Manglen på arbejdskraft bør være topprioritet
Regeringen skuffer med et finanslovsforslag, der stort set er blottet for konkrete initiativer til at overvinde den største samfundsøkonomiske udfordring - manglen på kvalificeret arbejdskraft, mener Lederne.
Man skal lede med lup i finanslovsforslaget efter forslag, der kan øge arbejdsudbuddet, mener Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris.
”Det bør være en topprioritet for regeringen at arbejde målrettet for at skaffe flere hænder og hoveder til de danske arbejdspladser. Der er der desværre i finanslovforslaget ingen konkrete bud på. Det er skuffende,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.
”Rigtigt mange ledere arbejder hårdt for at få besat ledige stillinger. Seks ud af ti ledere oplever problemer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, og lige så mange forventer, at problemerne fortsætter det næste halve år, viser en ny undersøgelse fra Lederne. Det er en uholdbar situation,” tilføjer hun.
Positivt med højere servicefradrag
Et af de få lyspunkter, der er at finde i finanslovsforslaget, er en forhøjelse af servicefradraget. Det kan lette arbejdsbyrden på familierne og give flere mulighed for yde en ekstra indsats.
”Derfor er vi som udgangspunkt glade for, at regeringen har afsat 100 millioner kroner til at forhøje servicefradraget de kommende år. Og vi ser frem til at få mere at vide om, hvordan beløbet udmøntes.”
”Det skal være lettere for forældre i familier med hjemmeboende børn at gøre karriere på samme tid. Det kan være hårdt at køre dobbeltkarriere i den periode i livet, hvor mange har mindre børn. Derfor er denne økonomiske håndsrækning vigtig. Det er noget, vi hos Lederne har arbejdet for længe.”
”Hvis travle forældre får mere overskud til at påtage sig opgaver uden for hjemmet, vil det også give et løft til samfundsøkonomien. Med et øget servicefradrag vil flere forhåbentlig få mere tid til karrieren, hvis de ønsker det.”
Potentiale blandt unge skal forløses
Lederne er enig med regeringen i, at vi skal forløse det store potentiale, der er blandt de 43.000 unge, som i dag hverken er i arbejde eller i gang med en uddannelse.
”Vi kan som samfund ikke acceptere, at så mange unge står uden for arbejdsfællesskabet. Alle unge fortjener at få den tilfredsstillende oplevelse, det er at bruge deres evner og at have noget meningsfuldt at stå op til om morgenen. Og virksomhederne har brug for dem.”
Lederne har de seneste år arbejdet målrettet for at få unge, der hverken er i job eller uddannelse, ud på arbejdsmarkedet. Gennem Lederalliancen har Lederne, sammen med DI og Cabi, hjulpet knap 100 unge til at komme i gange med et job og en uddannelse.
”Lederalliancen er en investering i de unge, som giver overskud til hele samfundet. Derfor noterer jeg mig med glæde, at regeringen vil afsætte 325 mio. kr. i 2025-2028 til et udspil med initiativer målrettet de 43.000 unge. Vi håber, at der ud af de midler afsættes penge til at fortsætte Lederalliancen. Vi ser frem til at bidrage med de løsninger, som lederne på arbejdspladserne kan tilbyde denne målgruppe."
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, pressechef i Lederne - mo.: 27 69 45 69
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Britt Meelby Jensen er Årets Leder 20243.10.2024 12:38:12 CEST | Pressemeddelelse
Ambus topdirektør leverer overbevisende resultater gennem sin ledelse og imponerer alle omkring sig. Derfor er hun Årets Leder, siger Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, der er en del af Lederjuryen bag prisen.
Tiltrængt murbrækker for unges vej til fritidsjob12.9.2024 14:36:23 CEST | Pressemeddelelse
Ny politisk aftale om fritidsjob til unge modtages med glæde hos Lederne, som håber, at aftalen også kan fjerne nogen af barriererne for de 43.000 unge, som står uden uddannelse og arbejde.
Danske ledere hepper på Harris9.9.2024 09:06:22 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af danske ledere vurderer, at resultatet af det amerikanske præsidentvalg har betydning for deres virksomhed. Samtidig ville der blive tale om en jordskredssejr til demokraterne, hvis danske ledere kunne stemme ved valget til november. Det viser en ny undersøgelse blandt mere end 1.000 medlemmer af den faglige organisation, Lederne.
Enighed på tværs af generationer: Sådan er den gode leder26.8.2024 14:18:39 CEST | Pressemeddelelse
Der er flere ligheder mellem de forskellige generationers syn på arbejdslivet, end de senere års debat om ikke mindst Generation Z har kunnet give indtryk af, viser ny, omfattende analyse.
Generationsanalysen 2024 - unik viden om det gode arbejdsliv26.8.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Unge og ældre er overraskende ens i deres forventninger til arbejdslivet – både når det gælder balance mellem arbejde og fritid, klimabevidsthed og god ledelse. Det viser tal fra Ledernes generationsanalyse, som offentliggøres i dag i forbindelse med markeringen af 125-året for Lederne som organisation.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum