Lederne

Vigtigt med klare rammer for et effektivt sundhedsvæsen

Del

Det er afgørende, at udmøntningen af den nye sundhedsreform sikrer lederne på sygehusene og det kommunale sundhedsvæsen klare mål og rammer for at levere den bedst mulige behandling af borgerne.

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne

- Det er helt afgørende, at de regionale og lokale ledere i sundhedsvæsenet får det nødvendige sundhedsfaglige og ledelsesmæssige rum til at realisere målene om bedre og mere sammenhængende behandling til borgerne. Og det skal stå klart for alle, hvem der træffer hvilke beslutninger. Politikerne og de nye bestyrelser i sundhedsforvaltningerne skal være meget opmærksomme på, at de ikke oversvømmer lederne med detaljeret styring og unødigt bureaukrati.

Sådan siger Svend Askær, formand for Lederne, som reaktion på den aftale om markante ændringer af sundhedsstrukturen, som regeringen og Dansk Folkeparti netop er blevet enige om. Ledernes formand mener, at reformen er en kærkommen mulighed for at styrke ledelsen i sundhedssektoren.

- Samtidig er det vigtigt, at ledelserne sikres mulighed for at realisere de politiske mål gennem effektive ledelsesredskaber i forhold til medarbejderne i sundhedssektoren. Politikerne bør også benytte lejligheden til at sikre, at lederne i sundhedssystemet opnår selvstændig status i forhold til medarbejderne, siger Svend Askær.

Han gør opmærksom på, at Lederne naturligvis står til rådighed for dialog med Folketinget og ministerierne i forhold til den konkrete udvikling og ledelsesmæssige implementering af reformen.

Brug for bedre hjælp til at fastholde sygemeldte

Svend Askær ser frem til, at den nye struktur forhåbentlig vil betyde bedre støtte og vejledning til at fastholde sygemeldte medarbejdere i job:

- Kommunerne gør ofte et godt arbejde for at hjælpe den syge, men glemmer, at virksomhederne har brug for råd og vejledning, når den syge skal have hjælp til at komme tilbage på jobbet. Mange ledere på virksomhederne oplever, at praktiserende læger og andre sundhedsprofessionelle arbejder for dårligt sammen med hinanden, med jobcentrene og med den sygemeldtes arbejdsplads. Og lederne efterlyser mere fokus på at understøtte, at sygemeldte borgere kan blive i job.

Kontakter

Søren Kudahl
Pressechef i Lederne
2338 4211
sku@lho.dk

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Nye barselsregler skal fremme kvinders karrierer8.3.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Vi har brug for at tiltrække, fastholde og udvikle flere kvindelige talenter på det danske arbejdsmarked. Det er uholdbart, at der i dag er langt færre kvindelige end mandlige ledere, og at kvinderne tjener mindre end mændene. Lederne foreslår derfor nu at ændre barselsreglerne for at fremme kvinders løn- og karriereudvikling. - For et lille land som Danmark er det fuldstændig afgørende, at vi udnytter talentmassen så godt som overhovedet muligt. Det gør vi desværre ikke i dag, når kvinderne kun udgør mindre end en tredjedel af lederne på det danske arbejdsmarked, og kvinder samtidig tjener betydeligt mindre end mænd. Derfor må vi som samfund tage markante skridt for at fremme kvinders karriereudvikling. Og det er et vigtigt skridt at ændre barselsreglerne. Sådan siger Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør i Lederne, som begrundelse for, at Lederne i dag fremlægger fem konkrete forslag til, hvordan staten kan fremme kvinders løn- og karriereudvikling. Det mest markan

PRM: Lederne og DA går sammen om uddannelse i trivsel28.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

DA og Lederne etablerer ny fælles uddannelse for ledere i trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Et godt arbejdsmiljø er både godt for medarbejdere, ledere og virksomheder. Dansk Arbejdsgiverforening og Lederne er enige om, at danske ledere skal have et bredt udvalg af muligheder for at dygtiggøre sig inden for trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Derfor har de to parter indgået en aftale om en ny uddannelse for ledere. Uddannelsen retter sig primært til privatansatte ledere. ”Vi er enige om, at det er vigtigt, at lederne er klædt på til at udvikle og fastholde et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er ikke blot vigtigt for de enkelte medarbejdere, men også for lederne og virksomhederne. Flere undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem virksomhedernes produktivitet og indtjening og et godt psykisk arbejdsmiljø,” siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne. Med udgangspunkt i konkrete situationer fra virksomhedernes hverdag får ledere på den nye uddannelse med titlen ”Trivsel & ledelse” flere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum