Ti klasser skal dyste til DM i Madkundskab

De voksne har ’Den store bagedyst’. Eleverne har DM i madkundskab. De 10 danske skoleklasser, som er allerdygtigst til madkundskab, skal dyste om at blive danmarksmestre i Odense 3. april.
DM i madkundskab har hvert år fokus på en råvare eller tilberedningsmetode. I år er temaet ’Brug knolden!’, der sætter fokus på alsidigheden af kartoflen. Alle eleverne har arbejdet med årets tema og er efterfølgende blevet udvalgt ud fra deres ansøgninger, hvor eleverne har præsenteret, hvordan de har arbejdet med kartoflen i alle dens afskygninger i madkundskabstimerne.
En festlig finaledag med fint besøg
Årets konferencier til DM i madkundskab er den tidligere bagedyst-vært, og ukronede kagedronning, Mette Blomsterberg. Derudover vil dommerpanelet bestå af bl.a. Jon Daniel Edlund, kendt fra Den store bagedyst 2018, John Kofod, kok og indehaver af Sortebro Kro og Susanne Højlund fra Smag for livet.
Mere end bare mad
Selvom DM i madkundskab er en festdag, så er baggrunden alvorlig nok. Det handler nemlig ikke bare om kreativ madlavning med kartofler.
”DM i madkundskab handler om at give børn interesse for mad og lyst til at gå i køkkenet. Det er afgørende for en levende madkultur og vores sundhed helt generelt set. Samtidig handler det om at ruste vores børn til at blive kritiske forbrugere”, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, som er sekretariat for DM i madkundskab.
DM i madkundskab løber af stablen 3. april 2019 kl. 11.00-15.00 på Kold College i Odense.
Presse er velkommen. Akkreditering via Madkulturen til charlotte@madkulturen.dk.
Madkamp, der står bag DM i Madkundskab, er støttet af Nordea-fonden. Partnerne bag Madkamp er Madkulturen, KP, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC og PH Absalon.
Nøgleord
Billeder
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Festdag for børns maddannelse: Østervangskolen blev danmarksmestre i madkundskab30.4.2025 17:14:38 CEST | Pressemeddelelse
200 børn fra hele landet demonstrerede i dag deres kartoffelkompetencer ved DM i Madkundskab 2025. En vigtig brik i børns maddannelse, ifølge Madkulturens direktør Judith Kyst.
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum