Madkulturen

Ti klasser skal dyste til DM i Madkundskab

Del

De 10 bedste skoleklasser i Madkundskab er nu udpeget. De skal dyste om den eftertragtede titel som ’Danmarksmestre i madkundskab’ til finalen i Odense den 3. april.

De voksne har ’Den store bagedyst’. Eleverne har DM i madkundskab. De 10 danske skoleklasser, som er allerdygtigst til madkundskab, skal dyste om at blive danmarksmestre i Odense 3. april.  

DM i madkundskab har hvert år fokus på en råvare eller tilberedningsmetode. I år er temaet’Brug knolden!’, der sætter fokus på alsidigheden af kartoflenAlle eleverne har arbejdet med årets tema og er efterfølgende blevet udvalgt ud fra deres ansøgninger, hvor eleverne har præsenteret, hvordan de har arbejdet med kartoflen i alle dens afskygninger i madkundskabstimerne. 

En festlig finaledag med fint besøg 

Årets konferencier til DM i madkundskab er den tidligere bagedyst-vært, og ukronede kagedronning, Mette Blomsterberg. Derudover vil dommerpanelet bestå af bl.a. Jon Daniel Edlund, kendt fra Den store bagedyst 2018, John Kofod, kok og indehaver af Sortebro Kro og Susanne Højlund fra Smag for livet. 

Mere end bare mad 

Selvom DM i madkundskab er en festdag, så er baggrunden alvorlig nok. Det handler nemlig ikke bare om kreativ madlavning med kartofler.  

DM i madkundskab handler om at give børn interesse for mad og lyst til at gå i køkkenet. Det er afgørende for en levende madkultur og vores sundhed helt generelt setSamtidig handler det om at ruste vores børn til at blive kritiske forbrugere”, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, som er sekretariat for DM i madkundskab.

DM i madkundskab løber af stablen 3. april 2019 kl. 11.00-15.00 på Kold College i Odense.

Presse er velkommen. Akkreditering via Madkulturen til charlotte@madkulturen.dk.

Madkamp, der står bag DM i Madkundskab, er støttet af Nordea-fonden. Partnerne bag Madkamp er Madkulturen, KP, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC og PH Absalon.

Nøgleord

Billeder

Information om Madkulturen

Madkulturen
Madkulturen
Maglegårdsvej 12
4000 Roskilde

http://www.madkulturen.dk

Selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering. ​ 

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum