Lolland Kommune

Ukraine: Job til ukrainske statsborgere søges

Del

Et stort antal ukrainske statsborgere ventes at komme til Lolland i den kommende tid. De vil få brug for et passende job, og Lolland Kommune søger derfor allerede nu virksomheder, der kan gøre brug af den ekstra arbejdskraft. Jo bedre vi er forberedt, jo bedre et match mellem jobsøger og arbejdsplads kan vi få.

Lolland Kommune har indtil nu kun taget imod ganske få ukrainske statsborgere, men vi forventer at mange flere vil komme til området i den kommende tid. En stor del af dem ventes at være arbejdsmarkedsparate og klar til at få et job, så snart deres forhold er afklaret, og Lolland Kommune er derfor ved at gøre klar til at finde relevante arbejdspladser og virksomheder, der kan gøre brug af den ekstra arbejdskraft.

”Vi forventer, at de ukrainske statsborgere i vidt omfang er veluddannede, vant til at passe et job og i besiddelse af gode sprogkompetencer”, forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen og fortsætter; ”Ukraine er et land i vores nærområde – der er faktisk kun et enkelt land imellem os – og vores arbejdsmarked er ikke væsentligt anderledes end det, de kender. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at de ukrainske statsborgere kan bidrage positivt på Lolland, hvis blot vi forstår at vise lidt fleksibilitet og sammen finde de rette løsninger”.

Vil du ansætte en ukrainer?

Lolland Kommune har allerede nu fået flere henvendelser fra virksomheder, der gerne vil ansætte ukrainske statsborgere, når de kommer. En tilgang, Holger Schou Rasmussen gerne vil kvittere for;

”Det er meget flot, og vi sætter stor pris på de positive tilkendegivelser. Vi er nu i færd med at sætte indsatsen i system, så vi kan sikre, at alle gode ideer og bidrag bliver tænkt ind og bragt i spil på den bedst mulige måde”.

Lolland Kommune hører gerne fra flere virksomheder, der er klar til at ansætte ukrainske statsborgere:

”Vi ved endnu ikke, hvilke uddannelser, kompetencer og erfaringer de ukrainske statsborgere har med i bagagen. Men det er vigtigt, at vi viser rettidig omhu og er klar, når de kommer. For jo bedre vi er forberedt, jo lettere vil det gå, når der måske pludselig er mange, der skal have et job, og vi skal finde de bedste match”, afslutter Holger Schou Rasmussen.

Hvis man som virksomhed vil høre mere eller har job, der kan løses af ukrainere, kan man kontakte Lolland Kommunes jobcenter på e-mail: Rekruttering@lolland.dk. Skriv gerne lidt om, hvor mange stillinger der er tale om, hvilke opgaver der skal løses, hvad det kræver af sproglige kompetencer osv.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Charlotte Lund AndreasenJobcenterleder, Lolland Kommune

Tlf:24 92 84 71

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ukraine: Lolland Kommune er klar, når det bliver nødvendigt25.3.2022 12:17:49 CET | Pressemeddelelse

Hvis et større antal ukrainske statsborgere kommer til Lolland i den kommende tid, er Lolland Kommune klar til at tage godt imod dem. Der er blandt andet nedsat en beredskabsgruppe, som løbende vil håndtere spørgsmål om f.eks. boligforhold, skoletilbud, borgerservice og beskæftigelse. Herudover er der oprettet en side på lolland.dk med info om kommunens indsatser for statsborgere fra Ukraine.

Ældre & Sundhed inviterer til speeddating på Skovcentret23.3.2022 06:05:00 CET | Pressemeddelelse

Har du lyst til at arbejde med mennesker? Overvejer du at tage en SOSU-uddannelse? Eller har du allerede uddannelsen og søger job? Så kom forbi Skovcentret i Nakskov onsdag den 6. april kl. 9-12. Her kan du høre om muligheden for at få et sommerferiejob på et plejecenter eller i et udekørende team i Lolland Kommune og om de gode chancer for en efterfølgende elevplads eller ansættelse. Repræsentanter fra Ældre & Sundhed står klar til en ”speeddate”, hvor I kan møde hinanden og hver især få svar på jeres spørgsmål. Måske der er et match.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum