Kvisten

"Vi tror på jer, og det I gør!"

Del

'Tillidsbaseret donation' fra Poul Due Jensens Fond er et nybrud inden for filantropi og giver Kvisten arbejdsro til kerneopgaven.

Foto: Morten Dueholm.
Foto: Morten Dueholm.

Alletiders julegave til Kvisten! Tirsdag 14. december 2021 fik Kvisten en af den slags beskeder, som får armene til at ryge så langt op over hovedet, at de nærmest svæver rundt deroppe endnu! Bare rolig, vi skal nok få trukket arbejdshandskerne på igen ;)

Baseret på tillid

Poul Due Jensens Fond, ejer af Grundfos-koncernen, donerer i alt tre mio. kr. til Kvisten i 2022-2023. Det sker i form af en såkaldt 'tillidsbaseret donation', som er et nyt tiltag i den Bjerringbro-baserede fond. Kvisten har fået den ære at være den første modtager af en tillidsbaseret donation. Det er vi både ydmyge overfor og utroligt stolte af!

Fokuserer tid og kræfter

Poul Due Jensens Fond stiller ikke krav til, at der skal udvikles et specifikt projekt for donationen. Kvisten slipper på den måde for et omfattende arbejde med løbende statusbeskrivelser og afrapportering, som normalt følger med fondsmidler, næsten uanset beløbets størrelse. Projektadministration er på den måde en stor opgave for organisationer som Kvisten, og den giver sjældent direkte værdi for den målgruppe, som en donation egentlig var tiltænkt. 

- Vi er utroligt glade for den tillid og anerkendelse, som vi får med denne form for donation fra Poul Due Jensens Fond. Den betyder, at vi kan fokusere vores tid og kræfter på kerneopgaven, der handler om at opspore og tilbyde psykoterapeutisk behandling til endnu flere voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen. Det er der et meget stort behov for efter, at ventelisten til behandling er vokset efter corona-nedlukninger sidste vinter og forår, fortæller Kvistens direktør, Lisbeth Høstgaard Møller, og hun fortsætter:

- Midlerne giver os mulighed for at forfølge vores strategiske mål om at udvikle organisationen og vores netværk af frivillige. Donationen er på den måde med til at give os uvurderlig arbejdsro til at løfte den indsats, som vi er sat i verden for.

Ny tendens hos fonde

Poul Due Jensens Fond har barslet med at lette trykket på rapportering et stykke tid. Det er en tendens der er på vej flere andre steder, bl.a. i USA, hvor eksempelvis Mackenzie Scott (Amazon-milliardæren Jeff Bezos’ ekskone) uddeler støtte til organisationer, der laver socialt arbejde på baggrund af et grundigt baggrundstjek af deres evne til at transformere de lokalsamfund, de arbejder i. I dette tilfælde er der tale om en kendt tidligere projektpartner i fonden:

- Fonden har samarbejdet med Kvisten før, og det er en organisation, som vi har en udstrakt grad af tillid til. Vi ved, at Kvisten med de her midler både kan hjælpe endnu flere voksne med senfølger efter seksuelle overgreb og samtidig udvikle organisationen i en mere bæredygtig retning. Derfor er vi ikke betænkelige ved at støtte organisationens almindelige drift, forklarer Fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Poul Due Jensens Fond vil følge med i Kvistens arbejde og fremdrift gennem orienteringen om de årlige nøgletal for aktivitet og resultater, som i forvejen udarbejdes som organisationens eget styringsredskab.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Morten Dueholm.
Foto: Morten Dueholm.
Download

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://Baldersvej 10

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. 60-80 procent af ofre for seksuelle overgreb i barndom og ungdom oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.
  • Gratis, anonyme og uforpligtende mande- og kvindetræf i flere byer.

Psykoterapien varetages af frivillige med en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller psykolog med specialisering i psykoterapi.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum