Dancann Pharma

USA vil muliggøre mere forskning i medicinsk cannabis

Del
I sidste uge underskrev den amerikanske præsident Joe Biden en lov, som i højere grad skal gøre det muligt at undersøge anvendelsesmulighederne af cannabis. Indtil videre er cannabis i USA på føderalt niveau kategoriseret som en såkaldt kategori 1-substans på linje med f.eks. heroin, hvilket mange finder både urimeligt og misvisende. Den nye lov skal åbne for mere forskning og oplysning.

Efter godkendelse i det amerikanske senat i sidste måned er lovforslaget om en cannabisreform nu godkendt af begge kamre i Kongressen. Det betyder imidlertid ikke, at cannabis uden videre bliver legaliseret i USA, men at der frigives ressourcer og tilladelser til øget forskning i cannabis’ positive effekter. Den nye lovgivning omhandler medicinsk cannabis og nyder bred opbakning på tværs af de politiske partier.

I løbet af efteråret har både USA og Tyskland meldt sig på banen med seriøse overvejelser om en mulig legalisering af cannabis til rekreativt brug. I USA har præsidenten udstedt en slags amnesti i forhold til besiddelse af cannabis til eget brug, men indtil videre har kun ganske få institutioner haft mulighed for at arbejde med håndtering af medicinsk cannabis, som er ulovligt på føderalt niveau. Med den nye lovgivning bliver det muligt at erhverve en såkaldt Drug Enforcement Administration (DEA) licens for efterfølgende at kunne dyrke og håndtere cannabis til forskningsformål.

Fire amerikanske kongresmedlemmer – demokraterne Earl Blumenauer og Barbara Lee samt republikanerne Dave Joyce og Brian Mast – udsendte efterfølgende en pressemeddelelse, hvor de roste fremskridtene på cannabis-området.

- I årtier har den føderale regering stået i vejen for videnskab og fremskridt - og handlet med en misforstået og diskriminerende tilgang til cannabis. I dag markerer et monumentalt skridt i at nytænke og forbedre vores føderale cannabislove. Forskning er grundlaget for vejen frem for cannabispolitik. Forskning er afgørende for bedre at forstå de terapeutiske fordele ved cannabis, der har potentialet til at hjælpe millioner af amerikanere, der kæmper med kroniske smerter, PTSD, multipel sklerose, angstlidelser og mere, skrev de blandt andet.

Hos DanCann Pharma, som er en af de få danske EU-GMP-certificerede producenter af medicinsk cannabis, ser administrerende direktør Jeppe Krog Rasmussen med tilfredshed på udviklingen på den anden side af Atlanten.

- Den nye lov vil fjerne de kraftige barrierer, der gør det vanskeligt for forskere i og nærstudere effekter og egenskaber af cannabis - og det vil forhåbentlig give patienterne flere behandlingsmuligheder. Det er positivt, at myndighederne i USA åbner for mere forskning på området, fortæller han.

Måske er der lys forude for forskning i brugen af medicinsk cannabis i guds eget land, for DEA har nu fået mandat til at godkende ansøgninger om at være producenter af cannabis-afledte, FDA-godkendte lægemidler i henhold til lovforslaget. Producenter vil også få lov til at importere cannabismateriale for at lette forskningen i plantens terapeutiske potentiale. I loven står også, at Department of Health and Human Services (HHS) skal se på de sundhedsmæssige fordele og risici ved cannabis og genoverveje de politikker, der hæmmer forskning i cannabis, der er dyrket på lovlig vis.

Indtil i dag har det end ikke været lovligt for de praktiserende læger i USA at diskutere fordele og risici i forbindelse med brug af cannabis-afledte produkter med deres patienter.

- Det er et af de punkter, som den nye amerikanske lovgivning gør op med – og heldigvis for det. I Danmark har de praktiserende læger ret til at udskrive recepter på godkendte produkter inden for den danske forsøgsordning for medicinsk cannabis, og stadig flere læger får øjnene op for, at medicinsk cannabis kan have en effekt hos patienterne. Det vil være positivt, hvis vi kan få denne anerkendelse til at slå igennem på verdensplan, konkluderer Jeppe Krog Rasmussen.

For mere information

Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør hos DanCann Pharma, tlf.: 2963 6920

Kontakter

Billeder

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-pharma virksomhed, som blev etableret i 2018. DanCann Pharma er en vertikalt integreret, licenseret produktions- og distributionsvirksomhed, som fokuserer på at opdage, udvikle, fremstille og kommercialisere nye terapeutiske cannabinoider inden for en lang række sygdomsområder. DanCann Pharma er EU-GMP-godkendt af Lægemiddelstyrelsen under den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis, og har blandt andet licens til fremstilling, eksport, import og distribution.

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros ApS, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker.

DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) er noteret på Spotlight Stock Market i København/Stockholm og sidenoteret på OTCQB Venture Market i USA (DCPXF).

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma A/S: Den første ompakningsproces er blevet fuldført på de nye faciliteter hos CannGros ApS i Ansager26.2.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

KØBENHAVN, Danmark, 27. februar 2023 - DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) (OTCQB: DCPXF) ("DanCann Pharma" eller "Selskabet"), en dansk virksomhed drevet af cannabinoider, meddeler hermed, at Selskabet har fuldført sin første ompakningsproces med succes på sine nye faciliteter i Ansager, hvor dets datterselskab, CannGros ApS ("CannGros"), fik godkendelse til sine faciliteter i slutningen af 2022.

DanCann Pharma A/S styrker organisationen på det regulatoriske område21.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma A/S har ansat Jonas Skov som ansvarlig på det regulatoriske område – Head of Regulatory Affairs - i datterselskabet CannGros ApS, hvor de regulatoriske opgaver i DanCann Pharma koncernen er placeret. Jonas Skov kommer til CannGros fra en stilling som Senior QA/QP-specialist hos Fertin Pharma A/S. Før denne stilling arbejdede han hos Orifarm A/S med lignende opgaver.

Et begivenhedsrigt efterår har styrket DanCann Pharma markant14.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma har siden starten af september lukket eksportaftaler for mere end 80 millioner kr., har gennemført en fortegningsemission som har sikret yderligere ca. 22 millioner kr., er blevet EU-GMP-certificeret til produktion af medicinsk cannabis, har fået grønt lys til flytning af datterselskabet CannGros og er blevet sidenoteret på en amerikansk børs. Det er gået stærkt for den ambitiøse bio-pharma-virksomhed fra sydvestjyske Ansager.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum