Salling Group

Vejle kåret som bedst til mangfoldighed

Del

Salling Fondens Mangfoldighedspris går i år til Bilka i Vejle - samtidig indtages andenpladsen i kåringen af Dansk Supermarked Groups centrallager i Vejle.

Vejle blev den helt store vinder, da Salling Fonden uddelte årets mangfoldighedspris tirsdag i denne uge. Vinderen blev Bilka i Vejle, mens andenpladsen ligeledes blev indtaget af en arbejdsplads i Vejle - nemlig Dansk Supermarked Groups Centrallager på Englandsvej.

- Vi har arbejdet ambitiøst med det at hjælpe borgere med forskellige udfordringer endnu tættere på beskæftigelse gennem en årrække. Vi er stolte over, at vi både lykkedes med at få ansat mange i vores varehuse, men også hjælpe borgerne videre i eksempelvis deres afklaringsforløb. Derfor er vi meget glade for at modtage prisen, som er en stor anerkendelse af både det arbejde, som hele huset formår, og samtidig også de borgere, vi møder, som kæmper benhårdt i nogle gange svære situationer, fortæller Signe Winther, der er mangfoldighedskoordinator i Bilka Vejle.

Arbejdet med mangfoldighed er højt prioriteret hos Dansk Supermarked Group - og koncernens HR-direktør, Peter Poulsen, fremhæver Bilka Vejles og centrallagerets strukturerede indsats med indslusning af borgere på kanten af arbejdsmarkedet som et eksempel til efterfølgelse.

- Kollegerne i Vejle tager mentoropgaven meget seriøst og har formået at få alle medarbejdere til at yde en særlig indsats for praktikanter med forskellige udfordringer. Samtidig har de et tæt samarbejde med de lokale jobcentre, som er fantastiske eksempler på, hvordan vi i Dansk Supermarked Group ønsker at bidrage til mangfoldighed og udvikling lokalt, siger han.

Dansk Supermarked Group har i sine kæder Bilka, føtex, Netto og Salling i en lang årrække arbejdet struktureret med indsatser på mangfoldighedsområdet, som blandt andet dækker over virksomhedspraktik, fleksjob, skånejob, borgere med psykiske og fysiske udfordringer samt integrationsindsatser via for eksempel sprogpraktik.

- Vi er en af Danmarks største arbejdspladser - og fylder også meget lokalt, for eksempel åbner vi næste år en ny Bilka i Randers, hvor vi har brug for omkring 500 nye kolleger. Derfor er det også kun naturligt, at vi samarbejder med kommuner og jobcentre om også at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Virksomhedspraktik giver en bedre afklaring for den enkelte borger og udvider samtidig vores rekrutteringsbase, da vi løbende har brug for nye kolleger, blandt andet har vi en mængde deltidsstillinger, som passer fint ind til borgere, der ikke har fuld arbejdsevne, siger Peter Poulsen.

Dansk Supermarked Groups centrallager i Vejle, der fik 2. pladsen i Salling Fondens mangfoldighedspris, er et eksempel på virksomhedspraktik, der virker.

Ud af et hold på 22 sprogpraktikanter har hele 80 procent efterfølgende fået fast arbejde - 60 procent på lageret i Vejle og 20 procent i andre virksomheder.

- Vi er glade og stolte over, at vi har formået integrere så mange nye medarbejdere på vores arbejdsplads, hvor vi i det daglige er 18 forskellige nationaliteter, som har et stærkt samarbejde på tværs af de kulturforskelle, der kan være. Vi oplever en stor harmoni og stolthed blandt alle kolleger, som alle hver især bidrager til både det at gøre nye praktikanter jobparate, enten hos os eller i anden virksomhed, samtidig med at de alle leverer et stort stykke arbejde hver dag, fortæller Peter Le, der er afdelingsleder og mangfoldighedskoordinator på Centrallageret i Vejle.

Det er ottende år i træk, at Salling Fonden uddeler en mangfoldighedspris - de sidste to år er der blevet kåret 1., 2. og 3. pladser. Udover de to arbejdspladser i Vejle gik tredjepladsen til føtex i Husum, som udover en bemærkelsesværdig indsats for mangfoldighed i varehuset også har deltaget i et lokalt forankret projekt i et socialt boligbyggeri.
Kontaktinformation

Kommunikationskonsulent Kasper Reggelsen, Dansk Supermarked Group, 87 78 50 02 / press@dsg.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Lokale ildsjæle i hele landet får donationer af Salling Fondene via føtex26.11.2018 06:00Pressemeddelelse

Salling Fondene uddeler via føtex en række donationer til lokale initiativer med socialt arbejde og bæredygtighed i centrum. Salling Fondene har siden 2012 etableret sig som en væsentlig bidragyder til det danske samfund, herunder med landsdækkende donationer indenfor blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Nu donerer Salling Fondene midler til 11 lokale initiativer rundt om i landet sammen med føtex

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum