Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Videnscentrene videreføres

Del

Børne- og Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort beslutningen om, at videnscentrene for erhvervsuddannelserne tildeles bevilling til videreførelse til og med 2024.

Aftalekredsen bag erhvervsuddannelsesreformen fra 2015 har besluttet at videreføre de ni videnscentrene for erhvervsuddannelserne til og med 2024. Videreførelsen af videnscentrene betyder, at erhvervsskolerne bevarer mulighederne for at formidle viden fra forskning og nyudviklinger fra erhvervslivet ud til elever og virksomheder. En nyhed, som Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier hilser glædeligt velkommen.

”Videnscentrene bidrager med meget vigtig viden, og er med til at sikre, at erhvervsuddannelserne klæder eleverne på til fremtidens arbejdsmarked. Derfor har vi også kæmpet for, at de skal bevares. Vi er rigtigt glade for, at der lyttet, og at der er fundet den nødvendige finansiering til at videncentrene kan fortsætte”, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Videnscentrene omsætter den nyeste viden til praksisrelateret undervisning i erhvervsuddannelserne og er med til at sikre, at erhvervsuddannelserne kan matche kompetencebehov på et arbejdsmarked, der er i hastig udvikling. Videnscentrene bør derfor have en permanent plads i uddannelseskæden, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

”Videnscentrenes opgave er vigtig, fordi de giver fremtidens faglærte læring om de nyeste tendenser og forskning, og dermed bidrager til, at den nyeste viden om brancheudvikling bæres ud i virksomhederne. Den rolle kan ikke undværes, hvis vi som samfund vil sikre stærke og fagligt funderede erhvervsuddannelser, som både imødekommer branchernes forskellige behov, og som også bidrager til udviklingen i samfundet”, siger Lars Kunov.

”Derfor er videreførelsen af videnscentrene en vigtig og helt rigtig beslutning, der sikrer, at centrene kan fortsætte opbygningen som centrale aktører for kvaliteten i vores erhvervsuddannelsessystem”, afslutter Lars Kunov.

Nøgleord

Kontakter

Politisk konsulent, Sebastian Carstensen
Tlf. 28 72 02 68, E-mail: sca@deg.dk

Information om Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Danske Erhvervsskoler og Gymnasier
Ny Vestergade 17, 2. sal
1471 København K

33377888https://deg.dk/

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er sekretariat for to organisationer: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.


Foreningerne arbejder mod det fælles mål: At skabe bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser

Følg pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Politisk aftale om opkvalificering på plads17.6.2020 16:35:49 CESTPressemeddelelse

Den 10. juni præsenterede beskæftigelsesministeren et nyt opkvalificeringsudspil, som nu er udmøntet i en politisk aftale. Formålet med aftalen er at styrke opkvalificeringen af ufaglærte med 340 mio. kr. i 2020-2023, samt på længere sigt at sikre uddannelsesløft af ledige. Erhvervsskolerne melder sig klar til at løfte deres del af opgaven og ser frem til de nye initiativer og samarbejder, som indgår i aftalen.

Historisk trepartsaftale holder hånden under erhvervsuddannelserne29.5.2020 00:00:22 CESTPressemeddelelse

Torsdag aften landede en stor aftale, der skal holde hånden under lærlinge og elever på erhvervsuddannelserne og give en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder. En stor ros skal der lyde fra erhvervsskolerne til arbejdsmarkedets parter og regeringen for et vigtigt redskab til at sikre, at vi ikke taber de unge og voksne, som har valgt at gå i gang med en erhvervsuddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum