økonomiske vækst, og dels er det stærkt begrænset, hvor meget de offentlige udgifter kan stige uden at vælte læsset for arbejdsmarkedet og dansk økonomi. Udviklingen i dansk økonomi er positiv, men vi risikerer at falde i grøften i begge sider af vejen. Det er den helt korte essens af de seneste temperaturmålinger af dansk økonomi fra både OECD’s Economic Outlook for en lille måned siden og nu de økonomiske vismænds rapport om dansk økonomi, som netop er offentliggjort. OECD advarede om, at et sammenbrud i den internationale handel kan ramme hele verdensøkonomien – herunder også Danmark – hårdt. Og vismændene i Det Økonomiske Råd peger på en række andre faresignaler, som den kommende danske regering bør være meget opmærksom på. - Vismændene gør det meget klart, at hvis den økonomiske fremgang i Da

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum