Salling Group

Salling Group lancerer omfattende mental sundhedsprogram

Del

Hver tredje kvinde og hver femte mand i alderen 16-24 år har dårligt mentalt helbred og op mod halvdelen af de erhvervsaktive har søvnbesvær. Med 44.000 kollegaer i Danmark påvirker det også hverdagen i Salling Group, som derfor nu lancerer en indsats, der skal understøtte den mentale sundhed. Virksomheden indgår samtidig i et nyt historiske partnerskab.

Udfordringer med den mentale sundhed og konsekvenserne heraf fylder mere og mere på tværs af hele samfundet, og derfor er det uhyre vigtigt at tage mental sundhed mindst lige så alvorligt som fysiske sundhed – både når det gælder forebyggelse og at få den rette hjælp til mentale udfordringer og problemer.  

Salling Group sætter derfor fokus på den mentale sundhed og gør arbejdet med mental sundhed til en vigtig og naturlig del af hverdagen. Det sker gennem et nyt, omfattende sundhedsprogram, som ganske enkelt kaldes ’Mental Sundhed’. Programmet består blandt andet af webinarer for ledere, mentaltræningsprogrammer på Salling Groups interne uddannelser for både elever og ledere samt en virtuel værktøjskasse med konkrete tiltag, som er tilgængelige for alle medarbejdere og fremmer den mentale sundhed på tværs af hele organisationen, fortæller Louise Gade, Executive Vice President, People, Culture,& Sustainability i Salling Group.  

”Som repræsentant for en af Danmarks største arbejdspladser for unge giver det anledning til meget dyb bekymring, når tallene om danskernes mentale sundhed stadig går i den forkerte retning. Og særligt når vi i hverdagen oplever flere og flere unge medarbejdere være mentalt udfordret,” fortæller Louise Gade, der peger på at ’Mental Sundhed’ derfor netop er mere end blot en værktøjskasse.  

”Det er den hverdag vores ledere og medarbejdere oplever. En hverdag, hvor ledere skal bruge mere og mere fokus på at bidrage til at især vores dygtige unge medarbejdere trives både som menneske og som kollega,” siger Louise Gade og tilføjer, at det er afgørende, at mental sundhed bliver aftabuiseret, og at der kommer mere fokus på forebyggelse.

Mennesket bag kollegaen  

En leder, som tydeligt mærker vigtigheden af den mentale sundhed på arbejdspladsen, er Dea Tjørnild, Service- og personalechef i føtex i Holme: 

”Jeg har selv været igennem nogle ting og ved, hvor vigtigt det er, at vi passer på vores medarbejdere – og særligt de unge. De ved, at de altid kan komme til mig og trygt kan tale om, hvordan de har det. Arbejdet med mental sundhed handler nemlig rigtig meget om, at vi lytter til hinanden – det behøver ikke at være særlig kompliceret, men det er vigtigt, at vi passer på hinanden som kollegaer – ligesom vi gør med vores venner og familie.” 

For Dea Tjørnild handler mental sundhed også om at se mennesket bag medarbejderen og forstå de behov, som eventuelle mentale udfordringer måtte medføre.  

"Nogle gange er det en sejr i sig selv, at folk får trådt udenfor døren og ikke bare kryber ned under dynen,” fortæller Dea Tjørnild.  

Indsats bygger på anerkendt model  

Salling Groups nye sundhedsprogram bygger på de forskningsbaserede og anerkendte programmer ’ABC for mental sundhed’, ’OmTanke’ samt ’Hjernesmart ledelse’ og ’Hjernesmart kollegaskab’, som bidrager med konkrete redskaber til både ledere og medarbejdere.

Centralt står den forskningsbaserede indsats ’ABC for mental sundhed’, som er organisationens forståelses- og arbejdsramme for mental sundhed.  

”I ABC for mental sundhed arbejder vi med at flytte fokus fra, at det alene er den enkeltes ansvar at sikre sin mentale sundhed. Omgivelserne har en stor betydning. I den forbindelse kan arbejdspladsen spille en vigtig rolle i forhold til at sikre, at der er nogle gode rammer og strukturer, som er med til at fremme medarbejdernes mentale sundhed. Det kan for eksempel være ved at skabe en kultur, hvor man siger godmorgen og farvel til hinanden, spiser frokost sammen og sikrer en god velkomst for nye medarbejdere. Mental sundhed er et fælles ansvar og noget, vi skaber sammen,” fortæller Charlotte Meilstrup, som er forsker i mental sundhedsfremme og projektchef for ’ABC for mental sundhed’ på Københavns Universitet. 

Historisk partnerskab  

I forbindelse med Salling Groups indsats for at fremme medarbejdernes mentale sundhed indgår virksomheden, som den første i landet, et officielt partnerskab med ’ABC for mental sundhed’. Det vækker stor begejstring hos Charlotte Meilstrup: 

”Jeg er rigtig glad for, at Salling Group er gået med i ABC-partnerskabet og glæder mig meget til samarbejdet. Salling Group er en stor og vigtig organisation, der både kan være med til at udbrede viden internt, og som også vil gavne resten af partnerskabet. Som partner er de med til at videreudvikle alle de gode erfaringer og ressourcer, der findes i partnerskabet i forhold til at omsætte den forskningsbaserede viden til praksis.” 

Helt konkret betyder ’ABC for mental sundhed’, at vi bidrager til at styrke den mentale sundhed, når vi A) Gør noget aktivt, B) Gør noget sammen og C) Gør noget meningsfuldt.  

Fokusset på mental sundhed er desuden gennemstrømmende i koncernens interne uddannelser både for elever og ledere.  

På koncernens egne elevuddannelser sættes mental sundhed på dagsordenen gennem Omtanke-programmet. Her får eleverne introduktion til programmet og arbejdet med både gode tanker, svære tanker og øvelsen i at stille tankevækkende spørgsmål.  

Salling Group klæder desuden koncernens mange dygtige ledere på til at kunne understøtte den mentale sundhed ved at have fokus på, hvad der skaber god trivsel i teamet, hvordan man giver og modtager løbende feedback, skaber psykologisk tryghed, aftabuiserer mental sundhed og viser, at det er okay at fejle.  

”Sundhedsprogrammet ’Mental sundhed’ skal være med til at skabe og vedligeholde trivsel blandt vores medarbejdere. På den måde gør vi ikke kun hverdagen bedre for vores kunder og det samfund, vi er en del af – vi gør den også bedre for hinanden både på arbejde og privat,” fortæller Louise Gade.  

For yderligere information om indsatsen og partnerskabet, kontakt:

Salling Group: 87785002

Kontakter

Om Salling Group

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye