Dancann Pharma

Et begivenhedsrigt efterår har styrket DanCann Pharma markant

Del
DanCann Pharma har siden starten af september lukket eksportaftaler for mere end 80 millioner kr., har gennemført en fortegningsemission som har sikret yderligere ca. 22 millioner kr., er blevet EU-GMP-certificeret til produktion af medicinsk cannabis, har fået grønt lys til flytning af datterselskabet CannGros og er blevet sidenoteret på en amerikansk børs. Det er gået stærkt for den ambitiøse bio-pharma-virksomhed fra sydvestjyske Ansager.

Siden stiftelsen i 2018 har DanCann Pharma taget kæmpeskridt på vejen mod at etablere sig som producent og forhandler af produkter på markedet for medicinsk cannabis. Den første store milepæl blev passeret, da virksomheden i april 2021 trykkede på startknappen i de højteknologiske produktionsfaciliteter Biotech Pharm1, hvor der siden er blevet testet og analyseret på det producerede biomateriale. Med Lægemiddelstyrelsens certificering (EU-GMP) kan DanCann Pharma snart - efter dets produktvalidering og efterfølgende godkendelse til frigivelse - overgå til egentlig kommerciel produktion.

- Vi er nu én af ​​et begrænset antal virksomheder i vores branche, der har opnået denne certificering, hvilket er meget tilfredsstillende. Når salget af produkter fra Biotech Pharm1 inden for kort tid bliver en realitet, vil vi være i stand til at opfylde vores forpligtelser i den kommercielle del af forretningen, hvor vi allerede har underskrevne aftaler til en værdi af mere end 80 millioner kr., udtaler Jeppe Krog Rasmussen, som er stifter og administrerende direktør i DanCann Pharma.

DanCann Pharma kigger ind i en ny virkelighed, når der nu er sat flueben ud for både kapitalforhøjelse, EU-GMP-certificering og aktienotering i USA. Og DanCann Pharma-direktøren glæder sig over organisationens styrkede fundament og ser frem til at kunne levere resultater de kommende år. Det ligger Jeppe Krog Rasmussen meget på sinde at kunne betale tilbage for den tillid, som virksomhedens mange loyale investorer har udvist de seneste fire år, hvor DanCann Pharma har udviklet sig fra et spændende udviklingsprojekt til en virksomhed i drift.

- Godkendelsen af Biotech Pharm1 betyder, at vi snart kan sætte gang i produktion af biomateriale til eksport til samarbejdspartnere i Tyskland og Polen, og noteringen på amerikanske OTCQB Venture Market åbner for, at interesserede investorer fra USA kan handle i US dollars inden for amerikanske åbningstider, fortæller Jeppe Krog Rasmussen.

Da DanCann Pharma blev børsnoteret i november 2020, var det på den svenske Spotlight Stock Exchange. Her vil investorer fortsat kunne handle med aktien, da noteringen i USA er en såkaldt sidelisting. Og DanCann Pharma er den ene af kun to Spotlight-noterede virksomheder, som har foretaget en sådan transaktion.

- Valget af amerikanske OTCQB Venture Market er bestemt ingen tilfældighed. Vi har gennem tiden fået flere henvendelser fra potentielle investorer i USA, som vi nu agter at komme i møde. Vi har ambitioner om i fremtiden at arbejde med sammensætningen af vores investorer, som indtil nu primært har bestået af retail-investorer. Vi ønsker i fremtiden i højere grad at henvende os til professionelle investorer, såsom semi-institutionelle og på sigt institutionelle investorer, og det tror vi, at noteringen i USA kan medvirke til, pointerer Jeppe Krog Rasmussen.   

For mere information

Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør hos DanCann Pharma, tlf.: 2963 6920

Kontakter

Billeder

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-pharma virksomhed, som blev etableret i 2018. DanCann Pharma er en vertikalt integreret, licenseret produktions- og distributionsvirksomhed, som fokuserer på at opdage, udvikle, fremstille og kommercialisere nye terapeutiske cannabinoider inden for en lang række sygdomsområder. DanCann Pharma er EU-GMP-godkendt af Lægemiddelstyrelsen under den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis, og har blandt andet licens til fremstilling, eksport, import og distribution.

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros ApS, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker.

DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) er noteret på Spotlight Stock Market i København/Stockholm og sidenoteret på OTCQB Venture Market i USA (DCPXF).

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma A/S: Den første ompakningsproces er blevet fuldført på de nye faciliteter hos CannGros ApS i Ansager26.2.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

KØBENHAVN, Danmark, 27. februar 2023 - DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) (OTCQB: DCPXF) ("DanCann Pharma" eller "Selskabet"), en dansk virksomhed drevet af cannabinoider, meddeler hermed, at Selskabet har fuldført sin første ompakningsproces med succes på sine nye faciliteter i Ansager, hvor dets datterselskab, CannGros ApS ("CannGros"), fik godkendelse til sine faciliteter i slutningen af 2022.

DanCann Pharma A/S styrker organisationen på det regulatoriske område21.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma A/S har ansat Jonas Skov som ansvarlig på det regulatoriske område – Head of Regulatory Affairs - i datterselskabet CannGros ApS, hvor de regulatoriske opgaver i DanCann Pharma koncernen er placeret. Jonas Skov kommer til CannGros fra en stilling som Senior QA/QP-specialist hos Fertin Pharma A/S. Før denne stilling arbejdede han hos Orifarm A/S med lignende opgaver.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye